13 Mayıs 2019 Pazartesi

Üst Boyuttan İnen Vazifeli Varlıklar ... Haberciler

Kur'an'da ve İncil'de, Habercilerin "Gök" olarak tanımlanan üst süptil boyuttayken bedenlenmek suretiyle kaba madde alemi olan Dünya'da insan formunda enkarne edilen Vazifeli Varlıklar olduklarını teyid eden ayetler bulunmaktadır.

17/94 - Ve ma menean nase en yü'minu iz caehümül hüda illa en kalu E BEASELLAHÜ BEŞERAN RASULA ( Ve insanlara yönlendirme geldiğinde, inanmalarına "ALLAH RESUL OLARAK İNSAN MI GÖNDERDİ?" demeleri haricindeki mani olmaz. )

17/95 - Kul lev kane fil erdı melaiketün yemşune mutmeinnıne LE NEZZELNA ALEYHİM MİNES SEMAİ MELEKEN RASULA ( De ki: "Şayet yerde tatmin olmuş, tamamlanmış halde yürüyen melekler olsaydı, onların üzerine GÖKTEN RESUL OLARAK MELEKLER İNDİRİRDİK. " )

Ayette, haberci resulün gökten ( üst boyuttan ) indirildiği dolaylı olarak bildirilmektedir. Zira, "Yerde ( Dünya ) yaşayanlar melekler olmadığı için Vazzifeli Varlığı ( Resul ) gökten insan olarak enkarne ederek indirdik mesajı verilmektedir.

Öte yandan ayette geçen "Melaiketün mutmeinnıne" ( Tamamlanmış melekler ) ifadesi de insanın tekamül sürecinde melek ( Vazifeli Varlık ) olma safhasına geleceği bilgisini içermektedir.

İsra suresinin aşağıdaki ayetinde ise Haberci Muhammed'in "Yükselişinden" bahsedilmektedir.

17/93 - Ev yekune leke beytün min zuhrufin ev terka fis sema' min külli meselin fe eba ekserun nasi illa küfura ve LEN NÜ'MİNE Lİ RUKIYYİKE hatta tünezzile aleyna kitaben nakraüh kul sübhane rabbi hel küntü illa beşeran rasula ( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden göğe yükselesin. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar SENİN YÜKSELİŞİNE İNANMAYIZ." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

43 Yuhanna 6-62 "Ya İnsanoğlu'nun ( İsa ) önceden bulunduğu yere yükseldiğini görürseniz...?

Ayette geçen Mesih İsa'nın "Bulunduğu yere dönmesi" ifadesi de İsa'nın üst süptil boyuttan gönderilen ve Dünya'da enkarne olan Vazifeli Varlık olduğunu bildirir niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder