24 Mayıs 2019 Cuma

1 İnsan = Tüm İnsanlar

"Ünite / Singülarite / Vahdet / Birlik" insanlığın ruhsal tekamül sürecinde erişmesi gereken üst safhadır. Döngü sonunun yavaş yavaş idrak edildiği bu dönemde insanlarda "birlik olma ve bütüne dönme" hissiyatı genişleyerek yayılan kolektif bilinç titreşimleri ( Mesih İsa Tesiri ) vesilesiyle her geçen gün artmaktadır.

Bütün insanlığın ortak ruhunu temsil eden Mesih İsa'nın İncil'de "İnsanoğlu" olarak adlandırılması "Birleşik İnsanlık" ve "Ünite" olgusunun işareti niteliğindedir.

Aşağıdaki ayet devre sonundaki birleşmeyi "İnsanoğlu'nun gökten inmesi" olarak tasvir etmektedir.

40 Matta 24-30 "O zaman İnsanoğlu'nun belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İnsanoğlu'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler.

Galatyalılar suresinin aşağıdaki ayetinde ise tüm insanlığın İsa tesirleriyle "Bir" olduğu açıkça ifade edilmektedir.

48 Galatyalılar 3-28 Artık ne Yahudi ne Grek, ne köle ne özgür, ne erkek ne dişi ayrımı var. Hepiniz Mesih İsa'da birsiniz. 

45 Romalılar 12-5 Çok sayıda olan bizler de Mesih'te tek bir bedeniz ve birbirimizin üyeleriyiz.

46 1 Korintliler 1-10 Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih'in adıyla yalvarıyorum: Hepiniz uyum içinde olun, aranızda bölünmeler olmadan aynı düşünce ve görüşte birleşin.

Korintliler suresinin aşağıdaki ayetlerinde tüm insanların tek bir insan bedenin üyeleri oldukları kolektif bilincin sembolü olan Mesih İsa'nın bedeni teşbihi ile bildirilmektedir. Ayetlerde süptil plandaki Vazifeli Varlıklardaki "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" esasına dayalı ünite zihniyeti ve üstünlük duygusunun yokluğu da aktarılmaktadır.

46 1 Korintliler 12/14 İşte beden tek üyeden değil, birçok üyeden oluşur. 

46 1 Korintliler 12/15 Ayak, "El olmadığım için bedene ait değilim" derse, bu onu bedenden ayırmaz. 

46 1 Korintliler 12/16 Kulak, "Göz olmadığım için bedene ait değilim" derse, bu onu bedenden ayırmaz.

46 1 Korintliler 12/17 Bütün beden göz olsaydı, nasıl duyardık? Bütün beden kulak olsaydı, nasıl koklardık?

46 1 Korintliler 12/18 Gerçek şu ki, Tanrı bedenin her üyesini dilediği biçimde bedene yerleştirmiştir.

46 1 Korintliler 12/19 Eğer hepsi bir tek üye olsaydı, beden olur muydu?

46 1 Korintliler 12/20 Gerçek şu ki, çok sayıda üye, ama tek beden vardır.

46 1 Korintliler 12/21 Göz ele, "Sana ihtiyacım yok!" ya da baş ayaklara, "Size ihtiyacım yok!" diyemez.

46 1 Korintliler 12/22 Tam tersine, bedenin daha zayıf görünen üyeleri vazgeçilmezdir.

Efesliler suresinde de "Tek bedenin üyeleri" teşbihi yer almaktadır.

49 Efesliler 4-15 Tersine, sevgiyle gerçeğe uyarak bedenin başı olan Mesih'e doğru her yönden büyüyeceğiz.

49 Efesliler 4-15 Bunun için yalanı üzerinizden sıyırıp atarak her biriniz komşusuna gerçeği söylesin. Çünkü hepimiz aynı bedenin üyeleriyiz.

49 Efesliler 5-30 Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz.

51 Koloseliler 3-15 Mesih'in esenliği yüreklerinizde hakem olsun. Tek bir bedenin üyeleri olarak bu esenliğe çağrıldınız. Şükredici olun!

İncil'in Matta suresinin 17-26 kodlu ayetinde de "tüm insanların aslında tek insan olduğu" mesajı verilmektedir.

44 Elçilerin İşleri 17-26 Tanrı, tüm ulusları bir tek insandan türetti ve onları yeryüzünün dört bir bucağına yerleştirdi. Ulusların var olacağı belirli süreleri ve yerleşecekleri bölgelerin sınırlarını önceden saptadı.

Kur'an'ın Maide suresinin 32. ayetinde d, "bir insanın tüm insanlar" olduğu bir misal ile bildirilmektedir.

5/32 - Min ecli zalike ketebna ala benı israıle ennehu men katel nefsen bi ğayri nefsin ev fesadin fil erdı fe ke ennema katelen nase cemıa ve men ahyaha fe ke ennema ahyan nase cemıa ve lekad caethüm rusülüna bil beyyinati sümme inne kesıran minhüm ba'de zalike fil erdı le müsrifun 

( Bu sebepten, İsrailoğulları'na "Kesinlikle ki kim, nefise kıymayan veya yerde bozgun yapmayan nefsi öldürürse, kesinlikle tüm insanları topluca öldürmüş gibi olur. Kim onu yaşatırsa, insanları topluca yaşatmış gibi olur." diye yazdık. Onlara resullerimiz açık delillerle geldiler. Sonra, bunun ardından, kesinlikle birçoğu yerde müsrifler olurlar. )

En'am suresinin 6/98 ve Zümer suresinin 39/6 kodlu ayetlerinde "tüm insanların aslında tek bir nefs yani öz varlık olduğu" bildirilmektedir.

6/98 - Ve hüvellezi enşeeküm min nefsin vahıdetin fe müstekarrun ve müstevda kad fassalnel ayati li kavmin yefkahun ( Ve sizi tek nefisten inşa eden O'dur. Artık durak yeri ve emanet yeri vardır. Ayetleri, anlayan kavim için ayrıntılandırdık. )

39/6 - Halekaküm min nefsin vahıdetin .... ( Sizi tek nefisten yarattı. .... )

74/11 - Zerni ve men halaktu vehıyden ( Tek olarak yarattığım kimseyi bana bırak. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder