21 Kasım 2017 Salı

Sonsuz Kelimeden Oluşan Yazılım Ağı ... İlahi Bilgi

Allahü Teala'nın bahşettiği ilmi, ilahi bilgiyi kavramaya çalışmak ve bu yolda ilerlemek hiç bitmeyecek, aşamadan aşamaya geçilerek devam edilecek sonsuz bir yolculuktur. Kendisine hayat bahşedilmiş her ruhun temel yaratılış amacı ilahi ilmi kavramak ve bilgi kapasitesini geliştirerek kozmik bilinç sistemine katkıda bulunmaktır.

Allah'ın ilmi, O'nun kelimelerinden ve kelimelerin sembolü olan sayılardan oluşan, tahayyül edilemeyecek büyüklükte bir yazılım ağı olarak addedilebilir. Bu yazılım ağı içindeki kelimelerin çokluğu, sonsuzluğu Kehf ve Lokman surelerinin ilgili ayetlerinde insanın algılayabileceği kavramlar ( ağaç, kalem, deniz ...) kullanılmak suretiyle aşağıdaki şekilde bildirilmektedir.

18/109 - Kul (1) lev (2) kane (3) el (4) bahru (5) midaden (6) li (7) KELİMATİ (8) rabb (9) i (10) le (11) nefide (12) el (13) bahru (14) kable (15) en (16) tenfede (17) KELİMATÜ (18) rabb (19) i (20) ve (21) lev (22) ci'na (23) bi (24) misli (25) hı (26) mededa "(27)" ( De ki: "Şayet deniz Rab’bimin kelimeleri için mürekkep olsa, Rab’bimin kelimeleri tükenmeden önce deniz tükenecektir. Şayet onun aynısını yardımcı olarak getirsek bile." ) 

Ayette tespit edilen nümerolojik yapı şöyle yansıtılabilir;

- Ayetteki ilk "Kelime" kelimesi "8". kelimedir. "8" sayısı "Sonsuzluk" / "Döngü" ve "Yeni Döngü Başlangıcı" kavramlarını simgelemektedir. Dolayısıyla ayette kelimelerin sonsuz bir döngü içerisinde işlev görmekte olduğu bildirilmektedir. ( Ayetteki "Kelime" kelimelerinin sıra numaraları toplamı yine "8" nümerolojisini vermektedir. 8+1+8 = 17 ... 1+7 = "8" ) 

- Ayette "27" kelime bulunmakta olup, "27" sayısı yaratılıştaki "İkili Yedi" kavramı açısından önem arzetmektedir. ( Ayetlerde yer alan örnek ifadeler: "7 Gök yaratılması ve aynısından yerde de yaratılmış olması.", "Yedi göğün iki günde yaratılması.", "Sana ikili yediyi ve bu büyük kur'an'ı verdik." ) Evvelki bölümlerde açıklandığı üzere, 7 sayısı döngü periyodunu simgelemektedir.

- Ayette yer alan "Şayet ONUN aynısını yardımcı olarak getirsek bile." cümlesindeki O zamiri "Deniz" kelimesini temsil etmekte olup, 31/27 kodlu ayette geçen "7 Deniz" kavramı ile ilintilidir. bir başka deyişle "7 denizin aynısı" kavramı ortaya çıkmaktadır ki bu kavram "2 x7 Deniz" kavramını ifade etmektedir.

31/"27" - Ve lev enne ma fil erdı min şeceratin aklamün vel bahru yemüddühu min ba'dihı SEB'ATÜ ebhurin ma nefidet kelematüllah innellahe azızün hakım ( Ve şayet kesinlikle o yerdeki ağaçlar kalemler olsa ve deniz de ona destek olsa, ondan sonra da yedi deniz, Allah' ın kelimeleri tükenmez. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir.  ) 

- Ayetin numarasını  "27" olması "İkili Yedi" kavramının tezahürü niteliğindedir. Ayrıca ayette "Seb'atü ebhurin" ( Yedi deniz ) ifadesiyle "7" nümerolojisine vurgu olduğu görülmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder