26 Kasım 2017 Pazar

Meleklerin Vefat ve Reenkarne Ettirmesi

Dünya hayatında, nefsani arzularını kontrol edemeyip, inanç yolunda gerekenleri yapamayan varlıkların göklerin kapılarından geçmeye ve üst süptil boyutlarda ( alemlerde, planlarda ) süptil varlık olmaya hak kazanamayacakları ve ruhsal tekamül sürecine devam edebilmeleri için reenkarne ( yeniden nesledilme, yeniden et ve kemiğe büründürülerek gönderilme ) edilerek tekra kaba madde alemi olan dünyaya ( cehenneme ) gönderilecekleri evvelki bölümlerde, Nisa 4/56 kodlu ayet vesilesiyle, açıklanmıştı. ( Ayette reenkarnasyon fenomeni "Derilerin başka derilerle değiştirilmesi" kavramı ile bildirilmektedir.

4/56 - İnnellezine keferu bi ayatina sevfe nuslıhim nara küllema nedıcet cüludühüm beddelnahüm cüluden ğayraha li yezukul azab innellahe kane azızen hakıma ( O ayetlerimizi inkar edenleri, yakında onları kesinlikle ateşe yaslarız. Derileri her piştiğinde azabı tatmaları için, onları deri olarak başkalarıyla değiştireceğiz. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )

Yeni döngünün başlangıcı addedilebilecek söz konusu reenkarnasyon süreci "Vefat Ettirme" aşamasıyla başlamaktadır. Vefat ettirme işleminin ise "Melekler" kanalıyla icra edildiği Enfal suresinin 8/12 ve 8/50 kodlu ayetlerinde bildirilmektedir.

8/12 - İz yuhıy rabbü ke ila el melaiketi ennı mea küm fe sebbitü ellezıne amenu se ülkıy fı kulubi ellezıne keferu er ru'be fe adribu fevka el a'nakı ve adribu min hüm külle benan ( Zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle ben sizinle birlikteyim. İnananlara sebat verin. İnkarcıların kalplerine korku atacağım. O halde boyunlarının üstüne vurun ve onların tüm parmaklarına vurun." diye vahyediyordu. )

8/50 - Ve lev tera iz yeteveffellezine keferul melaiketü yadribune vücuhehüm ve edbarahüm ve zuku azabel harık ( Ve şayet melekler o inkarcıların yüzlerine ve sırtlarına vurarak ve "Yakıcı azabı tadın." diyerek vefat ettirirken görseydin. )

Ayetlerdeki, "Melek" ve "Döngü" kavramlarının nümerolojik simgesi olan "8" sayısı dikkat çekmektedir. 

- Enfal suresi "8". suredir.
- 8/12 ve 8/50 kodlu ayetlerin ayet numaralarının toplamı ve nümerolojik toplamı "8" sayısını vermektedir. ( 1+2+5+0 = "8" veya 12+5 = 17 ... 1+7 = "8" )
- Konunun, 8. sure olan Enfal suresinin iki ayetinde geçmesi de Melek kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi ve simgesi olan "88" sayısı açısından dikkat çekicidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder