19 Kasım 2017 Pazar

ReenKARNasyon ( KARNen Aharin ) ve Yeni Yaratılış ( Halkan Cedid )

Allahü Teala, özünde ruh ve sonsuz bilinç olan ancak dünyevi madde frekansında ( aleminde ) madde deneyimini ve sınavını yaşayan insanın bir yaratılış döngüsü içinde yolculuğunu sürdürdüğünü yani belirli yaşam süreçlerini, periyodlarını muhtelif kereler bedenlenmek suretiyle tekrarladığını bildirmektedir. Bu döngü, insanın ruhsal gelişiminin belirli bir seviyeye ulaşması ( kamil olma ) akabinde farklı bir aşamaya girecektir.

“ReenKARNasyon” kelimesi “Re” ( Tekrar ) ve “EnKARNe” ( Nesillenme, Etlenme ) kelimelerinden oluşmaktadır. Kur’an’da “Yeniden Yaratılış” kavramı aşağıdaki başlıklar ile yer almaktadır. 

A- Sizi Giderir Diğerlerini Getirir 

4/133 - İn yeşe' YÜZHİBKÜM eyyühen nasü ve YE’ETİ bi AHARIN ve kanellahü ala zalike kadır (Eğer dilerse sizi GİDERİR ey insanlar. Ve DİĞERLERİNİ GETİRİR. Allah, buna gücü yetendir. )

6/133 - Ve rabbükel ğaniyyü zür rahmeh in yeşa' YÜZHİBKÜM ve YESTAHLİF min ba'diküm ma yeşaü kema enşeeküm min zürriyyeti kavmin aharın ( Ve Rab’bin, ganidir, muhtaç değildir, rahmet sahibidir. Eğer dilerse, sizi giderir ve sizi başka bir kavmin soyundan inşa ettiği gibi sizden sonra dilediğini HALİFE KILAR. )

“Sizi giderir diğerlerini getirir / halife kılar.” kavramının geçtiği iki ayetin ( 133 ... 1+3+3 = 7 ) numaralarında “7” ve dolayısıyla “İkili Yedi” nümerolojisi bulunmaktadır.

B- Diğer Nesil İnşa Eder ( KARNen Aharin )

6/6 - E lem yerav kem ehlekna min kablihim min KARNİN mekkennahüm fil erdı ma lem nümekkin leküm ve erselnes semae aleyhim midrara ve cealnel enhara tecrı min tahtihim fe ehleknahüm bi zünubihim ve enşe'na min ba'dihim KARNEN AHARIN ( Onlardan önce, nice nesilden helak ettiğimizi görmediler mi? Size vermediğimiz imkanları yerde onlara verdik. Göğü onların üzerine yağmur olarak gönderdik. Altlarından akan nehirler oluşturduk. Fakat onları günahlarından dolayı helak ettik. Onlardan sonra diğer NESİLİ inşa ettik. )

23/31 - Sümme enşe'na min ba'dihim KARNEN aharın (Sonra, onların ardından başka NESİL inşa ettik. )

23/42 - Sümme enşe'na min ba'dihim KURUNEN aharın (Sonra, onların ardından başka NESİLLER  inşa ettik. )

Her iki ayet de “7” kelimeden oluşmakta olupi yaratılıştaki “İkili Yedi” kavramı bildirilmektedir.

( Sümme (1) enşe'na (2) min (3) ba'di (4) him (5) KARNEN (6) aharın (7)

Batı dillerindeki “ReenKARNasyon” kelimesinde yer alan “KARN” kökü Arapça’daki “KARN ( Nesil ) / KURUN ( Nesiller ) ” kelimesinden gelmektedir.

C- Yaratışı Başlatır ve Döndürür ( Diriltir )

10/4 - İleyhi merciuküm cemıa va'dellahi hakka innehu yebdeül halka sümme yüıydühu li yecziyellezine amenu ve amilus salihati bil kıst vellezine keferu lehüm şerabün min hamımin ve azabün elımün bima kanu yekfürun ( Dönüşünüz topluca O’nadır. Allah’ ın vaadi gerçektir. Kesinlikle yaratışı o ortaya çıkarıp başlatır. Sonra o inananları ve adaletle iyilik yapanları karşılıklandırmak için onu döndürür, diriltir. O inkar edenler, inkar etmiş olmalarından dolayı onlara kaynar sudan içecek ve elim azap vardır. )

10/34 - Kul hel min şürakaiküm men yebdeül halka sümme yüıydüh kulillahü yebdeül halkü sümme yüıydühu fe enna tü'fekun ( "Ortaklarınızdan yaratışı ortaya çıkarıp başlatan, sonra onu döndüren, tekrarlayan kimse var mıdır?" de. "Yaratışı Allah başlatır sonra onu döndürür, diriltir. O halde nasıl döndürülürsünüz?" de. )

16/70 - Vallahü halekaküm sümme yeteveffaküm ve minküm men yüraddü ila erzelil umuri li keyla ya'leme ba'de ılmin şey'a innellahe alimün kadır ( Ve Allah sizi yarattı. Sonra sizi vefat ettirir. Sizden kimileri, ilimden sonra eşyayı aynısı gibi bilmesin diye ömrün en rezil dönemine erdirilir, döndürülür. Kesinlikle Allah bilendir gücü yetendir. )

Bu ayette, bir kısım insanın zamanı geldiğinde vefat ettirildiği, bir kısım insanın ise sınav ve deneyim sürecini tekrarlamaları için “başa döndürüldüğü” yani “çocukluk dönemine” döndürüldüğü bildirilmektedir.

Ayet kodundaki “İkili Yedi” nümerolojisi dikkat çekmektedir. 16/70 ... 16 ... 1+6 = “7” ve 70 ... 7+0 = “7” ... İkili Yedi.

30/11 - Allahü yebdeül halka sümme yüıydühu sümme ileyhi türceun ( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. Sonra onu tekrarlayıp döndürür. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

85/13 - İnnehu hüve yübdiü ve yü'ıyd ( Kesinlikle O, O başlatır, yaratır ve döndürür, diriltir. )

Allahü Teala’nın “O” zamiri ile temsil edildiği ve “Yaratışı Başlatma ve Döndürme” kavramının son kez bildirildiği ayette “6” kelime bulunmaktadır. ( İnne (1) hu (2) hüve (3) yübdiü (4) ve (5) yü'ıyd (6) ) ( “6” sayısının ilahi mühür sayısı olduğu evvelki bölümlerde açıklanmıştı. )

Ayrıca son ayetin kodunun ( 85/13 ) nümerolojik değeri de “Döngüyü” ve “Yeni Döngü Başlangıcını” simgeleyen “8” sayısını vermektedir. ( 8+5+1+3 = 17 ... 1+7 = “8” )

D- Yeni Yaratılış ( Halkan Cedid )

13/5 - Ve in ta'ceb fe acabün kavlühüm e iza künna türaben e inna le fı HALKIN CEDİD ülaikellezine keferu bi rabbihim ve ülaikel ağlalü fı a'nakıhim ve ülaike ashabün nar hüm fıha halidun ( Ve eğer şaşıyorsan, aslında şaşılacak olan onların "Toprak olduğumuzda mı? Kesinlikle biz YENİ YARATILIŞ içinde mi olacağız?" sözleridir. İşte onlar o Rab’lerini inkar edenlerdir. Onların kelepçeleri, prangaları boyunlarındadır. Onlar ateşin sahipleridir. Onlar onun içinde ebedidirler. )

14/19 - E lem tera ennellahe halekas semavati vel erda bil hakk in yeşe' yüzhibküm ve ye'ti bi HALKIN CEDİD (Görmez misiniz ki, kesinlikle Allah gökleri ve yeri gerçekten yarattı. Eğer dilerse sizi giderir ve YENİ YARATIŞ getirir. )

17/49 - Ve kalu e iza künna ızamen ve rufaten e inna le meb'usune HALKAN CEDIDA (Ve "Biz kemik ve ufalanmış çürümüş olduğumuzda mı kesinlikle YENİ YARATIŞ ile diriltileceğiz?" dediler. )

17/98 - Zalike cezaühüm bi ennehüm keferu bi ayatina ve kalu e iza künna ızamen ve rufaten e inna le meb'usune HALKAN CEDIDA ( Bu, kesinlikle onların ayetlerimizi inkar etmelerinden ve "Kemik ve ufalanmış çürümüş olduğumuzda mı? YENİ YARATIŞLA diriltilecek miyiz?" demelerinden dolayı onların karşılığıdır. )

32/10 - Ve kalu e iza dalelna fil erdı e inna le fı HALKIN CEDİD bel hüm bi likai rabbihim kafirun (Ve "Yerde sapıp kaybolduğumuzda mı? YENİ YARATIŞ içinde mi olacağız?" dediler. Bilakis onlar Rab’lerine kavuşmaya inkarcıdırlar. )

34/7 - Ve kalellezine keferu hel nedüllüküm ala racülin yünebbiüküm iza müzzıktüm külle mümezzekın inneküm lefı HALKIN CEDİD ( Ve o inkar edenler, "Sizi, tüm parçalarınıza parçalandığınızda, kesinlikle sizin YENİ YARATILIŞ içinde olacağınızı size haber veren adama yöneltelim mi?" dediler. )

35/16 - İn yeşe yüzhibküm ve ye'ti bi HALKIN CEDID ( Eğer dilerse sizi giderir ve YENİ YARATIŞ getirir. )

50/15 - E fe ayına bil halkıl evvel bel hüm fi lebsin min HALKIN CEDİD ( Böylece ilk yaratmada acz mi gösterdik? Bilakis onlar YENİ YARATILIŞTAN şüphe içindedirler. )

“Halkın Cedid” ( Yeni Yaratılış ) kelimesi toplam “8” ayette geçmekte olup, bu frekans “Döngüyü” ve “Yeni Döngü Başlangıcını” simgeleyen “8” sayısı açısından dikkat çekmektedir.

Ayrıca “Halkın Cedid” kavramının son kez geçtiği ayetin numarasının nümerolojik değerinin “6” ( 15 ... 1+5 = 6 ) olması ve ayetteki kelime adedini veren sayının nümerolojik değerinin de “6” olması * “66” nümerolojisi ( “Allah” kelimesinin ebced değeri ) açısından dikkat çekmektedir.

* E (1) fe (2) ayına (3) bi (4) el (5) halk (6) el (7) evvel (8) bel (9) hüm (10) fi (11) lebsin (12) min (13) halkın (14) cedid (15)

E- Cüluden Ğayraha ( Başka Deriler ) 

4/56 - İnne (1) ellezine (2) keferu (3) bi (4) ayati (5) na (6) sevfe (7) nuslı (8) him (9) nara (10) KÜLLE (11) MA (12) NEDICET (13) CÜLUDÜ (14) HÜM (15) BEDDELNA (16) HÜM (17) CÜLUDEN (18) ĞAYRA (19) HA (20) li (21) yezuku (22) el (23) azab (24) inne (25) allahe (26) kane (27) azızen (28) hakıma (29) ( O ayetlerimizi inkar edenleri, yakında onları kesinlikle ateşe yaslarız. DERİLERİ HER PİŞTİĞİNDE AZABI TATMALARI İÇİN ONLARI DERİ OLARAK BAŞKALARIYLA  DEĞİŞTİRECEĞİZ. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir. ) 

Reenkarnasyon döngüsü, Adem'in inkâr etmesi ve bu nedenle süptil varlık olarak tezahür ettiği cennetten çıkarılması ve dünya olarak bilinen cehenneme gönderilmesiyle başlamıştır. Adem yani insanlık Dünya'da defaatle enkarne olmak suretiyle muhtelif hayatlar ve zorlu deneyimler ( cehennem azabı ) yaşayarak tekrar cennete dönme liyakatini kazanmaya çalışmaktadır. 4/56 kodlu ayette yer alan "Derilerin pişmesi ve yeni deriler ile değiştirilmesi" ifadesi "Reenkarnasyon"u ( Tekrar Etlenme, Tekrar Derilenme ) ifade etmektedir. 4/56 kodlu ayette "Beddelnahüm" ( Onları değiştiririz ) ifadesiyle biten cümledeki "Hüm" ( Onlar ) kelimesinin 17. kelime olması, yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngünün nümerolojik sembolü olan "8" sayısı açısından önem arzetmektedir. ( 17 ... 1+7 = 8 )

F- Yüıydeküm fıhi taraten uhra ( Sizi diğer kere oraya döndürür. )

17/69 - EM EMİNTÜM EN YÜIYDEKÜM FIHİ YARATEN UHRA fe yürsile aleyküm kasıfen miner rıhı fe yuğrikaküm bima kefartüm sümme la tecidu leküm aleyna bihı tebıa 
( SİZİ DİĞER KERE ORAYA DÖNDÜRMEYECEĞİNE, üzerinize kasıp kavuran deviren rüzgar gök gürültüsü gönderip de o inkar etmenizden dolayı sizi boğmayacağına emin misiniz? Sonra bize karşı size, kendinize yardımcı bulamazsınız. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder