3 Eylül 2021 Cuma

DNA, RNA ve Hücre 

İlahi nizamdaki bilgi* ileti sisteminde, insan algısı itibarıyla üç temel unsur bulunmaktadır. Kaynak, Mesajcı, Uygulayıcı. 

* İlahi nizamdaki "bilgi / bilinç" de esasen bir varlık olup "Ruh" kelimesi ile tanımlanabilir. Tüm idrakli varlıkların özünü ruh oluşturmaktadır.

Bu üç unsur insan algısına göre İlahi Merkez ( Meleül Âlâ / Yüksek Melekler Konseyi ), Melek ( Vazifeli Varlık ) ve İnsan olarak sıralanabilir.

( Allah kelimesinin derin anlamının ve yüceliğinin insan idrakine sığması ve O'nun herhangi bir şekilde konumlandırılması mümkün olmadığından "Kaynak" kavramı Meleül Âlâ ile temsil edilmiştir. )

Meleül Âlâ'dan Meleklere ( Vazifeli Varlıklar ) iletilen bilgiler mesajcı işlevi gören Melekler tarafından vahiy yoluyla İnsan'a iletilmekte ve İnsan da buna göre yönlenmekte ve faaliyette bulunmaktadır. ( Kur'an ayetlerinde yer alan "Allah'ın vahyetmesi" ifadesi esasen vazifeli varlıklar ( melekler ) tarafından insana bilgi iletilmesini, bir nevi "ruhtan üflemeyi" tanımlamaktadır. )

İnsan anatomisi kâinatın bir mikro temsili olarak düşünüldüğünde yine üç ana kavram ile karşılaşılmaktadır. DNA, RNA ve Hücre 

DNA

Açılımı DeoksiriboNükleikAsit olan DNA, kaynaktan gelen asli tesirleri yani yaratılışın kaynak bilgilerini ( kodlarını ) içeren ve anatomik işleyişi yönlendirip yöneten olgudur. DNA, Meleül Âlâ'nın maddi ve mikro temsili olarak teşbih edilebilir.

RNA

Açılımı RiboNükkeikAsit olan RNA kaynaktan yani DNA'dan aldığı bilgileri, fonksiyonlarını icra etmeleri amacıyla hücrelere iletmektedir. Bu ileti de vahiy mekanizmasının mikro temsili olarak teşbih edilebilir.

Hücre

RNA'dan aldığı bilgiler ile vücuttaki hayati fonksiyonları icra eden olgudur.


Pandemi kapsamında gündeme gelen ve aşılama amaçlı olarak RNA virüsünün kopyasının sentetik olarak modifiye edilmiş hali olan "mRNA"'nın ( Messenger RNA / Mesajcı RNA ) işlevi de bağışıklık hücrelerine mesaj iletmektir. Ancak bu mesaj DNA tarafından iletilen ana kodları değil dışarıdan iletilen kodları içermektedir. Dolayısıyla bu noktada ilahi nizam tarafından kurgulanmış sistemde bir bozulma riski oluşmaktadır. Zira dışarıdan iletilen kodlar iyileştirici, destekkeyici amaçlı olabileceği gibi kötüleştirici, bozucu amaçlı da olabilir. İşte bu noktada yani bozulma olması durumunda ortaya Genetiği Değiştirilmiş İnsan'ın ( GDİ ) çıkması kaçınılmazdır. GDİ, filmlerde "Zombi" olarak tasvir edilen hastalanmış ve genetik yapısı dejenere olmuş insanlara benzetilebilir. Zira mRNA vasıtası ile hücrelerin kodlanmalarının değiştirilmesi bir tür "biyolojik hackleme" olarak da tanımlanabilir.

"Yaratışı değiştirmek" olarak tanımlanabilecek bu girişimlere yönelik olarak Kur'an'da çok açık ve uyarıcı ayetler bulunmaktadır.

2/205 Ve iza tevella sea fil erdi li YUFSİDE FİHA GE YUHLİKEL HARSE VEN NESL vallahu la yuhibbul fesada

( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, yerde BOZGUN YAPMAK VE EKİNİ VE NESLİ HELAK ETMEK için çabalar. Allah bozgunu sevmez. )

8/53 Zalike bi ennellahe lem yeku MUĞAYYİRAN Nİ'METEN EN'AMEHA ala kavmin hatta YUĞAYYİRU MA Bİ ENFUSİHİM ve ennellahe semiun alim

( Bu, Allah' ın kesinlikle bir kavime VERDİĞİ NİMETİ, ONLAR KENDİLERİNDEKİNİ DEĞİŞTİRMEDİKÇE DEĞİŞTİREN OLMAMADINDAN dolayıdır. Kesinlikle Allah duyandır, bilendir. )

4/119 Ve le udillennehum ve le umenniyennehum ve le amurrannehum fe le yubettikunne azanel en'ami ve le amurannehum fe le YUĞAYYİRUNNE HALKALLAH ve men yettehiziş şeytane veliyyen min dunillahi fe kad hasira husranen mubina

( Ve kesinlikle onları saptıracağım, kesinlikle onları saplantılara, kuruntulara sokacağım. Kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler. Kesinlikle onlara emredeceğim de ALLAH'IN YARATIŞINI DEĞİŞTİRECEKLER. Kim Allah' ın haricinde şeytanı dost edinirse, apaçık hüsran ile hasarlanmış olur. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder