22 Mayıs 2019 Çarşamba

Melek Tasvirleri

İlahi Kader Mekanizmasının Vazifeli Varlıkları olan "Melekler" kutsal kitaplarda aşğıdaki şekilde tasvir edilmişlerdir. Ancak bu tasvirlerin fiziki kaba madde algısı yanısıra sembolik olarak düşünülmesinde fayda bulunmaktadır. Zira evvelki bölümlerde de değinildiği üzere, özellikle Kur'an'daki tasvirde yer alan "Cenah" kelimesi sadece "Kanat" anlamına gelmekte, "Yön, Taraf, Boyut" anlamlarını da taşımaktadır. Bir başka deyişle ayetteki "Kanat" kelimesi farklı boyutları, frekansları, planları tanımlıyor olabilir.

35/1 - El hamdü lillahi fatıris semavati vel erdı caılil MELAİKETİ RUSÜLEN ülı ECNİHATİN MESNA ve SÜLASE ve RUBA' yezıdü fil halkı ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır ( Övgü, gökleri ve yeri yoktan yaratan,  MELEKLERİ İKİŞER, ÜÇER, DÖRDER KANATLI RESULLER kılan Allah içindir. O yaratışta ne dilerse artırır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir. )

Melek tasviri yapılan surenin numarasının ( 35 ) nümerolojik değeri "8" ( 3+5 = 8 ) olmaktadır.

TEVRAT

26 Ezekiel 1-4 Kuzeyden esen kasırganın göz alıcı bir ışıkla çevrelenmiş, ateş saçan büyük bir bulutla geldiğini gördüm. Ateşin ortası ışıldayan madeni andırıyordu.

26 Ezekiel 1-5 En ortasında insana benzer DÖRT canlı yaratık duruyordu;

26 Ezekiel 1-6 her birinin DÖRT YÜZÜ, DÖRT KANADI vardı.

26 Ezekiel 1-7 Bacakları dimdikti, ayakları buzağı ayağına benziyor ve cilalı tunç gibi parlıyordu.

26 Ezekiel 1-8 DÖRT yanlarında, KANATLARIN altında insan elleri vardı. DÖRDÜNÜN de YÜZLERİ, KANATLARI vardı.

26 Ezekiel 1-9 KANATLARI birbirine değerek dosdoğru ilerliyor, ilerlerken sağa sola dönmüyordu.

26 Ezekiel 1-10 Her yaratığın DÖRT YÜZÜ vardı: Önde dördünün yüzü insan yüzüne, sağda dördünün aslan yüzüne, solda dördünün öküz yüzüne, arkada dördünün kartal yüzüne benzer bir yüzü vardı.

26 Ezekiel 1-11 Yüzleri böyleydi. Kanatları yukarıya doğru açılmıştı. Her yaratığın iki kanadı yanda öbür yaratıkların kanadına değiyor, iki kanatla da bedenlerini örtüyordu.

26 Ezekiel 1-12 Her biri dosdoğru ilerliyordu. RUHLARI onları nereye yönlendirirse, sağa sola sapmadan oraya gidiyorlardı.

Melek tasviri yapılan surenin numarasının ( 26 ) nümerolojik değeri "8" ( 2+6 = 8 ) olmaktadır.

İNCİL

66 Vahiy 4-8 DÖRT yaratığın her birinin altışar KANADI vardı. Yaratıkların her yanı, KANATLARININ alt tarafı bile gözlerle kaplıydı. Gece gündüz durup dinlenmeden şöyle diyorlar: "Kutsal, kutsal, kutsaldır, Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı, Var olmuş, var olan ve gelecek olan."

Melek tasvirinin yer aldığı ayet numarası "8"'dir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder