27 Kasım 2017 Pazartesi

Sonsuz Sevgi ... Allah Sevgisi

Allahü Teala'nın yaratış sisteminin temelini, insanın henüz tam anlamıyla kavrayamadığı, sınav ve deneyimleme süreçleri sonucunda kavraması ümit edilen ve ruhsal tekamülün esas parametresi olan "Sevgi" kelimesi oluşturmaktadır. Tüm olumlu kavramların ve tesirlerin özünde "Sevgi" kelimesi ve enerjisi bulunmaktadır. "Sevgi" kelimesi, varlıkların üst tekamül planlarına ( frekans, boyut, sistem ) intikal etmelerini sağlayan temel unsurdur.

Kur'an'da "Hubb" ( Sevgi ) kelimesinin, isim olarak "8" kere tekrarlanıyor olması ( frekansının 8 olması ), döngünün, yeni döngü başlangıcının ve nihayetinde sonsuzluğun simgesi olan "8" sayısı ile olan anlamsal ilinti açısından büyük önem arzetmektedir. Bu frekans yapısı, tüm varlıkları ruhsal tekamüle ve sonsuz selamete eriştirecek olan unsurun "Sevgi", "Sonsuz Sevgi" olduğunu bildirmektedir.

                            


Ayrıca Kur'an'da "Hubb" ( Sevgi ) kelimesi, isim halinde ilk kez 2/165 kodlu ayette 14. kelime olarak ve "Hubbillah" ( Allah Sevgisi ) tamlamasıyla geçmektedir. 

2/165 - Ve minen nasi men yettehızü min dunillahi endaden yühıbbunehüm ke HUBBİLLAH vellezine amenu eşeddü hubben lillah ve lev yerallezıne zalemu iz yeravnel azabe ennel kuvvete lillahi cemıan ve ennellahe şedıdül azab ( Ve insanlardan kimi Allah’ tan başkasını eşi benzeri olarak edinir. Onları ALLAH SEVGİSİ gibi severler. O inananların Allah için sevgileri daha şiddetlidir. O zülmedenler azabı gördükleri zaman kuvvetin tümüyle Allah için olduğunu keşke anlasalardı. Allah’ ın azabı kesinlikle şiddetlidir. )

- "Hubbillah" ( Allah Sevgisi ) kavramı Kur'an'da ilk ve son kez 2/165 kodlu ayette geçmektedir.

- Ayet kodunda "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır. ( 2+1+6+5 = 14 ... 2x7 veya 7+7 ) Hatırlanacağı üzere, İkili Yedi kavramı yaratılışı ve yaratılışın döngü periyodunu tanımlamaktadır.

- "Hubbillah" ( Allah Sevgisi ) kavramındaki "Hubb" ( Sevgi ) kelimesi ayetteki 14. kelimedir.  ikili Yedi...

- "Hubbillah" ( Allah Sevgisi ) kavramı Kur'an'da ilk ve son kez geçtiği ayetin, sure numarası (2), ayet numarası (165) ve "Hubb" kelimesini  sıra numarasını (14) oluşturan sayıların toplamı, Allah'ın birliğini simgeleyen "19" sayısını vermektedir. ( 2+1+6+5+1+4 = 19 ... 1+9 = 10 ... 1+0 = "1" )











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder