30 Eylül 2021 Perşembe

Sabır çağı

Kaba madde planı dünyada şahit olunan döngü sonu gelişmeleri dikkate alındığında esasen bir "Sabır Çağı"'na girildiği anlaşılmaktadır. Zira iklimde, sağlıkda, ekonomide ve sosyopsikolojik durumda küresel  çapta bir bozunma sürecinin deneyimlendiği açıkça görülmektedir. 

Kur'an ayetlerinde de belirtildiği üzere düşük frekansın hakim olduğu durumlarda "Sabır" mekanizmasının aktive edilmesi kritik önem taşımaktadır. "Sabır" kelimesi "Olanları kabullenip, pasifize olmak" anlamına gelmemektedir. Zorluklara karşı ilimle ve azimle mücadele etmeyi tanımlayan "Sabır", güvende olmanın ve kurtuluşa ulaşmanın en önemli vasıtalarından biridir. "Sabrın sonu selamettir" yani "Sabrın sonu güvendir / kurtuluştur." söylemi de bu noktada derin anlamını hissettirmektedir.


"Sabır" kelimesi, yukarıda da zikredildiği üzere, esasen mücadeleyi temsil eden bir kelimedir. Batı dillerinde yer alan "Saber / Sabre" ( İng. ), "Sabre" ( Fra. ) ve "Säbel" ( Alm. ) kelimeleri "Kılıç" anlamına gelmektedir. "Kılıç" savaşın ve mücadelenin sembolüdür. Arapça'daki "Seyf" kelimesi de "Kılıç" anlamında kullanılmakta olup, kök anlam itibarıyla İngilizcedeki "Safe" ( Güvenli ) kelimesiyle ortaklığı söz konudur.

Kur'an ayetlerinde "Sabır" kelimesinin 11 nümerolojisi ile birlikte yer alması, "Sabır" frekansının ruhsal tekamüle ve farklı boyuta geçişe vesile olduğunu ifade etmekte gibidir.

2/45 Vesteinu bis SABRİ ves salah ve inneha le kebiratun illa alel haşiin

( Ve SABIRLA ve duayla isteyin. Kesinlikle o, saygı ve sevgi dolu korku duyanların, ürperenlerin, ürkenlerin haricindekilere büyük, ağır gelir. )

Ayet kodu 2+4+5 = 11

2/153 Ya eyyuhellezine amenusteinu bis SABRİ ves salah innellahe meas sabirin

( Ey o inananlar, SABIRla ve duayla isteyin. Kesinlikle Allah sabredenlerle birliktedir. )

Ayet kodu 2+1+5+3 = 11

2/155 Ve le nebluvennekum bi şey'in minel havfi vel cui ve naksin minel emvali vel enfusi ves semerat ve BEŞŞİRİS SABİRİN

( Ve kesinlikle sizi, korkudan, açlıktan, malların, nefislerin ve meyvelerin, ürünlerin noksanlığından gibi şeylerle sınayacağız. SABREDENLERİ MÜJDELE. )

Ayet numarası 1+5+5 = 11

3/17 Es SABİRİNE ves sadikine vel kanitine vel munfikine vel mustağfirine bil eshar

( SABREDENLER, doğru olanlar, saygılı durup itaat edenler, harcayanlar ve seher vakitlerinde af isteyenler. )

Ayet kodu 3+1+7 = 11

3/125 Bela İN TASBİRU ve tetteku ve ye'tukum min fevrihim haza yumdidkum rabbukum bi hamseti alafin minel melaiketi musevvimin

( Evet. EĞER SABREDERSENİZ ve sakınırsanız, onlar size aniden yetip gelirler. Rab’biniz size beşbin işaretli melek ile bu şekilde yardım eder. )

Ayet kodu 3+1+2+5 = 11

3/146 Ve ke eyyin min nebiyyin katele mea hu ribbiyyune kesir fe ma vehenu li ma esabehum fi sebilillahi ve ma daufu ve mestekanu VALLAHU YUHİBBUS SABİRİN

( Ve kendini Rab’be adamış olanların birçoğunun birlikte savaştıkları öyle haberciler vardı ki. Allah yolunda, onlara o isabet edenlerden dolayı gevşemediler ve zayıflamadılar ve endişelenip boyun eğmediler. ALLAH SABREDENLERİ SEVER. )

Ayet numarası 1+4+6 = 11

Enfal suresinin 65. ayetinde "Sabrın" zafer vasıtası olduğu zikredilmektedir.

8/65 Ya eyyuhen nebiyyu harridil mu'minine alel kital in yekun minkum işrune SABİRUNE yağlibu mieteyn ve in yekun minkum mietun yağlibu elfen minellezine keferu bi ennehum kavmun la yefkahun

( Ey haberci, inananları savaşa kızıştır teşvik et. Eğer sizlerden SABREDEN yirmi kişi olursa, ikiyüz kişiyi yenerler. Eğer sizlerden yüz kişi olursa, o inkar edenlerden bin kişiyi yenerler. Çünkü kesinlikle onlar anlamayan kavimdirler.   )

Ayet numarası 6+5 = 11

11/11 İllellezine SABERU ve amilus salihat ulaike lehum mağfiratun ve ecrun kebir

( Ancak o SABREDENLER ve iyilikler yapanlar, işte onlar, af ve büyük ödül onlaradır. )

Sure numarası 11, Ayet numarası 11

23/111 İnni cezeytuhumul yevme bima saberu ennehum humul faizun

( Kesinlikle ben bugün, sabırlarından dolayı kesinlikle onları karşılıklandırdım. Kesinlikle onlar, onlar kurtulanlardır. )

Ayet numarası 111





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder