15 Kasım 2017 Çarşamba

Gölgeler ( Zılal )

"Zıll" ( Gölge ), dünyevi ortamdaki maddi bir varlığın, bir ışık kaynağından gelen ışınların yere erişmesini engellemesinden dolayı yerde oluşan koyu renk algısını tanımlamaktadır. Gölge, ait olduğu varlıkla birlikte, yaratılışın esasında olduğu üzere, "İkili" bir sistem oluşturur. 

"Zıll" kelimesinin Kur'an'da "27" kere tekrarlanıyor olması, yaratılıştaki "İkili Yedi" kavramı açısından önem arzetmektedir.

"Zıll" kelimesinin Kur'an'da ilk kez geçtiği Bakara suresinin 2/57 kodlu ayetinin kodunu oluşturan sayıların toplamı "14" ( 2+5+7 = 14 ) olmaktadır. 14 sayısı "İkili Yedi" kavramının ( 2x7 ve 7+7  ) simgelerinden biridir. ( Diğerleri 27, 49, 77 ... )

2/57 - Ve ZALLELna aleykümül ğamame ve enzelna aleykümül menne ves selva külu min tayyibati ma razaknaküm ve ma zalemuna ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( Ve bulutu üzerinize GÖLGELEDİK. Üzerinize helva ve bıldırcın indirdik. O sizi rızıklandırdıklarımızın temizlerinden yiyin. Biz zulmetmedik. Ve lakin nefislerine zulmetmekteydiler. )

"Zıll" kelimesinin Kur'an'da son kez "77". sure olan Mürselad suresinin 41. ayetinde geçmektedir. Sure numarası olan "77" sayısı "İkili Yedi" kavramının simgelerinden biridir.

77/41 - İnnel muttekıne fi zılalin ve uyun ( Kesinlikle sakınanlar gölgelerin ve pınarların içindedirler. )

Ayette "7" kelime bulunması da "7" nümerolijisinin bir diğer tezahürüdür.

İnne (1) el (2) muttekıne (3) fi (4) zılalin (5) ve (6) uyun "(7)"











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder