13 Eylül 2021 Pazartesi

Sümerler ... Siyah Kafalılar

Sümer uygarlığı kayıtlarda güney Mezopotamya'da kurulan ilk medeniyet olarak yer almaktadır. "Sümer"* kelimesinin kök anlamı "Gruplar" olup Arapça'daki karşılığı "Zümer" kelimesidir. Sümer kelimesi "Asil krallar" anlamında kullanılmış ve "kibirli elit zümreyi" tanımlamıştır. Bugün tüm dünyayı tam tahakküm altına almak isteyen küresel elitler de aynı soydan gelenlerdir. ( Soy hareketi Sümer, Babil, Mısır, Roma ... olarak devam etmiştir. )

* İngilizce'deki "Sum" ( Toplamak ) ve "Summary" ( Özet, Gruplama, Toplama ) kelimesi de aynı köktendir.

Kur'an'daki 39. ayetin ismi olan "Zümer" kelimesi "Zümre" ( Grup ) kelimesinin çoğulu olup, "Sümer" kelimesi ile ortak anlam taşımaktadır. Sümerlerin matematik, astronomi, tıp, ekonomi gibi ilimlerde çok yüksek seviyede ilme haiz oldukları bilinmektedir. Yine kayıtlara göre tarihteki ilk para sistemini de Sümerler kurmuşlardır. 

Sümerler, Anunnaki ismini verdikleri negatif frekanslı üst boyut varlıklarını ( cinler * ) ilah edinmişler ve dünyada negatif frekansı daim kılma taahhüdü karşılığında onlardan, Kur'an ilminin kodlarını almışlardır. Sümer inanışına göre Anunnaki ilah grubu "karar alan yedi ilahı" içermektedir. An, Enlil, Enki, Ninhursag, Nanna, Utu, İnanna.

* "Cin" kelimesi "Görünmeyen, Gizli, Örtülü, Korunaklı" anlamına gelmektedir.

Eldeki antik çivi yazılarında Sümerlerin kendilerini "Siyah Kafalılar" olarak tanımladıkları görülmektedir. Bu durum cinlerle temas celselerinde, bir boyut portalı niteliğinde kullanılan "Black Mirror" ( Siyah Ayna ) ve majik operasyonların genel ismi olan "Black Magic" ( Kara Büyü ) kavramlarıyla aradaki ilintiyi de ortaya koymaktadır. Zira siyah renk tarih boyunca negatif frekansın ve kötülüğün sembolü olmuştur. Kur'an ayetlerinde de "Zulumat" ( Karanlık ) kelimesi ile "Nur" ( Aydınlık ) kelimesi ile birlikte düalitedeki iki temel unsur olarak vurgulanır.

Kur'an'da "Vucuhuhum musveddeh" ( Yüzleri kararanlar ) ifadesinin "Zümer" suresinin 60. ayetinde geçmekte olması anılan ifadenin zahiri ve batini anlamlarından birinin de Sümerlere yani "Siyah Kafalılara" işaret ettiğini düşündürmektedir.

39/60 Ve (1) yevme (2) el (3) kiyameti (4) tera (5) ellezine (6) kezebu (7) ala (8) allahi (9) VUCUHU (10) HUM (11) MUSVEDDEH (12) e leyse fi cehenneme mesven lil MUTEKEBBİRİN

( Ve ayağa kalkış gününde o Allah’a yalan söyleyenleri görürsün. Onların YÜZLERİ KARARMISTIR. Cehennemde KİBİRLENENLER için yer yok mudur? )

Yukarıdaki ayetin numarasının 60 olması, Sümerlerin "Sexagesimal" adıverilen 60 tabanlı sayı sistemini ( 60'lık sayı sistemi ) kullanmış olmaları ve bir saatin 60 dakikaya bölündüğü zaman ölçüm sistemini icat etmiş olmaları açısından dikkat çekmektedir.


                           60'lık sayı sistemi

Ayrıca 60 sayısı 12 çarpana ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 15, 20, 30, 60 ) sahip olan yüksek derecede bir bileşik sayıdır. Saat ölçüm sisteminde de 12 saatlik iki dilim bulunmaktadır.

Sümerlerin meşhur Cylinder Seal'i ( Silindir Mühür ) üzerine kabartma olarak resmedilen Güneş sisteminde 12 gezegen belirtilmiştir.

- Zümer suresinin numarasının ( 39 ) nümerolojik değeri 12 ( 3+9 = 12 ) sayısını vermektedir.

- Zümer suresinde 75 ayet bulunmaktadır. ( 7+5 = 12 )

- Ayetin ilk cümlesinde 12 kelime bulunmakta olup ayetin 12. kelimesi "Musveddeh" ( Kararmış, Siyahlaşmış ) kelimesidir.

Kur'an'da "Zumera" kelimesi ayet içinde iki kere geçmekte olup, ilk geçtiği aşağıdaki ayetteki sıra numarası da 6'dır.

39/71 - Vesika (1) ellezine (2) keferu (3) ila (4) cehenneme (5) ZUMERA (6) ...

( Ve o inkar edenler BÖLÜKLER, GRUPLAR halinde cehenneme sevkedilirler. .... )

Osmanlı döneminde 17. yüzyılda yaşamış olan saray büyücüsü / şifacısı "Cinci Hoca"'nın diğer isminin "KARABAŞzade Hüseyin Efendi" olması da konu bağlamında ilginçtir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder