8 Mayıs 2019 Çarşamba

Ruhun Yönetiminde Yaşamak


Nefs ( Benlik / Öz Varlık ), Ruh'un tesiri altında madde alemi olan kainatta kaba veya süptil olarak yaşam bulmuş antitedir. Madde alemi bağlantısı nedeniyle Nefs daima maddesel unsurlar üzerine yoğunlaşmak suretiyle, bu unsurlardan arınması ve tekamül etmesi beklenen Ruh'a sınav vesilesi olur.

Tevrat'ın Galatyalılar suresinin aşağıdaki ayetleri "Nefsin" ve "Ruhun" zıtlık ( düalite ) oluşturan nitelikleri konusunda çok açık ifadeler sunmaktadır. Ayette Benliğin maddi arzularından, tutkularından kurtulmuş yani saf Ruh olmaya yaklaşmış varlıkların Yasa'daki ( Tevrat ) ritüalistik kurallara bağımlı olmadıkları bildirilmektedir. Bu durum, evvelki bölümlerde "Ayet Güncelleme" başlığı altında incelenen konu kapsamına girmektedir.

48 Galatyalılar 5-16 Şunu demek istiyorum: Kutsal RUHUN YÖNETİMİNDE YAŞAYIN. O zaman BENLİĞİN TUTKULARINI asla yerine getirmezsiniz.

48 Galatyalılar 5-17 Çünkü BENLİK RUH'a, RUH da BENLİĞE aykırı olanı arzular. Bunlar birbirine karşıttır; sonuç olarak, istediğinizi yapamıyorsunuz.

48 Galatyalılar 5-18 RUHUN YÖNETİMİNDEYSENİZ, YASA'YA BAĞIMLI DEĞİLSİNİZ.

48 Galatyalılar 5-19 BENLİĞİN İŞLERİ bellidir. Bunlar FUHUŞ, PİSLİK, SEFAHAT, 

48 Galatyalılar 5-20 PUTPERESTLİK, BÜYÜCÜLÜK, DÜŞMANLIK, ÇEKİŞME, KISKANÇLIK, ÖFKE, BENCİL TUTKULAR, AYRILIKLAR, BÖLÜNMELER, ÇEKEMEMEZLİK, 

48 Galatyalılar 5-21 SARHOŞLUK, ÇILGIN EĞLENCELER VE BENZERİ ŞEYLERDİR. Sizi daha önce uyardığım gibi yine uyarıyorum, böyle davrananlar Tanrı Egemenliği'ni miras alamayacaklar.

48 Galatyalılar 5-22 RUH'un ÜRÜNÜYSE SEVGİ, SEVİNÇ, ESENLİK, SABIR, ŞEFKAT, İYİLİK, BAĞLILIK, 

48 Galatyalılar 5-23 YUMUŞAK HUYLULUK, VE ÖZDENETİMDİR. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur.

Yukarıdaki ayet dizinin ilk ayeti olan 5-16 kodlu ayette ilk defa Ruh kelimesi yer almakta olup, bu ayetin kodunun nümerolojik değeri de Ruh kelimesinin sembolü olan "21" sayısını vermektedir. ( 5+1+6 = 21 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder