4 Eylül 2021 Cumartesi

Dünya ve Ahiret kavramları

Dünya = Yakında olan, Alçak olan, Aşağıda olan ( Kaba madde boyutu )

Ahireh = Sonraki, Diğeri, Öteki ( Süptil madde boyutu, Cennet*, Sirius )

* Evvelki bölümlerde zikredildiği üzere cennet ve cehennem kavramları ruhun maruz kaldığı pozitif veya negatif frekansları temsil etmekte ve esasen bir "ruhsal hali" tanımlamaktadır. Düalite ilkesi gereği kâinattaki tüm boyutlarda cennet ve cehennem frekansları bulunmaktadır. 

Kur'an'da "Allah inancı" ifadesi daima "Ahiret inancı" ifadesiyle birlikte geçmektedir.

2/62 İnnellezine amenu vellezine hadu ven nesara ves sabiine min amene billahi vel yevmil ahiri ve amile salihan fe lehum ecruhum inde rabbihim ve la havfun aleyhim ve la hum yahzenun

( Allah’a ve sonraki güne inananlardan ve iyilikler yapanlardan olan o inanan Yahudilere, Nasıralılara ve Sabiilere, artık onlara Rab’lerinin indinde kesinlikle ödülleri vardır. Onlara korku yoktur. Onlar hüzünlenmezler. )

Bunun nedeni, bir tekâmül okulu ve aldatıcı ortam olan kaba madde boyutu dünyadaki reenkarnasyonlardan oluşan hayat sonrasında üst süptil madde boyutlarındaki yaşam deneyimlerine olan inancın Allah inancının temelini oluşturmasıdır. Zira varlık sisteminin sadece maddi dünya hayatında algılananlardan ibaret olduğuna inanmak her türlü negatif frekansın yani nefsaniyetin ve kötülüğün kaynağı niteliğindedir.

30/7 Ya'lemune zahiran minel hayatid dunya ve hum anil ahirati hum ğafilun

( Dünya hayatından görüneni bilirler. Onlar ahiretten habersizdirler. )

"Dünya" ve "Ahiret" kelimelerinin "dunya vel ahireh" olarak yanyana bulunduğu 14 ( 7+7 ; İkili Yedi ) ayet bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyledir.

3/22 Ulaikellezine habitat a'maluhum fid dunya vel ahirah e ma lehum min nasirin

( İşte onlar, onların çalışmaları dünyada ve ahirette boşa gitmiştir. Onlara ne yardımcı olabilir? )

3/45 İz kaletil melaiketu ya meryemu innellahe yubeşşiruke bi kelimetin minhu ismuhul mesihu iysebnu meryeme vecihen fid dunya vel ahirati ve minel mukarrabin

( Zamanında melekler, "Ey Meryem, kesinlikle Allah sana kendinden kelimeyi müjdeliyor ki onun ismi Meryemoğlu mesih İsa’ dır. Dünyada ve ahirette saygındır ve yakınlaşanlardandır." dediler. )

"Dunya vel ahireh" ikilisinin son kez geçtiği ayet Zuhruf suresinin 35. ayetidir.

43/35 Ve zuhrufa ve in kulli zalike lemma metaul hayatid dunya vel ahiratu inde rabbike lil muttekin

( Ve altın, süs zinet. Kesinlikle bunların hepsi dünya hayatının faydasıdır. Rab’binin indindeki ahiret sakınanlar içindir. )

Ayetin sure numarasının nümerolojik değeri 7 ( 4+3 ), ayet numarasının nümerolojik değeri ise 8 ( 3+5 ) olmaktadır. 7 sayısı bir döngülük frekansı yani Dünya'yı, 8 sayısı ise yeni döngü başlangıcını simgelemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder