26 Eylül 2021 Pazar

Beyaz elin sırrı

Hz. Musa'nın Firavun'a karşı mücadelesinde başarılı olabilmesi için Allahu Teala tarafından kendisine bahşedilen dokuz ayetten biri de "Elin koyuna sokulup çıkarıldıktan sonra beyazlaşması" fenomenidir. Bu fenomenden ilk kez A'raf suresinin 108. ayetinde bahsedilmektedir.

7/108 Ve (1) nezea (2) YEDE (3) hu (4) fe (5) iza (6) hiye (7) BEYDAU (8) li (9) en (10) nazirin (11)

( Ve elini çekip çıkardı da o zaman o bakanlar için BEYAZ oldu. )

Ayette 11 kelime bulunmakta olup, "Yed" ( El ) kelimesi 3., "Beydau" ( Beyaz ) kelimesi ise 8. kelimedir. Bu iki kelimenin sıra numaralarının toplamı da ( 3+8 = 11 ) 11 sayısını vermektedir. Bilindiği üzere 11 sayısı ( 8 sayısı gibi ) düalitenin, sonsuz döngünün, yeni döngü başlangıcının ve halden hale geçişin ( farklı boyuta geçiş portalı ) nümerolojik sembolüdür. Hz. Musa'nın asasıyla denize vurarak denizde portal açması ile "Beyaz el" fenomeni arasında semantik ilinti bulunmakta gibidir. 

"Beyaz" renk aynı zamanda Sirius yıldızının da sembolü olup, bu yıldız "White Star" ( Beyaz Yıldız ) olarak da anılmaktadır. Okült ezoterizmde "Büyük Beyaz Kardeşliği" olarak bilinen bir kavram da bulunmaktadır. Kur'an'ın Necm ( Yıldız ) suresinde "Şi'ra" olarak zikredilen Sirius yıldızı spiritüalizmde üst boyut vazıfeli varlıkların bulundukları yaşam planı ve Cennet olarak tasvir edilen boyut ( plan ) olarak kabul edilmektedir.

"Koyuna sokularak beyaz olarak çıkarılan el" fenomenin yer aldığı diğer ayetler ise şöyledir.

20/22 Ve (1) admun (2) yede (3) ke (4) ila (5) cenahi (6) ke (7) tahruc (8) BEYDAE (9) min ğayri suin ayeten uhra

( Ve elini koynuna koy. Diğer ayet olarak, kusursuz BEYAZ çıksın. )

27/12 Ve (1) edhil (2) yede (3) ke (4) fi (5) ceybi (6) ke (7) tahruc (8) BEYDAE (9) min ğayri suin fi tis'i ayatin ila fir'avne ve kavmih innehum kanu kavmen fasikin

( Ve elini koynuna sok. Firavun' a ve kavmine yönelik dokuz ayetin içinde olarak kusursuz BEYAZ olarak çıkacaktır. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )

28/32 Usluk (1) yede (2) ke (3) fi (4) ceybi (5) ke (6) tahruc (7) BEYDAE (8) min ğayri su'in vadmun ileyke cenahake miner rahbi fe zanike burhanani min rabbike ila fir'avne ve meleih innehum kanu kavmen fasikin

( Elini koynuna sok. Kusursuz BEYAZ olarak çıksın. Korkudan kollarını kendine, senin tarafına çek. Artık, bu ikisi sana Rab’binden, Firavun' a ve ileri gelenlerine karşı iki delildir. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. ) 

Teşbih ve sembolizm içeren "Elin koyuna konması" ve "Beyaz el" ezoterik cemiyetlerde de sembol ve iletişim jesti olarak kullanılmaktadır. Bu jestin, vazifeli varlıklar ( melekler ) tarafından belirli bir enerji frekansının daima aktif tutulması ve bu yolla güç sağlanması amacıyla ilahi kozmik bir kod olarak iletilmiş olması kuvvetle muhtemeldir.

Saffat suresindeki cennet tasvirleri arasında yer alan "Beyaz içecek" de konu ile ilintilidir. Zira bu tasvir de üst boyuttaki ilahi kozmik bilgilere işaret eden bir teşbih niteliğindedir.  

37/46 BEYDAE lezzetin liş şaribin ( BEYAZDIR, içenler için lezzetlidir. )

Ayetin ve surenin numaralarının ( 37/46) "1" ve "1" sayılarını vermesi ve yine 11 nümerolojisinin tezahür etmesi konu bağlamında dikkat çekmektedir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder