12 Kasım 2017 Pazar

Görülmek mi ? Bakılmak mı ?

"Görmek" ve "Bakmak" eylemleri arasında iki temel fark bulunmaktadır.

"Görmek" istemsiz olarak gerçekleşen bir eylemdir. Zira gözün algılama kapsamındaki bir olgu görülebilir.    

"Bakmak" eylemi ise istemli olarak gerçekleşmekte ve "Görmek" eylemini de içermektedir. Zira "Bakmak", "Görmeyi isteyerek görmek", "İlgi Göstermek" ve "Gözetmek" anlamına gelmektedir. ( Bu nedenle çocuklarla ilgilenen görevlilere "Görücü" yerine "Bakıcı" denmektedir. )

İnananların Allah'ın "Nazar"ına ( Bakış ) muhtaç oldukları Bakara suresinin 104. ayetinde, "Bakmak ve "Görmek" kavramları arasındaki ayrışıma da yer verilmek suretiyle bildirilmektedir. Allah'ın "baktığı" yani "nazar ettiği" muhlis ( samimi ) ve mü'min ( inanan ) kullar O'nun nimetine, şefkatine ve lütfuna nail olmuşlardır. 

2/104 - Ya eyyühellezine amenu la tekulu RAINA ve kul ÜNZURNA vesmeu ve lil kafirıne azabün elım ( Ey o inananlar, "Bizi GÖR." demeyin ve "Bize BAK." deyin ve dinleyin. Elim azap inkarcılar içindir. ) 

Görmek ( Rai ) ve Bakmak ( Ünzur ) fiillerinin ilk kez yanyana geçtiği 2/104 kodlu ayet "7" nümerolojisi içermektedir. ( 2+1+0+4 = "7" )

Ayrıca "RAİ" ( Gör ) ve "ÜNZUR" ( Bak ) kelimelerini oluşturan harf adetlerinin toplamı da "7" ( 3+4 = 7 ) olmaktadır.  

"Ra / Rai" kelimesi Kur'an'da 329 kere tekrarlanmaktadır. ( 3+2+9 = 14 ... 2x7 veya 7+7 ... İkili Yedi )

"Mürai" ( İkiyüzlülük Yapan, Gösteriş Yapan ) ve "Riya" ( İkiyüzlülük, Gösteriş ) kelimeleri "Ra" kökünden gelmekte olup, 2/104 kodlu ayette belirtildiği üzere "Raina" ( Bize bak ) diyenler Allah'a karşı bir isyan ve sözde gösteriş içerisinde olan satanist inkarcılardır. Bu nedenle ayette, inananların "Ünzurna" ( Bize bak, Bizi gözet ) demeleri öğütlenmektedir.

"Nazar" ( Bakış ) kök kelimesi ise Kur'an'da 114 ( 1+1+4 = "6" ) kere tekrarlanmaktadır. "Nazar" kelimesiyle ilahi mühür olan "6" sayısının ilintisi okült ezoterik sembolizm ve nümerolojiye de temel oluşturmuştur. Örneğin okült bir sembol olan "Nazar Boncuğu" ( Bakış Gözü ) üzerine satanik anlamlar yüklenmek suretiyle kitlelere şeytanın ( İblis ) gözünün sembolü olarak algılatılmıştır. Unutulmamalıdırki İblis'in ve onun neferi cin şeytanlarının ve cinlere kulluk eden satanist hibridlerin ve insan şeytanlarının  kendi ilimleri olmadığı gibi insan gibi yaratıcılıkları da yoktur. Cin şeytanları sadece matematiksel yetenekleriyle mevcut ilmi ve olguları çarpıtarak insanları aldatırlar ve saptırırlar. Yani tüm yapabildikleri mevcut olan tek ilim olan Allah'ın ilimini "kopyalamak", "taklit etmek", "eğriltmek" ve "çarpıtmak" suretiyle kitlelerde yanlış algı oluşmasına çabalamaktır.

Kur'an'da "inkarcıların bakılanlar olamayacakları" bildirilmektedir.

44/29 - Fe (1) ma (2) beket (3) aley (4) him (5) es (6) semaü (7) ve (8) el (9) erdu (10) ve (11) ma (12) kanu (13) MÜNZARİN ("14") ( Gök ve yer onlar üzerine ağlamadı. BAKILANLAR da olmadılar. )

Ayette 14 kelime bulunmakta olup, İkili Yedi kavramına dikkat çekilmektedir. ( 2x7 veya 7+7 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder