5 Kasım 2017 Pazar

7 Birimlik Döngüler

Evvelki bölümlerde 7 birimden oluşan sürecin bir periyod yani bir "döngü süreci” olduğuna, 7 birim sonrasında yeni bir sürece girildiğine ilişkin tespitlere ve örneklere ( Haftadaki 7 gün, 7 nota, 7 renk vb. ) yer verilmişti.

Yusuf suresinin aşağıdaki ayetlerinde 7 yıllık süreçlerden ve 7 yıl sonunda ( 8. yıl başı ) döngü noktasına gelinmesinden bahis bulunmakta gibidir.

12/47 - Kale tezraune seb'a sinıne deeba fe ma hasadtüm fe zeruhü fı sümbülihı illa kalılen min ma te'külun

( "Yedi sene usülüne göre ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi. )

12/48 - Sümme ye'tı min ba'di zalike seb'un şidadün ye'külne ma kaddemtüm lehünne illa kalılen min ma tuhsınun

( “Sonra bunun ardından yedi şiddetli zorlu olanı gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı haricindekini yiyecek." )

12/49 - Sümme ye'tı min ba'di zalike amün fıhi yüğasün nasü ve fıhi ya'sırun

( Sonra, bunun ardından içinde insanların yardım edileceği yağışlı olan ve sıkacakları yıl gelecek. )

7 yıllık döngü periyodları bazında düşünüldüğünde, 2012 - 2019 ve 2016 - 2023 anlam kazanmktadır.

2012 : Bir tür kuantum sıçraması olan "Kozmik Hizalanma"'nın ( Güneş Sisteminin, ait olduğu Samanyolu Galaksisinin ekseniyle hizalanması ) gerçekleştiği 2012 yılı sonrasında belirli bir kesim insanda algısal yükseliş ( algısal kuantum sıçraması ) gerçekleşmiştir. Bunun sonucu olarak olayları daha farklı algılama, daha farklı yorumlama ve farklı hissetme olgusu ortaya çıkmıştır.

2019 : Yine bu blogdaki evvelki bölümlerde ifade edildiği gibi 2019 yılının küresel bir değişim, bir isyan, bir yenilenme sürecinin başlangıcı olması ihtimali bulunmaktadır. ( 19. sure olan ve "İsyan" anlamı da taşıyan "Meryem" suresi bu açıdan dikkat çekmektedir. )

--------------

2016 : İkinci 7 yıllık döngü periyodu başlangıcı alternatifi ise 2016 yılıdır. 16. sure olan "Nahl" suresinin ilk ayetinde ; 16/1 Eta emrullahi fe la testa'ciluh sübhanehu ve teala an ma yüşrikun ( Allah' ın emri geldi. O halde onu acele istemeyin. O yücedir ve o ortak koştuklarınızın üzerindedir." ifadesi yer almaktadır. Yani 2016 yılında bir sürecin başladığı bildirilmektedir.

2023 : 2023 yılı da belirli kaynaklarda sıkça konu edilen, belirli çevrelerde dillendirilen, bir değişim, bir sonlanma, bir başlangıç mesajına konu olan yıldır. "Mü'minun" suresinin ilk ayetinde ; 23/1 - Kad eflehal mü'minun ( İnananlar iflah oldular. ) ifadesi yer almaktadır. Deneyimlenen bir süreç sonunda veya başında "İnananların selamete eriştikleri, iflah oldukları" bildirilmektedir.

Ayrıca Taha suresinin 20/23 kodlu ayetinin koduna ve içeriğine istinaden 2023 yılının kozmik anlamda çok önemli olayların gerçekleşeceği bir yıl olacağı düşüncesi de oluşmaktadır.

20/23 Li nuriyeke min ayatinel kubra

( Sana ayetlerimizin en büyüklerinden göstermek için. )

Bu yaklaşım çerçevesinde, insan yaşamının 7 yıllık döngü periyodlarından oluştuğu, her 7 yıl sonunda farklı bir deneyim sürecine girildiği düşünülebilir mi? Bu soruya olumlu yanıt verilmesini sağlayacak örneklerden birisi de "SHEMITAH DÖNGÜSÜ"dür.

15 Ocak 2014 * tarihinde IMF başkanı Christine Lagarde yaptığı bir konuşmaya şöyle başlar.

( * 15.01 ... 1+5+0+1 = "7" ; 20"14" ... 14 ... 2x7 veya 7+7 ... İkili Yedi )

“Bugün sizden sihirli "7" numarası hakkında düşünmenizi isteyerek numeroloji yeteneğinizi test etmek istiyorum.”

Ardından Lagarde, 1 Dünya savaşının 100. yıldönümünden Berlin Duvarının yıkılmasının "25." Yıldönümüne, kadar bazı olayların tarihleri ile "7" rakamının arasındaki bağlantıyı anlatmaya başlar. Gerçekten inanılır gibi değildir ama gerçektir. Bir başkası yapsa aklını kaçırdığı zannıyla tedavi altına alınacakken IMF başkanı bunu kameralar önünde yapmaktadır. İsteyenler Lagarde'ın Ulusal Basın Kulübünde (The National Press Club) yaptığı bu konuşmasını internetten rahatlıkla bulabilirler.

Uzun zamandır finansal piyasalar konusunda alternatif analizleri ile tanınan Jeff Berwick, SHEMITAH DÖNGÜSÜ olarak tarif edilebilecek ve her "7" YILDA BİR YILDA BİR TEKRARLAYAN bir olayın farkına varır. Bu olayın farkına varmasına sebep olan şeyin Jonathan Cahn'ın “The Harbinger” (Alamet) kitabı olduğunu belirten Berwick, "14" Temmuz 2015'de dünyayı iki ay içinde sonbaharda başlayacak olan finansal kriz konusunda uyarır.

"7x7 = 49 nümerolojisi finansal ve siyasi "Semitah Döngüsü" yılları" olarak bilinir.

"Shemitah Döngüsü" olarak anılan kavram, şeytan neferi küresel elit tarafından "7" yıllık periyodlarda "siyasi ve finansal kriz" oluşturulması olarak yorumlanmakta ve uygulanmaktadır.

SHMITA kavramının "ŞABAT" veya "SEBT" ( Yedinci ) kavramıyla ilintisini de içeren tanımı kaynaklarda şöyledir.

"The sabbath year (shmita Hebrew: שמיטה‎, literally "release") also called the sabbatical year or shǝvi'it (שביעית‎, literally "SEVENTH") is the SEVENTH year of the SEVEN-year AGRICULTURAL CYCLE mandated by the Torah for the Land of Israel, and still observed in contemporary Judaism."

"Shemitah" kelimesi Kur'an'da "7 yıllık ekim periyodundan" bahseden Yusuf suresinin aşağıdaki ayetleriyle ilintilidir.

"12/47" * - "YEDİ sene usülüne göre ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi.

* Ayet kodu 12/47 ... 1+2+4+7 = "14" )

12/48 - “Sonra bunun ardından YEDİ şiddetli zorlu olanı gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı haricindekini yiyecek."

12/"49" ** - Sonra, bunun ardından içinde insanların yardım edileceği yağışlı olan ve sıkacakları yıl gelecek.

* Ayet kodu 12/49 ... 1+2+4+9 = 16 ... 1+6 = "7"

Ayet numarası olan 49 sayısı ... 7x7 ... ( 7x7 = 49 "Shemitah Döngüsü" kavramının nümerolojik kaynağını teşkil etmektedir. )

Shemitah zaman tablosu aşağıda yer almaktadır.


Shemitah zaman akışına göre 2023 ( 2016 + "7" = 2023 ) tarihinde küresel finansal çöküş mü olacaktır? ( 2023 ... 2+0+2+3 = "7" )

Taha suresinin "20/23" kodlu ayeti hem ayet kodundaki rakamların dizilişi hem de içeriği açısından konuyla ilintili görünmektedir.

20/23 - Li nüriyeke min ayatinel kübra ( Sana ayetlerimizin en büyüklerinden göstermek için. )

Ayet "8" kelimeden oluşmaktadır. ( Li (1) nüriye (2) ke (3) min (4) ayati (5) na (6) el (7) kübra (8) )
"8" yeni döngü başlangıcını sembolize etmektedir.
Ayrıca Kur'an'da, "Sebt" olarak geçen "Yedinci / Yedinci Gün" kavramına "Allah'ın hudutlarının aşılması" kavramı ile birlikte yer verilmesi de dikkat çekmektedir.

2/65 - Ve lekad alimtümüllezına'tedev minküm fis SEBTİ fe kulna lehüm kunu kıradeten hasiın ( Ve sizlerden YEDİNCİ GÜN içinde hududu aşanları bildiniz. Böylece onlara, "Kovulup reddedilmiş maymunlar olun." dedik. )

4/47 - Ya eyyühellezine utül kitabe aminu bima nezzelna müsaddikan li ma meaküm min kabli en natmise vücuhen fe neruddeha ala edbariha ev nel'anehüm ke ma leanna ashabes SEBT ve kane emrullahi mef'ula ( Ey o kitap verilenler, yüzleri silip yok edip de onları arkalarına çevirmemizden veya onları o YEDİNCİ GÜN sahiplerini lanetlediğimiz gibi lanetlememizden önce, o sizinle birlikte olanı doğrulayıcı olarak indirdiğimize inanın. Allah’ ın işi yapılasıdır. )

4/154 - Ve rafa'na fevkahümüt tura bi mısakıhim ve kulna lehümüdhulül babe sücceden ve kulna lehüm la ta'du fis SEBTİ ve ehazna minhüm mısakan ğalıyza ( Ve sözlerinin ardından Tur dağını üzerlerine yükselttik. Onlara "Kapıdan yere kapanarak girin." dedik. Onlara "YEDİNCİ GÜN içinde hududu aşmayın." dedik. Onlardan sağlam söz aldık. )

7/163 - Ves'elhüm anil karyetilletı kanet hadıratel bahr iz ya'dune fis SEBTİ iz te'tıhim hıytanühüm yevme SEBTİhim şürraan ve yevme la YESBİTUNE la te'tıhim kezalike nebluhüm bima kanu yefsükun ( Ve onlara deniz kıyısındaki ülke hakkında sual et. Zamanında, YEDİNCİ GÜNDE günde hududu aşıyorlardı. O zaman balıkları onlara YEDİNCİ GÜNLERİNDE muhtelif ve akın akın geliyorlardı ve YEDİNCİ GÜN olmadığında onlara gelmiyorlardı. Günah işlemiş olmalarından dolayı onları işte böyle sınıyorduk. )

16/124 - İnnema cüıles SEBTÜ alellezinahtelefu fıh ve inne rabbeke le yahkümü beynehüm yevmel kıyameti fıma kanu fıhi yahtelifun ( Kesinlikle YEDİNCİ GÜN onun hakkında ihtilafa düşenlerin üzerine oluşturuldu. Kesinlikle Rab’bin ayağa kalkış gününde, o hakkında ihtilaf ettikleri hakkında aralarında hüküm verecektir. )

- "Sebt" ( Yedinci / Yedinci Gün ) kavramı Kur'an'da "7" kere tekrarlanmaktadır.
- "Sebt" ( Yedinci ) kavramının son kez geçtiği ayetin kodu 16/124 olup, bu kod "İkili Yedi" nümerolojisi içermektedir. 16 ... 1+6 = "7" ve 124 ... 1+2+4 = "7"
- "Sebt" kavramının ilk kez geçtiği 2/65 kodlu ayette 16 kelime bulunmaktadır. ( 1+6 = "7" )

2/65 - Ve (1) lekad (2) alimtüm (3) ellezıne (4) a'tedev (5) min (6) küm (7) fi (8) es (9) SEBTİ (10) fe (11) kulna (12) lehüm (13) kunu (14) kıradeten (15) hasiın "(16)"

Sirius yıldızının "Döngü Kapısı" işlevi görmekte olduğu evvelce ifade edilmişti. Sirius yıldızı Kur'an'da Şi'ra olarak Necm suresinin 53/49 kodlu ayetinde geçmektedir.

53/49 - Ve ennehu hüve rabbuş şi'ra ( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rab’bidir. )

- Sure numarasının ( 53 ) nümerolojik değeri "8" olup, yeni döngü başlangıcını temsil etmektedir.
- Ayet numarası olan 49 sayısı ise "İkili Yedi" ( 7x7 ) kavramını temsil etmektedir.
- Ayette "7" kelime bulunması da nümerolojik açıdan önem arzetmektedir.

Ve (1) enne (2) hu (3) hüve (4) rabbu (5) eş (6) şi'ra "(7)"

"Sirius" ( Şi'ra ) kelimesinin yer aldığı Necm suresinde "7" kelime içeren 17 ayet bulunmaktadır. 17 sayısının nümerolojik değeri "8" ( 1+7 = 8 ) olup, döngü kavramı çerçevesindeki 7 ve 8 ilişkisi önem arzetmektedir.




Yaratılıştaki 7 birimlik döngülere diğer bazı örnekler;

7 Müzik notası ( Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si )
7 Temel renk ( Kırmızı, Turuncu, Sarı, Yeşil, Mavi, Lacivert, Mor )
7 Gök katmanı ( Troposfer, Stratosfer, Mezosfer, Termosfer, Ekzosfer, İyonosfer, Manyetosfer )
7 Çakra ( Kök, Sakral, Solar Plexus, Kalp, Boğaz, Üçüncü Göz, Taç )
7 Mitoz bölünme fazı *

* Yaratılışın mikro tezahürü olan Mitoz hücre bölünmesi şeması;






1 yorum: