14 Ekim 2021 Perşembe

Tersine dönmüşler ve 9 sayısı

Negatif frekansa haiz "Cin şeytanı"* adı verilen farkı boyut varlıklarını ve onlara tabi olan insan şeytanlarını tanımlayan sıfatlardan biri de "Mu'tefikat" ( Tersine dönmüşler ) sıfatıdır. Bu sıfatın kullanılmasını sebebi, bu varlıkların daima iyiliğin, doğruluğun, güzelliğin, temizliğin tersine faaliyetlerde bulunmalarıdır.

* "Cinn" kelimesi hatırlanacağı üzere "Görünmeyen, Örtülmüş, Kaplanmış" anlamına gelmektedir. "Cenin", "Cunnet" ( Kalkan ), "Cennet" ( Bahçe, Kaplı olan ) kelimeleri de CN kökündendir.

"Mu'tefikat" sıfatı ilk kez 9. sure olan Tevbe suresinin 70. ayetinde geçmektedir.

9/70 E lem ye'tihim nebullezine min kablihim kavmi nuhin ve adin ve semude ve kavmi ibrahime ve ashabi medyene vel MU'TEFİKAT etethum rusuluhum bil beyyinat fe ma kanellahu li yazlimehum ve lakin kanu enfusehum yazlimun

( Onlara onlardan öncekilerin haberi gelmedi mi? Nuh’ un kavminin, Ad’ ın, Semud’ un ve İbrahim’ in kavminin ve Medyen’ in sahiplerinin ve TERSİNE DÖNMÜŞLERİN. Resulleri onlara açık deliller verdi. Allah onlara zulmetmemekteydi ve lakin nefislerine zulmetmiş oldular. )

İlahi nümerolojide 6 sayısı yaratılışı ve yaratılıştaki pozitif frekansı, matematiksel bir fenomen olması nedeniyle "sihirli sayı" olarak da anılan 9 sayısı ise negatif frekansı sembolize etmektedir. Kur'an'da yer alan "Fesad çıkaran 9 çete" ve "Firavun'a iletilen 9 ayet" ifadeleri de konuyla ilintilidir.

Ezoterik bir sembol olan Yin Yang işareti de 6 ve 9 sayılarının formunu içermekte ve düaliteyi sembolize etmektedir.


"Mu'tefikat" kelimesi Kur'an'da son kez 69. sure olan Hakka suresinin 9. ayetinde, Firavun ve onun gibi negatif frekanslı varlıklar ile ilintili olarak geçmektedir.

69/9 Ve cae fir'avnu ve men kablehu vel MU'TEFİKATU bil hatiet ( Ve Firavun, ondan öncekiler ve TERSİNE DÖNMÜŞLER o hatayı getirdiler. )

Sure numarasının 69 olması, 6 ve 9 sayılarının yani pozitif ve negatif frekansların nümerolojik sembollerinin yanyana kullanılması açısından dikkat çekmektedir. Ayet kodunun 9 olması da ayette bahsedilen "Tersine dönmüşler" kavramıyla uyum arzetmektedir. 9 saysı 6 sayısının tersine dönmüş halidir.

Kur'an'da "Sitte" ( Altı ) kelimesi 9 kere, "Tis'a" ( Dokuz ) kelimesi ise 6 kere geçmekte olup, bu vesile ile düalite olgusuna dikkat çekilmektedir.

Kur'an'ın ilk 9 numaralı ayetinde de "Aldatma" kavramının yer alması, "9 sayısı" ve "sihir" kavramına dolaylı olarak işaret gibidir.

2/9 Yuhadiunallahe vellezine amenu ve ma yahdeune illa enfusehum ve ma yeş’urun

( Allah’ ı ve o inananları aldatmaya çalışırlar da nefislerinden, kendilerinden başkasını aldatmazlar ve farketmezler. )

Ayrıca bkz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder