22 Eylül 2021 Çarşamba

Mutasyon ve Mutant meselesi

"Mutation" kelimesi "Değişim, Başkalaşım", "Mutant" ve "Variant" kelimeleri ise "Değişmiş, Değişim geçirmiş, Başkalaşmış" anlamına gelmektedir.

Pandemi sürecinde sıkça duyulan "Virüs mutasyonu" kavramı ise insan vücudunun antikor üretmesi nedeniyle virüsün hayatta kalabilmek ve yeni koşullara uyum sağlayabilmek için yapısal değişim göstermesi ve "Mutant virüs" ve "Varyant virüs" niteliğini kazanması fenomenini tanımlamaktadır. Normal koşullarda salgın süreçlerinde gerçekleşen her mutasyonun virüsün etkinliğini yani içine girdiği organizmaya zarar verme yeteneğini azalttığı ve zamanla salgının sonlanmasına vesile olduğu bilinmektedir. Virüsün güçlenerek mutasyona uğraması ise ilk kez COVID19 pandemisi sürecinde gündeme gelmiştir. Pandemi sürecinde ilk kez gündeme gelen bir başka unsur ise "mRNA aşısı" olarak lanse edilen ancak esasen gen terapi materyeli olan ve hücreye iletmek üzere içine mesaj* yerleştirilmiş ( kodlanmış ) mRNA molekülleridir.

( * mRNA ... Messenger / Mesajcı RNA )

Söz konusu aşı ile gündeme gelen bir aşı şirketinin yetkilisi, mRNA teknolojisiyle hasar görmüş organların gençleştirilmesinin mümkün olabileceğini belirtmiştir. İşte böyle bir durumun oluşabilmesi için hücrelerin genetik yapılarının değiştirilmesi / bozulması yani "mutasyona" uğratılması gerekir. mRNA'nın mutasyon sebebi olduğunu ortaya koyan bu cümleler COVID19 virüsünün de mRNA vasıtasıyla normal olmayan şekilde mutasyona uğratılabileceğinin de delili niteliğindedir. Böyle bir durumda virüsün her mutasyonda daha da güçlenerek etkisini artırması ve pandeminin uzaması da kaçınılmaz olacaktır! İnsan hücrelerinin mutasyona uğratılması sonucunda geçici olumlu sonuçlar elde edilebilse de bu yapısal değişiklik sonucunda insanın doğal insan özelliğinin ortadan kalkması ( insanın insanlıktan çıkması ), sakatlanması, hastalanması ve hatta ölmesi de bir başka kaçınılmaz sonuç olabilecektir.

"X-Men" isimli film serisinde toplum içinde insanlar ile birlikte yaşayan ve farklı özellikleri olan mutantlar konu edilmekteydi. "X-Men" kelime ikilisinin "Ölmüş İnsanlar" anlamına gelmesi de dikkat çekmektedir. ( Tıptaki "X olmak" ifafesi "Ölmek" anlamına gelmektedir. ) 


Mutant konusu birçok filmde de, muhtelif dış etkenler nedeniyle idrakini yitirmiş ve canavarlaşmış insanı tanımlayan "Zombi" kavramı vasıtasıyla işlenmiştir.

Bu vesileyle aşağıdaki ayetlerin tekrar tekrar hatırlanmasında, güncel gelişmelerin ( pandemi, aşılama vb. ) bu çerçevede değerlendirilmesinde, yardımcı ve kurtarıcı addedilen şahısların daha iyi analiz edilmesinde! büyük fayda bulunmaktadır. 

2/205 Ve iza tevella sea fil erdi li YUFSİDE fiha ve YUHLİKEL HARSE VEN NESL vallahu la yuhibbul FESADA

( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, yerde BOZGUN YAPMAK, EKİNİ ve NESLİ HELAK ETMEK için çabalar. Allah BOZGUNU sevmez. )

4/119 Ve le udillennehum ve le umenniyennehum ve le amurrannehum fe le yubettikunne azanel en'ami ve le amurannehum fe le YUĞAYYİRUNE HALKALLAH ve MEN YETTEHİZİŞ ŞEYTANE VELİYYEN min dunillahi fe kad hasira husranen mubina

( Ve kesinlikle onları saptıracağım, kesinlikle onları saplantılara, kuruntulara sokacağım. Kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler. Kesinlikle onlara emredeceğim de ALLAH'IN YARATIŞINI DEĞİŞTİRECEKLER. Kim Allah' ın haricinde ŞEYTANI DOST EDİNİRSE apaçık hüsran ile hasarlanmış olur. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder