22 Kasım 2017 Çarşamba

Allah zulmetmez. İnsan kendisine zulmeder.

"Tek Nefis" kavramına ilişkin bölümde de değinildiği üzere, "Zulüm" insanın kendisine verdiği zarardan öte bir anlam taşımamaktadır. Zira, bir insanın diğer bir insana zulmetmesi, Ortak Bilinç ve Tek Benlik ( Nefis ) kavramları çerçevesinde, kendisine zulmetmesinden ibarettir.

Allahü Teala, kendisinin zulmetmediğini isnanların kendilerine zulmettiklerini "8" ayette açıklamaktadır. "8" sayısının tezahürü "Zulüm" olgusunun insanın kendi kendine, kendi içinde ve sürekli olarak kendisine zarar vererek döndürdüğü bir "Kapalı Devre / Döngü" hatta "Kısır Döngü" olmasını simgelemesi açısından dikkat çekicidir. ( "8" sayısı döngünün ve yeni döngü başlangıcının sembolüdür. )

3/117 - Meselü ma yünfikune fı hazihil hayatid dünya ke meseli rıhın fıha sırrun esebet harse kavmin zalemu enfüsehüm fe ehleketh ve ma zalemehümüllahü ve lakin enfüsehüm yazlimun ( Bu dünya hayatında harcadıklarının misali, içinde şiddetli kavurucu soğuk olan rüzgarın misali gibidir. Nefislerine zulmeden kavmin ekinlerine isabet eder de onları helak eder. Allah onlara zulmetmez ve lakin nefisleri zulmeder. )

9/70 - E lem ye'tihim nebüllezıne min kablihim kavmi nuhın ve adin ve semude ve kavmi ibrahıme ve ashabi medyene vel mü'tefikat etethüm rusülühüm bil beyyinat fe ma kanellahü li yazlimehüm ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( Onlara onlardan öncekilerin haberi gelmedi mi? Nuh’ un kavminin, Ad’ ın, Semud’ un ve İbrahim’ in kavminin ve Medyen’ in sahiplerinin ve tersine dönmüşlerin. Resulleri onlara açık deliller verdi. Allah onlara zulmetmemekteydi ve lakin nefislerine zulmetmiş oldular. )

10/44 - İnnellahe la yazlimün nase şey'en ve lakinnen nase enfüsehüm yazlimun ( Kesinlikle Allah insanlara şey kadar bile zulmetmez. Lakin insanlar nefislerine zulmederler. )

11/101 - Ve ma zalemnahüm ve lakin zalemu enfüsehüm fe ma ağnet anhüm alihetühümülleti yed'une min dunillahi min şey'in lemma cae emru rabbik ve ma zaduhüm ğayra tetbıb ( Ve biz onlara zulmetmedik ve lakin nefislerine zulmettiler. Böylece, Rab’binin emri geldiğinde, Allah' tan başka çağırdıkları ilahları onlara şey kadar bile fayda sağlamadılar. Onlara zararın haricindekini artırmadılar. )

16/33 - Hel yenzurune illa en te'tiyehümül melaiketü ev ye'tiye emru rabbik kezalike fealellezine min kablihim ve ma zalemehümüllahü ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( İlle de melekler gelsin veya Rab’binin emri gelsin diye mi bakıyorlar? Onlardan öncekiler de böyle yaptılar. Allah onlara zulmetmedi. Lakin nefislerine zulmetmiş oldular. )

16/118 - Ve alellezine hadu harramna ma kasasna aleyke min kabl ve ma zalemnahüm ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( Ve önceden sana o anlattıklarımızı o Yahudilere haram kılmıştık. Onlara zulmetmedik ve lakin nefislerine zulmetmiş oldular. )

29/40 - Fe küllen ehazna bi zenbih fe minhüm men erselna aleyhi hasıba ve minhüm men ehazethüs sayhah ve minhüm men hasefna bihil ard ve minhüm men ağrakna ve ma kanellahü li yazlimehüm ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( Böylece hepsini günahlarıyla yakaladık. Onlardan kimine tozlu kasırga gönderdik. Onlardan kimini çığlık yakaladı. Onlardan kimilerini yere geçirdik. Onlardan kimini boğduk. Allah onlara zulmetmemekteydi. Lakin nefislerine zulmetmiş oldular. )

30/9 - E ve lem yesıru fil erdı fe yenzuru keyfe kane akıbetüllezıne min kablihim kanu eşedde minhüm kuvveten ve esarul erda ve ameruha eksera min ma ameruha ve caethüm rusülühüm bil beyyinat fe ma kanellahü li yazlimehüm ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun ( Ve yerde gezmezler mi? Kuvvetçe onlardan daha şiddetli olan o öncekilerin sonu nasıl oldu baksınlar. Toprağı sürdüler ve onu o imar ettiklerinden daha çok imar ettiler. Resulleri onlara açık deliller ile geldiler. Allah onlara zulmetmemekteydi ve lakin nefislerine zulmetmekteydiler. )

"Allah onlara zulmetmez, onlar kendilerine zulmeder" kavramının ilk kez ve son kez geçtiği ayetlerdeki ( 3/117, 30/9 ) "İkili Yedi" nümerolojisi de dikkat çekmektedir.

- 117 ... 1 ve 1 ... 1+1 = 2 ve 7 
- 30/9 ... 3 ve 9 ... 3x9 veya 9+9+9 = 27 ... İkili Yedi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder