4 Mayıs 2019 Cumartesi

Kolektif Bilinci Bloke Eden Bölücü Unsur ..."Rekabet"

90/13 - Fekkü REKABET ( REKABETİ bırakmak. )

Kibir ve nefsaniyet duygularının ürünü olan "REKABET" olgusu yani "Başkasını kendisine RAKİP görüp, ondan üstün olma, onu geçme, yenme, ezme, yok etme arzusu" kaba madde alemi olarak adlandırılan dünya hayatındaki her türlü kötülüğün ve savaşın temel sebebidir.

"Rekabet" kelimesinin kökünde "Rikab / Rakıb" kelimeleri bulunmakta olup, bu kelimeler "Gözetleme, Teftiş, Boyunduruğa Alma, Kontrol, Üstüne Binme*" anlamlarını içermektedir. ( * "Merkeb" kelimesi "Üstüne binilen" anlamını içermekte olup, dolayısıyla "Rekabet" kelimesi birisinin bir diğerini sömürmesi, köleleştirmesi anlamında "üstüne binmesini" tanımlamaktadır. )

"Rekabet" olgusu toplumların şeytani usüllerle ayrıştırmalarına da ortam yaratmaktadır. Küresel şeytanlar insanları aşağıda belirtilen iki kategoride yer alan unsurlar bazında "Rekabete" sürüklemekte, manipülasyon ve provokasyon yaratarak bölmekte ve ayrıştırmaktadırlar.

A- Doğal Unsurlar ( Bu unsurlar yaratılışa ilişkin farklılılklar olup esas itibarıyla ayrışım değil bütünleşme sebebidirler. )

1- Irk
2- Cinsiyet
3- Fiziki Yapı ( Tip, Boy, Kilo vb. )
4- Coğrafi Konum
5- Kültür
6- Düşünsel Yapı

B- Uydurulmuş Unsurlar

1- Gelir Seviyesi ( Allahü Teala'nın sınırsız olarak bahşettiği nimetlerin küresel şeytanlar tarafından gasp edilmek suretiyle kısıtlanması veya engellenmesi sebebiyle oluşan durum )
2- Marka ( Farklı isimler altında oluşturulan şirketlerde köleleştirilmiş insanları yarıştırma ve kontrol altında tutma unsurudur. Nimetler dahi markalanıp ayrıştırılmaktadır. ) 
3- Mülkiyet Niceliği ( Esasında arınılması gereken malik olma duygusunun telkini yoluyla ayrıştırma )
4- Eğitim Seviyesi ( Her insanın eşit eğitimi alma hakkı olmasına rağmen, bu imkan kısıtlanmak veya engellenmek suretiyle ayrıştırma yapılmaktadır. )
5- Siyaset 
6- Din ( Din tektir ve tek yaratıcı olan Allahü Teala'ya ve O'nun ilmine inançtır. Ancak birden çok din algısı yaratılmak suretiyle insanlar ayrıştırılmış ve bölünmüşlerdir.* )

* 42/13 ..... ekımüd dıne ve la teteferraku fıh ..... ( Dini ayakta tutun ve onda ayrışmayın. )








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder