16 Kasım 2017 Perşembe

Fosilleşme

Ölmüş organizmalara ait kemik kalıntılarına fosil adı verilmektedir. Bir organizmanın öldükten sonra fosilleşebilmesi için öncelikle "TAŞ"'a dönüşmesi gerekmektedir. Kemiğin organik kısımları ( kan hücreleri, collagen, yağ ) süreç sonunda ayrışıp kaybolmaktadır. Ancak kemiğin, kalsiyum gibi minerallerden oluşan inorganik kısımlarının dış etkenlere dayanma kapasiteleri daha yüksektir. Organik maddeler yok olsa dahi inorganik maddeler kemiğin çeperinde kemik formunda kırılgan ve gözenekli bir mineral oluştururlar. Diğer mineraller de kemiğin fosile dönüşmesi sürecine katkıda bulunurlar. Su, çevresel kalıntılardan topladığı "DEMİR" ve kalsiyum karbonat gibi mineralleri taşıyarak aşamalı olarak kemik içinde yol oluşturur. 

https://science.howstuffworks.com/environmental/earth/geology/fossil2.htm

İsra suresinin 17/49 ve 17/50 kodlu ayetlerinde fosilleşme süreci ( kemiklerin taşa ve demire dönüşmesi ) tanımlanmakta gibidir. 

17/49 - Ve kalu e iza künna IZAMEN ve rufaten e inna le meb'usune halkan cedıda ( Ve "Biz KEMİKve ufalanmış çürümüş olduğumuzda mı kesinlikle yeni yaratış ile diriltileceğiz?" dediler. )

17/50 - Kul kunu HICARATEN ev HADIDA ( "TAŞ veya DEMİR olun." de. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder