9 Mayıs 2019 Perşembe

Bilgi Arayüzü Bulut

Kur'an'da geçen "Bulut" kelimesi, teşbihi olarak, kevni ( kainata ilişkin ) bilgileri depolayan ve bilgilerin su formunda insanların üzerine yağmasını sağlayan kozmik bir arayüz olabilir mi?

Bazı ayetlerde yer alan Melek* ve Bulut kelimelerinin yanyana kullanımı, buluttan çıkan suyun Allah'ın dilediklerine isabet etmesi ve böylelikle onların müjdelenmesi**, varlıkların buluttan çıkan suyla ölümden sonra dirilmeleri ifadeleri bulutun esas itibarıyla bilgi haznesi olduğu düşüncesini uyandırmaktadır. Zira tüm yaratılış Allahü Teala'nın ilmiyle tezahür etmektedir.

( *Melekler kozmik bilgileri insanlara aktaran Vazifeli Varlıklardır.
** 2/97 - Kul men kane adüvven li cibrıle fe innehu nezzelehu ala kalbike bi iznillahi müsaddikan li ma beyne yedeyhi ve hüden ve BÜŞRA lil mü'minın ( De ki: “Kim Cibril’ e düşman ise, inananlara MÜJDE, yönlendirme ve ondan öncekileri doğrulayıcı olarak onu kalbinin üzerine Allah’ ın izni ile kesinlikle O indirdi." ) Ayette yaratılış kodlarını içeren ilahi bilgi kaynağı Kur'an'ın inananlar için bir MÜJDE vesilesi olduğu bildirilmektedir. Tıpkı, BULUTTAN çıkan suyun isabet ettiği kimselerin MÜJDELENDİKLERİ gibi....)


Bilgi Teknolojilerinde kullanılan "CLOUD" ( Bulut ) terminolojisi bu çerçevede konuyla ilintili olabilir. ( Daima hatırlanmalıdır ki tüm bilimsel ve teknik olguların kaynağı Kur'an'dır. )


2/210 - Hel yenzurune illa en ye'tiyehümüllahü fı zulelin minel ĞAMAMİ vel MELAİKETÜ ve kudıyel emr ve ilellahi türceul ümur ( Onlar, ille de Allah onlara gölgeliklerin içinde, BULUTTAN ve MELEKLERDEN getirsin de iş yapılsın diye mi bakarlar? Ve işler Allah’a  döndürülür. )

25/25 - Ve yevme teşekkakus semaü bil ĞAMAMİ ve nüzzilel MELAİKETÜ tenzıla ( Ve o gün gök, BULUTLAR ile yarılır ve MELEKLER aşamalı olarak inerler. )

30/48 - Allahüllezı yürsilür riyaha fe tüsıru SEHABEN fe yebsütuhu fis semai keyfe yeşaü ve yec'alühu kisefen fe teral vedka yahrucü min hılalih fe iza ESABE BİHI MEN YEŞAÜ MİN IBADİHI İZA HÜM YESTEBŞİRUN ( Allah O'dur ki, rüzgarları gönderir de BULUT seyirtirler. Böylece onu göğün içinde nasıl dilerse yayar. Onu parçalar halinde kılar da onun arasından yağmuru çıkar görürsün. ONU, KULLARINDAN DİLEDİĞİ KİMSEYE İSABET ETTİRİR DE, OZAMAN ONLAR MÜJDELENİRLER. ) 

35/9 - Vallahüllezı erseler riyaha fe tüsıru SEHABEN fe suknahü ila beledün meyyitin fe ahyeyna bihil erda ba'de mevtiha kezaliken nüşur ( Ve Allah O'dur ki, rüzgarları gönderir de BULUT seyirtirler. Böylece onu ölü beldeye göndeririz de onunla yeri ölümü sonrasında diriltiriz. İşte ölümden sonra dirilme de böyledir. )

Kur'an'da "Bulut" anlamına gelen kelimeler ve frekansları ( Kur'an'daki tekrar adetleri ) aşağıdadır.

Arapça Frekans Arida         2
Ğamam     4
Mizn         1
Sayyib       1
Sehab        9

Toplam    17  ( 1+7 = "8" ) ... 8 sayısı yeni döngü başlangıcının ve melekin sembolüdür.

"Bulut ile inme" kavramı İncil'de de Mesih İsa ile ilintili olarak yer almaktadır.

40 Matta 24-30 "O zaman İnsanoğlu'nun belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İnsanoğlu'nun gökteki BULUTLAR üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler.

Ayette bahsedilen "Bulutlar üzerinde inmek" kavramı, esas itibarıyla döngü sonunda insanları tesiri altına alacak "kolektif bilinç ve ilahi bilgi" olabilir mi? Zira ayette Mesih İsa'dan "İnsanoğlu" olarak bahsedilmektedir. Mesih İsa'nın tüm insanlığı sembolize ettiği dikkate alındığında derin anlam açığa çıkmakta gibidir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder