27 Mayıs 2019 Pazartesi

Göz şimşek çakıp görüş keskinleştiğinde....

50/20 - Ve nufiha fis sur zalike yevmul veıyd ( Ve borunun içine üflenir. Bu vaad edilen gündür. )
50/21 - Ve caet küllü nefsin meaha saikun ve şehid ( Ve her nefis beraberinde sevkeden ve şahit ile gelir. )
50/22 - Lekad kunte fi ğafletin min haza fe keşefna anke ğıtaeke fe BESARUKEL YEVME HADİD ( Bundan habersizlik içinde oldun. Üzerinden örtünü kaldırdık. Artık BUGÜN GÖZÜN, GÖRÜŞÜN KESKİNDİR.)

75/6 - Yes'elu eyyane yevmül kıyameti ( "Ayağa kalkış günü ne zaman?" diye sual eder. )
75/7 - Fe İZA BERİKAL BESARU ( Böylece GÖZ ŞİMŞEK ÇAKTIĞINDA )

Yukarıdaki ayetlerde, Döngü Sonu sürecinde ( Vaad Edilen Gün / Ayağa Kalkış Günü ) insanların idrak seviyelerinin yükseleceği, algılarının genişleyeceği, ilimlerinin aratacağı, yanlışı ve doğruyu, batılı ve gerçeği net bir şekilde tanımlayabilecekleri "Gözün şimşek çakması"* ve "Gözlerin kerskin olması" teşbihleriyle bildirilmektedir.

* "Gözün şimşek çakması" teşbihi, yoğun bir ışık aydınlığı ile her şeyin net ve apaçık görülmesi anlamına işaret etmekte gibidir.

Ayağa Kalkış Günü ( Döngü Sonu ) sürecinde olunan şu dönemde insanların farkındalıklarının arttığı, spiritüel konulara yoğunlaşma oluştuğu, düşünsel senkronizasyonların tezahür ettiği ve genel bir uyanışın hasıl olduğu gözlemlenmektedir. Yevmel Fasl ( ayrışım Günü ) olarak da anılan Döngü Sonu ( Ayağa Kalkış / Kıyamate ) süreci, insanlar arasında kolektif bilincin tam tesisine vesile olmakta ve onları doğrunun yanlıştan, gerçeğin batıldan kesin çizgilerle ayrışacağı aşamaya yaklaştırmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder