14 Mayıs 2019 Salı

Öz Varlık ve Nefs Tanımı

İnsanın özü, ruh tesiri altındaki göksel bir varlık yani süptil madde formundaki Öz Varlık'tır. Öz Varlık, kendisine tesir eden ruhun tekamülü için tabi tutulduğu reenkarnasyon süreci içinde kaba madde alemi olan Dünya’da bedenlenmektedir. Bedenlenmiş Öz Varlık liyakate erişmesi durumunda kaba madde bedenini terketmiş göksel, süptil ve ebedi olan “Öz Varlık” haline dönebilecektir. 

Alt boyut varlıkları olan ve süptil yapıya sahip olan cinler, Öz Varlığı kontrol altına almak suretiyle onun kaba madde aleminde içine hapsolmuş olduğu bedenden çıkmasını ve göksel plana yani öz mekanına kavuşmasını engellemeye çalışmaktadırlar. ( Kur’an’da Öz Varlığın bedenlenerek oluşturduğu varlık “Nefs” olarak tanımlanmaktadır. Cin tesiri ve tasallutu altına girmiş Nefs kötülüğe meyilli hale gelmektedir. )

Nefs kelimesinin Kur’an’da 293 kere tekrarlanması bu sayıdaki 14 yani İkili Yedi nümerolojisi açısından önem arzetmektedir. Zira “İkili Yedi” kavramı Nefs’teki düaliteyi yani “iyiyi” ve “kötüyü” sembolize etmektedir.

Kur’an’da “Nefs” kelimesinin ilk kez yer aldığı Bakara suresinin 2/48 kodlu ayetinde de Nefs kelimesine ilişkin “İkili Yedi” nümerolojisi yer almaktadır. "İkili Yedi" kavramı yaratılıştaki düalitenin nümerolojik sembollerinden biridir.

2/48 – Ve (1) itteku (2) yevmen (3) la (4) teczı (5) NEFSÜN (6) an (7) NEFSİN (8) şey'en ve la yukbelü minha şefaatün ve la yü'hazü minha adlün ve la hüm yünsarun ( Ve nefsin nefse hiçbir şeye karşılık veremediği ve ondan af için vesile olmasının kabul edilmediği ve ondan fidye alınmadığı ve onlara yardım edilmediği o günden sakının. )

Ayetin kod numarasının nümerolojik değeri 14 sayısını ( 2+4+8 = 14 ) vermektedir. ( 14 = 2x7 veya 7+7 … İkili Yedi )

- Ayetteki ilk Nefs kelimesi 6., ikinci Nefs kelimesi ise 8. kelimedir. Bu sıra numaralarının toplamı da 14 sayısını vermektedir. ( 8+6 = 14 ... İkili Yedi )

Öz Varlığa ilişkin İncil ayetleri ise aşağıdadır.

46 1 Korintliler 15-35 Ama biri çıkıp, "Ölüler nasıl dirilecek? Nasıl bir bedenle gelecekler?" diye sorabilir.

46 1 Korintliler 15-40 GÖKSEL BEDENLER vardır, dünyasal bedenler vardır. Göksel olanların görkemi başka, dünyasal olanlarınki başkadır.

46 1 Korintliler 15-41 Güneşin görkemi başka, ayın görkemi başka, yıldızların görkemi başkadır. Görkem bakımından yıldız yıldızdan farklıdır.

46 1 Korintliler 15-42 Ölülerin dirilişi de böyledir. Beden çürümeye mahkûm olarak gömülür, çürümez olarak diriltilir.

46 1 Korintliler 15-43 Düşkün olarak gömülür, görkemli olarak diriltilir. Zayıf olarak gömülür, güçlü olarak diriltilir.

46 1 Korintliler 15-44 DOĞAL BEDEN olarak gömülür, ruhsal beden olarak diriltilir. DOĞAL BEDEN olduğu gibi, RUHSAL BEDEN de vardır.

46 1 Korintliler 15-45 Nitekim şöyle yazılmıştır: "İlk insan Adem yaşayan can oldu." Son Adem'se yaşam veren ruh oldu.

46 1 Korintliler 15-46 Önce ruhsal olan değil, doğal olan geldi. RUHSAL olan sonra geldi.

46 1 Korintliler 15-47 İlk insan yerden, yani TOPRAKTANDIR. İkinci insan GÖKTENDİR.

46 1 Korintliler 15-48 Topraktan olan insan nasılsa, topraktan olanlar da öyledir. GÖKSEL İNSAN nasılsa, GÖKSEL OLANLAR da öyledir.

46 1 Korintliler 15-49 Bizler TOPRAKTAN OLANA nasıl benzediysek, GÖKSEL OLANA da benzeyeceğiz.

Selanikliler suresinin 5-23 kodlu ayetinde yaratılıştaki 3 idrakli öğenin isimleri, Ruh, Can ( Öz Varlık* ) ve Beden** olarak bildirilmektedir. ( İncil'in İngilizce metinlerinde bu kavramlar Spirit, Soul ve Body olarak, Kur'an'da da Ruh, Nefs ve Beden olarak yer almaktadır. ) ( * "Öz Varlık" süptil madde, "Beden" ise kaba madde halindedir. )

52 1 Selanikliler 5-23 Esenlik kaynağı olan Tanrı'nın kendisi sizi tümüyle kutsal kılsın. RUHUNUZ, CANINIZ ve BEDENİNİZ Rabbimiz İsa Mesih'in gelişinde eksiksiz ve kusursuz olmak üzere korunsun.

İncil’in Filipililer suresinin 3-20 / 21 kodlu ayetleri dikkat çekmektedir.

50 Filipililer 3-20 Oysa BİZİM VATANIMIZ GÖKLERDEDİR. Oradan Kurtarıcı'yı, Rab İsa Mesih'i bekliyoruz.

50 Filipililer 3-21* O her şeyi kendine bağlı kılmaya yeten gücünün etkinliğiyle ZAVALLI BEDENLERİMİZİ DEĞİŞTİRİP KENDİ YÜCE BEDENİNE BENZER HALE GETİRECEKTİR.

Ayet numarasının “21” olması “Ruh” kelimesinin nümerik sembolüne dikkat çekmektedir. Kur’an’ın 4/171 kodlu ayetinde Mesih İsa’nın “Rab’bin KELİMESİ ve O’ndan RUH olduğu” bildirlmektedir. Ayette esasen süptil olan Öz Varlığın bedeni terkedeceği ve Ruh’a dönüş olacağı bildirilmektedir. Öz Varlık, spiritüalizmde Astral Beden olarak tanımlanan varlıktır. ( Star / Astar / Sitra kelimeleri aynı kökten türemiş olup, “İnce Kat, Süptil Katman / Plan / Örtü” anlamlarını taşımaktadırlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder