28 Mayıs 2019 Salı

Tükürükteki şifa

Tıbbi araştırmalar insan tükürüğünün iyileştirici gücü olduğunu ortaya koymaktadır. Tükürükte  hücre büyümesi ve yenilenmesinde etkili olan büyüme faktörleri, bakterilerin hücre duvarını parçalamakla sorumlu olan ve bakteriyel enfeksiyonlara engel olan lizozim enzimi, ağızdaki yaraların derimizdekilere kıyasla katlarca kez daha hızla iyileşmesini sağlayan histatin adlı protein gibi birçok bileşen, 1000’in üzerinde protein, 3000 farklı RNA molekülü, 400 çeşit faydalı bakteri, çeşitli tuzlar ve enzimler gibi iyileştirici gücü olan bileşikler bulunmaktadır. Bir başka deyişle bir insan bir günde yaklaşık 1-1,5 litre seviyesinde antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahip bir sıvı üretmektedir. Yakın zamanda Tükürük kremleri, pomatları, merhemleri eczanelerde kutu içinde satılır hale gelebilecektir.

Üzerinde çalışılmakta olan “Tükürük Haritası” projesi, tükürüğü kanser dahil pek çok hastalığın teşhisinde kullanabilmeyi hedeflemektedir. UCLA laboratuarlarında “Oral Fluid NanoSensor Test” (OFNASET) cihazı geliştirilmiştir. Bu cihaz aracılığıyla bir tükürük damlasından kişinin ne hastalığı olduğunun tespit edilebileceği, böylelikle kanser teşhisinde kullanılan X ışını görüntüleme, ultrason ve manyetik rezonans görüntüleme gibi hastaya zarar verebilecek yöntemlerden kurtulunacağı ve erken teşhisin kolaylaşacağı bildirilmektedir. Tükürüğün AIDS hastalığına sebebiyet veren HIV virüsünü de yok ettiği deneyler ile kaıtlanmıştır. ( Bilindiği üzere HIV virüsü oral yolla bulaşmamaktadır. )

İncil’de Mesih İsa’nın şifa sürecinde “Tükürük”ten faydalandığını bildiren aşağıdaki ayetler mevcuttur.

41 Mark 7-33 İsa adamı kalabalıktan ayırıp bir yana çekti. Parmaklarını adamın kulaklarına soktu, TÜKÜRÜP onun diline dokundu.
41 Mark 7-34 Sonra göğe bakarak içini çekti ve adama, "Effata", yani "Açıl!" dedi.
41 Mark 7-35 Adamın kulakları hemen açıldı, dili çözüldü ve düzgün bir şekilde konuşmaya başladı.

41 Mark 8- 23 İsa körün elinden tutarak onu köyün dışına çıkardı. Gözlerine TÜKÜRÜP ellerini üzerine koydu ve, "Bir şey görüyor musun?" diye sordu.
41 Mark 8-24 Adam başını kaldırıp, "İnsanlar görüyorum" dedi, "Ağaçlara benziyorlar, ama yürüyorlar."

43 Yuhanna 9-6 Bu sözleri söyledikten sonra yere TÜKÜRDÜ, TÜKÜRÜKLE çamur yaptı ve çamuru adamın gözlerine sürdü.
43 Yuhanna 9-7 Adama, "Git, Şiloah Havuzu'nda yıkan" dedi. Şiloah, gönderilmiş anlamına gelir. Adam gidip yıkandı, gözleri açılmış olarak döndü.

-        Tükürüğün PH değeri 6-7 aralığındadır. “İsa’nın tükürük ile şifa vermesi” misalinin son kez geçtiği ayetler Yuhanna suresinin 9. Bölümünün “6.” ve “7”. ayetleridir.

-        Tükürüğün net PH değeri ise 6.2 olup, bu sayı yukarıda “Tükürük” kelimesini içeren ayetlerin numaralarının toplamı ile uyum sergilemektedir. 33+23+6 = “62”

-        Tükürük 3 ana bileşenden oluşmaktadır.

1-     Su
2-     Organik Bileşenler
3-     İnorganik Bileşenler.

“İsa’nın tükürük ile şifa vermesi” misali 3 ayet grubunda yer almaktadır. “Mark 7”, “Mark 8” ve “Yuhanna 9”






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder