13 Kasım 2017 Pazartesi

İnanmayan Yalancılar ve Gerçekleşen Allah Kelamı

Kur'an'ın 10. suresi olan Yunus suresinde 10 kelime içeren 2 ayet bulunmaktadır. Bu ayetler;

10/69 - Kul (1) inni (2) ellezıne (3) yefterune (4) ala (5) allahi (6) el (7) kezibe (8) la (9) yüflihun (10) ( "Kesinlikle o Allah’a  yalan uyduranlar iflah olmazlar." de. )

10/96 - İnne (1) ellezine (2) hakkat (3) aley (4) him (5) kelimetü (6) rabbi (7) ke (8) la (9) yü'minun (10) ( Kesinlikle o üzerlerine Rab’binin kelimesi gerçekleşmiş olanlar inanmazlar. )

Ayet ikilisinde, yalancı iftiracıların iflah olmayacakları ve üzerine Allah'ın kelimesinin gerçekleşmiş olduğu kimselerin asla inanmayacakları bildirilmektedir.

Her iki ayetin numarası "6" ve "9" sayılarından oluşmaktadır. 6 ve 9 ilişkisi "Gerçek" ve "Yalan", "İnanç" ve "İnkar", "Allah Yolu" ve "Şeytan Yolu" kavramlarında olduğu gibi "zıtlık prensibini" sembolize etmektedir. Bu olgu, doğu mistisizminde "Yin Yang" olarak bilinir. ( Yin Yang, toplam sekiz harften oluşan ve döngü sembolizmi içeren ezoterik bir kelime setidir. ) Yaratılıştaki düalitenin sembolü olan "Yin Yang" figüründe “6” sayısına benzeyen kısım olan "Yang", “Aydınlığı” ( Allah yolunu ), “9” sayısına benzeyen kısım olan "Yin" ise “Karanlığı” ( Şeytan yolunu ) temsil etmektedir.

Yin / Jin* = Karanlık
Yang** = Aydınlık

* Yin = Cin, ( Görünmeyen, Karanlık )

** Yang = Doğum, Aydınlanma ( "Young" ( Genç, Doğan, Yeni Doğan) )

                                                                       
                                  Yin Yang

6 sayısı ilahi mühür sayısı olup "Gerçeği", "İnancı", "Aydınlığı" simgelemektedir.

9 sayısı ise ( evvelki bölümlerde açıklandığı üzere ) "Yalanı", "İnkarı", "Karanlığı" simgelemektedir. Yin Yang figüründe "9" sayısını temsil eden kısmın "siyah" renk olması da önem arzetmektedir.

10/69 kodlu ayetteki "69" sayısı, yani önce 6 sonra 9 sayısının sıralanması, Allah kelamının ( 6 ) üzerine şeytan inkarını ( 9 ) simgelemktedir.

10/96 kodlu ayetteki "96" sayısı ise, yani önce 9 sonra 6 sayısının sıralanması, inanmayan inkarcıların ( 9 ) üzerine Allah kelamının ( 6 ) gerçekleşmesini simgelemektedir.

Her iki sayı ve sembolize ettikleri kavramların kaynağının Allahü Teala olduğunun nümerolojik teyidi ise 6+9 veya 9+6 işleminin sonucunda yer almaktadır. Bu işlemin sonucu, ilahi mühür olan "6" sayısını vermektedir. Ayet ikilisinin "10". surede yer alması ve her iki ayetin de “10” kelimeden oluşması da ilahi nümeroloji açısından ayrı bir işarettir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder