9 Eylül 2021 Perşembe

Kuralsızlık telkini ve Nihilizm

Şeytani frekansların tezahürlerinden biri de Nihilist düşünce sistemidir. "Nihilism" kelimesi "Yokçuluk, Hiççilik" anlamına gelmekte olup özünde "her türlü değer yargısını, inanç sistemini, toplumsal ve ahlâki kuralı reddetme" düşüncesini yani "kuralsızlık" düşüncesini barındırır. 

Nihilizm kavramı 1999* yılında vizyona giren Matrix filminin de batini ve ana temasını oluşturmaktaydı. Filmin sonunda "Neo" karakterinin nihilizm reklamı niteliğinde olan ve batinen yaratıcı Rab'be hitab eden ( haşa ) şu sözleri dikkat çekicidir. 

“Biliyorum oradasın. Seni şimdi hissedebiliyorum. Korktuğunu biliyorum….bizden korkuyorsun. Değişimden korkuyorsun. Geleceği bilmiyorum. Sana bunun nasıl biteceğini söylemek için gelmedim. Sana bunun nasıl başlayacağını söylemek için geldim.  Bu telefonu kapatacağım ve bu insanlara, senin onlara göstermek istemediğini göstereceğim. Onlara sensiz bir yaşam göstereceğim. Kuralsız ve kontrolsüz , sınırları ve kısıtlamaları olmayan bir Dünya. Herşeyin mümkün olduğu bir Dünya. Gitmeye başladığımız noktada sana bir seçim bırakıyorum.”


Kitabın soldaki sayfasının en üstünde "On Nihilism" ( Nihilizm üzerine ) yazmaktadır. Hemen altındaki "paralar" da tek değer yargısının para olduğu mesajını vermektedir.

* Filmin gösterime giriş yılı olan 1999 tarihi de esasen mesaj içeren ve özellikle belirlenmiş bir sayısal koddur. Okültizmde 9 sayısı, yaratılışın ve ilahi nizamın sembolü olan 6 sayısının tersini yani sistem karşıtlığını ve bozgunculuğu simgelemektedir. 9 sayısı sihirin de sembolüdür. Ayrıca 9 sayısı 666 sayısının 18 ( 6+6+6 ) sayısı üzerinden de temsilidir. ( 1+8 = 9 ) Matrix filminin gösterim yılı olan 1999 sayısındaki 999 aynı zamanfa 666 sembolizmidir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/09/sihirli-9-says.html

Kuralsızlık, özgürlük değildir. Yaratılışın kuralları vardır. Mesela şu içinde yaşanılan minicik kaba madde boyutunun da kendine özgü fizik kuralları vardır. Varlıkların biyolojik yapılarının işleyişi, doğa olaylarının oluşumu ilahi nizamin bir mikro yansıması olarak hep belirli kurallara ve sistematiğe bağlıdır.

Küreselcilerin kuralsızlığı özgürlük olarak telkin etme yaklaşımının özünde yine kaos ve dolayısıyla kolay kontrol edilebilir bir ortam yaratma düşüncesi bulunmaktadır. Ordo ab Chao ( Kaosa Dayalı Düzen ) En büyük kaos şeytanın yegâne telkini olan kuralsızlık ve keyfiyettir ki bugün maalesef her alanda şahit olunan "Ben yaptım oldu." durumu bunun en açık yansıması niteliğindedir. Kuralsızlık şeytanın kuralıdır.

Kur'an ayetlerinde kuralsızlık sapıklığına karşı açık uyarılar "Hududallah" ( Allah'ın hudutları ) ifadesiyle zikredilmektedir. Kitapta bu ifadenin ilk kez geçtiği ayetin kodunun ( 2/187 ) nümerolojik değeri de 18 yani 6+6+6 ( 666 ) üzerindem 9 sayısını vermektedir. ( 2+1+8+7 = 18 ... 6+6+6 ... 9 ) 

 2/187 ... tilke hududullahi fe la takrabuha kezalike yubeyyinullahu ayatihi lin nasi leallehum yettekun

( ... Bunlar Allah’ ın hudutlarıdır. O halde onlara yaklaşmayın. Allah ayetlerini insanlara işte böyle açıklar. Umulur ki sakınırlar. )

"Mu'ted" ( Hududu aşan ) ve "Hududallah" ( Allah'ın hudutları ) ifadelerinin geçtiği diğer bazı ayetler de şöyledir.

2/190 Ve katilu fi sebilillahillizine yukatilunekum ve la ta'tedu innellahe la yuhibbul mu’tedin

( Ve sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın. Ve hududu aşmayın. Kesinlikle Allah hudutları aşanları sevmez. )

Ayetteki "Katele" ( Savaşmak ) kelimesi iyilik ve doğruluk yolunda maddi veya manevi her anlamda verilen mücadeleyi tanımlamaktadır.

5/87 Ya eyyuhellezine amenu la tuharrimu tayyibati ma ehallellahu lekum ve la ta'tedu innellahe la yuhibbul mu'tedin

( Ey o inananlar, Allah' ın size helal kıldığı temizleri haram kılmayın. Hududu aşmayın. Kesinlikle Allah hududu aşanları sevmez. )

7/55 ud'u rabbekum tedarruan ve hufyeh innehu la yuhibbul mu'tedin

( Rab’binizi yalvararak ve gizlice çağırın. Kesinlikle O hududu aşanları sevmez. )

9/97 El a'rabu eşeddu kufran ve nifakan ve ecderu en la ya'lemu hudude ma enzelellahu ala rasulih vallahu alimun hakim

( Araplar inkar ve ikiyüzlülük, bozukluk olarak daha şiddetlidirler. Allah' ın, resulüne indirdiği hudutları bilmemeye daha yatkındırlar. Allah bilendir hakimdir. )

9/112 Ettaibunel abidunel hamidunes saihuner rakiunes sacidunel amirune bil ma'rufi ven nahune anil munkeri vel hafizune li hududillah ve beşşiril mu'minin

( Tevbe edenler, kulluk edenler, övenler, oruçlular, eğilenler, yere kapananlar, iyiliği emredenler ve kötülükten vazgeçirenler ve Allah' ın hudutları için koruyucu olanlar. İnananları müjdele. )

83/12 Ve ma yukezzibu bihi illa kulli mu'tedin esim

( Ve onu tüm azan, hududu aşan günahkarlar haricindekiler yalanlamaz. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/04/kontrol-obsesyonu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder