28 Mayıs 2019 Salı

Mezarlarından çıkanlar … Öz Varlıklar

Döngü sonuna ilişkin bazı ayetlerde, insanların "Kabirlerinden / mezarlarından çıkmaları" kavramı yer almaktadır. 

İnsanın topraktan yaratılmış olduğu düşünüldüğünde;

30/20 - Ve min ayatihı en halekaküm min türabin sümme iza entüm beşerun tenteşirun ( Ve sizi topraktan yaratması ayetlerindendir. Sonra sizler yayılan insanlarsınız. )

insanın bedeni onun, esas itibarıyla süptil olan "Öz Varlığı" için bir mezar niteliğinde midir? Bir başka deyişle döngü sonunda "kabirden çıkacak olan" aslında "bedenden kurtulacak olan Öz Varlık mıdır"?

Hatası yüzünden yaşam nimetinden yoksun bırakılarak kaba madde alemi olan Dünya'ya atılmış olan insanın esasen "ölü" olduğuna ilişkin Zümer suresinin 30. ayeti önem arzetmektedir.

39/30 - İnneke meyyitün ve innehüm meyyitun ( Kesinlikle sen ölüsün ve kesinlikle onlar da ölüler. )

Kabirden çıkma hususuna ilişkin ayetler aşağıda yer almaktadır.

82/1 * - İzes semaun fetaret ( Gök yarıldığında, )
82/2 - Ve izel kevakibun teseret ( Ve yıldızlar serilip saçıldığında, )
82/3 - Ve izel biharu fucciret ( Ve deniz fışkırtılıp akıtıldığında, )
82/4 - Ve İZEL KUBURU BU'SİRET ( Ve KABİRLERİN İÇİ DIŞINA GETİRİLİP GÖRÜNÜR OLDUĞUNDA, )

İnfitar suresinin yukarıdaki ayetlerindeki ifadelerin öz anlamları şöyle olabilir.

- Göğün yarılması :  Üst boyuta geçiş portali açılması. Ayet kodunun ( 82/1 ) nümerolojik değeri de "11" sayısını vermektedir. 
- Yıldızların saçılması : Vazifeli Varlıkların tezahürü veya algılanması
- Denizlerin fışkırması : Boyutlar arası geçiş portali açıldığında oluşan su ortamı. Göklerin su tabakaları ile ayrıldıkları * kutsal kitaplarda yer alan bir olgudur.
- Kabirlerin görünür olması : Öz Varlığın "topraktan inşa edilmiş olan bedenden arınması, kaba maddeden sıyrılıp çıkarak süptil boyuta / frekansa geçmesi

* 1 Tekvin 1-7 Ve Tanrı gökkubbeyi yaptı. Ve gökkubbenin altındaki suları gökkubbenin üstündeki sulardan ayırdı. Ve öyle oldu.

54/11 - Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir ( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. ) ( Bu ayetin kodunda da boyutlar arası geçiş portali kavramının nümerolojik değeri olan "11" sayısı tezahürü bulunmaktadır. ( 5+4+1+1 = "11" )

Aşağıdaki ayetlerde de "Mezarlarından çıkanlardan" bahsedilmektedir.

36/51 - Ve nüfiha fis suri fe iza HÜM MİNEL ECDASİ İLA RABBİHİM YENSİLUN ( Ve borunun içine üflenir de o zaman ONLAR MEZARLARINDAN RAB'LERİNE AKIN EDERLER. )

54/7 - Huşşean ebsarihüm YAHRUCUNE MİNEL ECDASİ ke ennehüm ceradün münteşir ( Gözleri dehşet, korku içinde MEZARLARINDAN ÇIKARLAR. Kesinlikle onlar yayılan çekirgeler gibidirler. )

70/43 - Yevme YAHRUCUNE MİNEL ECDASİ sira'an ke ennehüm ila nusubin yufidun ( O gün, sanki onlar kesinlikle dikili taşlara gönderiliyorlarmış gibi MEZARLARINDAN HIZLICA ÇIKARLAR.

99/6 - Yevmeizi yasdürun nasü eştaten li yürav a'malehüm ( O gün insanlar, çalışmalarının gösterilmesi için bölükler halinde meydana çıkarlar. )

İncil’in Filipililer suresinin 3-20 / 21 kodlu ayetleri dikkat çekmektedir.

50 Filipililer 3-20 Oysa BİZİM VATANIMIZ GÖKLERDEDİR. Oradan Kurtarıcı'yı, Rab İsa Mesih'i bekliyoruz.

50 Filipililer 3-21* O her şeyi kendine bağlı kılmaya yeten gücünün etkinliğiyle ZAVALLI BEDENLERİMİZİ DEĞİŞTİRİP KENDİ YÜCE BEDENİNE BENZER HALE GETİRECEKTİR.

Ayet numarasının “21” olması “Ruh” kelimesinin nümerik sembolüne dikkat çekmektedir. Kur’an’ın 4/171 kodlu ayetinde Mesih İsa’nın “Rab’bin KELİMESİ ve O’ndan RUH olduğu” bildirlmektedir. Ayette esasen süptil olan Öz Varlığın bedeni terkedeceği ve Ruh’a dönüş olacağı bildirilmektedir.

45 Romalılar 8-10 Eğer Mesih içinizdeyse, BEDENİNİZ GÜNAH YÜZÜNDEN ÖLÜ OLMAKLA birlikte, aklanmış olduğunuz için ruhunuz diridir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder