24 Mayıs 2019 Cuma

Yaratılıştaki yazılım ... Kader ve kayıtlama mekanizması

"Kitab"* kelimesi kök anlam itibarıyla "Yazı" anlamına gelmekte olup, Allahü Teala'nın yaratışı içindeki her şey ilahi sistem içinde yazılı ve kayıtlıdır. Bu kayıtlar spiritüalizmde Akaşik Kayıtlar  olarak bilinir. Varlıklar ve varlıkların algıladıkları mekanlar esas itibarıyla veri tabanıdırlar. İnsanın geliştirmiş olduğu bilgisayar yazılımları zaten Allahü Teala'nın bahşetmiş olduğu ilham ve O'nun ruhunun tesiri ile tezahür etmektedir.

"Kader" kelimesi de "Ölçü, Ölçülendirme" anlamına gelmekte olup, yaratılıştaki tüm olgular belirli bir ölçü ve sayı sistemine göre yaratılmıştır. ( Mikdar, Takdir vb. kelimeleri de Kader / Kadr kökünden gelmektedir. ) Her varlığın yaratılışından yokoluşuna kadarki tüm verileri ilahi kozmik veri tabanında ( Akaşik Kayıtlar ) kayıtlıdır.

54/49 - İnna külle şey'in halaknahü bi kader ( Kesinlikle biz herşeyi ölçü ile yarattık. )

13/39 kodlu ayette yaratılış sisteminin "Ana Yazı" içinde bulınduğu bildirilmektedir.

13/39 - Yemhullahü ma yeşaü ve yüsbit ve ındehu ümmül kitab ( Allah neyi dilerse imha eder ve sabit kılar. Ana kitap / yazı O’nun indindedir. )

* ( Katib = Yazıcı, Yazan, Mektub = Yazılı, Yazılmış olan )

9/36 - İnne ıddeş şühuri ındellahisna aşera şehran fı KİTABALLAHİ yevme halekas semavati vel erda .... ( Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi oniki aydır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü ALLAH YAZISINDA..... )

13/31 - VE LEV ENNE KUR'ANEN SÜYYİRAT BİHİL CİBALÜ EV KUTTIAT BİHİL ERDU EV KÜLLİME BİHİL MEVTA bel lillahil emru cemıa e fe lem yey'esillezıne amenu en lev yeşaüllahü le heden nase cemıa ve la yezalüllezıne keferu tüsıbühüm bima saneu kariatün ev tehullü karıben min darihim hatta ye'tiye va'düllah innellahe la yuhlifül mıad 

( VE ŞAYET KESİNLİKLE KUR'AN Kİ, ONUNLA DAĞLAR GEZSE VEYA ONUNLA YER KESİLİP PARÇALANSA VEYA ÖLÜLER ONUNLA KONUŞTURULSA. Bilakis tüm işler Allah içindir. O halde o inananlar ümit kesip anlamadılar mı ki Allah dileseydi insanları topluca yönlendirirdi ve o inkar edenleri geri durdurmazdı. O ürettiklerinden dolayı onlara ansızın gelen bela isabet eder veya yurtlarının yakınına konar. Nihayet Allah' ın vaadi gelir. Kesinlikle Allah vaade, vadeye ihtilaf etmez. )

13/31 kodlu ayetin ilk cümlesinde yer alan "Dağların gezmesi", "Yerin parçalanması", "Ölülerin konuşması" misalleri vasıtasıyla aslında her oluşumun Kur'an'daki yazılım ile gerçekleştiği bildirilmektedir.

57/22 kodlu ayette Kader Mekanizması'nın ilahi bir yazılım olduğu ve her gerçekleşmenin, gerçekleşme öncesinde kitapta yazılı olduğu bildirilmektedir.

57/22 - Ma esabe min musıbetin fil ardı ve la fi enfüsiküm illa fi kitabin min kabli en nebreeha inne zalike alellahi yesir ( Yerde ve nefislerinizde, biz onu yaratmadan önce kitabın içinde olanın haricinde musibet isabet etmez. Kesinlikle bu Allah’a kolaydır. )

10/61 ve 34/3 kodlu ayette de yine tüm yaratılış öğelerinin en küçükten en büyüğe kadar ( bu noktada atom altı parçacıklara ilişkin bilgi de aktarılmaktadır. ) "Yazı" içinde olduğu bildirilmektedir.

10/61 - Ve ma tekunü fı şe'nin ve ma tetlu minhü min kur'anin ve la ta'melune min amelin illa künna aleyküm şühuden iz tüfıdune fıh ve ma ya'zübü an rabbike min miskali zerratin fil erdı ve la fis semai ve la asğara min zalike ve la ekbera illa fı kitabin mübın ( Ve ne iş içinde olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku, siz ona dalmışken, üzerinize şahitler olacağımız iş haricinde iş yapmazsınız. Yerde ve gökte zerrelerin ağırlık ölçüsünden hiç bir şey Rab’binden kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olması haricinde yoktur. )

34/3 - Ve kalellezine keferu la te'tınes saah kul bela ve rabbi le te'tiyenneküm alimil ğayb la ya'zübü anhü miskalü zerratin fis semavati ve la fil erdı ve la asğaru min zalike ve la ekberu illa fı kitabin mübın ( Ve o inkar edenler "Bize saat gelmez." dediler. De ki: "Bilakis ve Rab’bim, size kesinlikle gelecektir. Gaybı bilendir. Ne göklerde, ne de yerde zerrelerin ağırlık ölçüsü bile O’ndan kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olmasının haricinde yoktur." )

Aşağıdaki ayetlerde de ilahi nizamda ve kader mekanizmasında yetkili kılınmış Vazifeli Varlıkların ( Resuller, Melekler ), varlıkların tutum, düşünce ve davranışlarını yazarak kaydettiklerinden bahsedilmektedir. Dolayısıyla yaratılışta atlanan, unutulan, dikkatten kaçan, ihmal edilen veya gizli kalan bir zerre dahi bulunmamaktadır.

10/21 - Ve iza ezaknen nase rahmeten min ba'di darrae messethüm iza lehüm mekrun fı ayatina kulillahü esrau mekra inne rusülena yektübune ma temkürun ( Ve insanlara, onlara dokunan darlıktan sonra rahmet tattırdığımızda, o zaman onlar ayetlerimiz hakkında tuzak kurarlar. De ki: "Allah’ ın tuzağı kesinlikle daha hızlıdır." Kesinlikle resullerimiz o tuzak kurmalarınızı yazarlar. )

43/80 - Em yahsebune enna la nesmeu sirrahüm ve necvahüm bela ve rusülüna ledeyhüm yektübun ( Kesinlikle bizim onların sırlarını ve gizli fısıltılı konuşmalarını duymadığımızı mı sandılar? Bilakis, yanlarındaki resullerimiz yazarlar. )

45/29 - Haza kitabuna yentıku aleyküm bil hakk inna künna nestensihu ma küntüm ta'melun ( Bu kitabımız size gerçeği konuşur. Kesinlikle biz o yapmakta olduklarınızı kaydetmekteydik. )

50/17 - İz yetelekkal mutelekkıyani anil yemini ve aniş şimali kaıyd ( İki varan, sağına ve soluna kaydederek vardıklarında. )

80 ve 82. surelerin aşağıdaki ayetlerinde de "Yazıcılar"'dan ( Seferet / Katib ) bahsedilmektedir. 

80/13 - Fi suhufin mukerremetin ( Faydalı sahifelerin içindedir. )
80/14 - Merfu'atin mutahheretin ( Yükseltilmiş olan tertemizlerinde, )
80/15 - Bi eydin seferetin ( Yazıcıların ellerindedir. )


82/10 - Ve inne aleyküm le hafizın ( Ve kesinlikle üzerinizde koruyucular, gözeticiler var. )
82/11 - Kiramen katibin ( Faydalı yazıcılar. )
82/12 - Ya'lemune ma tef'alun ( Ne yaparsanız bilirler. )

Bütün bu ayetler evvelki bölümlerde de incelendiği üzere yaratılışın yani gerçeğin bir "kelimeler" bütünü olduğunu ortaya koymaktadır.

10/82 - Ve yühıkkallahül hakka bi kelimatihı ve lev kerihel mücrimun ( Ve suçlular hoşlanmasalar da, Allah gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. )

"Gerçek olanın kelimeler olduğunu" bildiren ayetin kodunun nümerolojik değeri "11" sayısını vermektedir. ( 1+0+8+2 = 11 )

Kader yazılımına ilişkin İncil ayetleri de şöyledir.

40 Matthew 4-4 İsa ona şu karşılığı verdi: "'İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her kelimeyle yaşar' diye YAZILMIŞTIR."

40 Matthew 4-6 "Tanrı'nın Oğlu'ysan, kendini aşağı at" dedi, "Çünkü şöyle YAZILMIŞTIR: 'Tanrı, senin için meleklerine buyruk verecek.' 'Ayağın bir taşa çarpmasın diye Seni elleri üzerinde taşıyacaklar.'"

40 Matthew 4 7 İsa İblis'e şu karşılığı verdi: "'Tanrın Rab'bi denemeyeceksin' diye de YAZILMIŞTIR."

41 Mark 14 49 "Her gün tapınakta, yanıbaşınızda öğretiyordum, beni tutuklamadınız. Ama bu, KUTSAL YAZILAR YERİNE GELSİN DİYE OLDU."

43 John 15 25 Bu, yasalarında yazılı, 'Yok yere benden nefret ettiler' SÖZÜ YERİNE GELSİN DİYE OLDU.

43 John 17 12 Kendileriyle birlikte olduğum sürece, bana verdiğin kendi adınla onları esirgeyip korudum. KUTSAL YAZI YERİNE GELSİN DİYE, mahva giden adamdan başka içlerinden hiçbiri mahvolmadı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder