13 Kasım 2017 Pazartesi

Melekleri Kadın Addedenler

Satanik pagan kültürde meleklerin kadın figürleriyle resmedildikleri, kadın isimleriyle isimlendirildikleri görülmektedir. Allahü Teala bu konuya ayetlerinde defaatle açıklık getirmiştir.

37/150 - Em halaknel melaiket inasen ve hüm şahidun ( Melekleri dişi yarattık da onlar şahitler mi oldular? )

43/19 - Ve cealül melaiketellezine hüm ıbadür rahmani inasa e şehidu halkahüm setüktebü şehadetühüm ve yüs'elun ( Ve o melekleri, onları "Rahman' ın kadın kulları." kıldılar. Onların yaratılışına şahit mi oldular? Onların şahitlikleri yazılacak ve sual edilecekler.  )

53/27 - İnnellezine la yu'minune bil ahırati le yusemmunel melaiket tesmiyetel unsa ( Kesinlikle o ahirete inanmayanlar, melekleri kadın isimleriyle isimlendiriyorlar. )

Saf ruhtan müteşekkil olan ve ışık tezahüründe olan melekleri "kadın" addetmek şeytanın saptırma stratejisinin bir ürünüdür. Nisa suresinin 117. ayetinde, bilinçsiz şekilde kadın addetikleri ve melek sandıkları şeytan neferi cinlere kulluk eden cahillerin durumuna ilişkin bilgi aktarılmaktadır.

4/117 - İn yed'une min dunihı illa inasa ve in yed'une illa şeytanen merıda ( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak kadınları çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı şeytanı çağırırlar. )

İncil'de "Şeytanın kendisine ışık meleği süsü verdiği" bildirilmektedir. Cinlerin en öne çıkan özellikleri tezahür taklitleri ve kendilerini olduklarından farklı formlarda göstererek insanları aldatmalarıdır. 

47 2 Corinthians 11/14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir.

Kur'an'da "Azrail", "İsrafil" gibi melek isimleri yer almamaktadır. İnsanları vefat ettirmekten sorumlu olan meleğin isminin Azrail olduğuna ilişkin Kur'an'da herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Söz konusu melek Kur'an'da "Ölüm Meleği" olarak ifade edilmektedir.

32/11 - Kul yeteveffaküm melekül mevtillezı vükkile biküm sümme ila rabbiküm türceun ( "Sizi, o size vekil edilen ölüm meleği vefat ettirir. Sonra Rab’binize döndürülürsünüz." de. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder