21 Mayıs 2019 Salı

Süleyman Tapınağı ve 11 Gizemi

Allahü Teala, habercilik görevi kapsamında Haberci Süleyman'a yüksek ilim ve imkanlar bahşetmiştir. Kitaplarda yer alan ilgili ayetlerde rüzgarın, cinlerin, insanların ve kuşların Süleyman'a yardımcı kılındığı, O'na kuşların konuşmasının da öğretildiği bildirilmektedir. Süleyman kelimesinin Kur'an'da "8" kere tekrarlanması da yeni döngü, boyutlar arası geçiş kavramları açısından önem arzetmektedir. Ayrıca Süleyman kelimesi 8 harften oluşmaktadır.

27/16 - Ve verise süleymanü davude ve kale ya eyyühen nasü ullimna mentıkat tayri ve utına min külli şey' inne haza le hüvel fadlül mübın ( Ve Süleyman Davud' a varis oldu. "Ey insanlar, bize kuşların konuşması öğretildi. Bize herşeyden verildi. Kesinlikle bu, o apaçık üstünlüktür, lütuftur." dedi. )

27/17 - Ve huşira li süleymane cünudühu minel cinni vel insi vet tayri fe hüm yuzeun ( Ve cinlerden, insanlardan ve kuşlardan oluşan orduları, askerleri Süleyman için toplandı. Artık onlar düzenlenip hizalanıyorlardı. )

38/36 - Fe sehharna lehür rıha tecrı bi emrihı ruhaen haysü esab ( Böylece rüzgarı onun buyruğuna verdik. Onun emriyle, yumuşak eserek nereye isabet ederse akardı. )

38/37 - Veş şeyatıne küllü BENNAİN ve ğavvas ( Ve şeytanlar ki hepsi BİNA YAPICI ve dalgıç. )

38/37 kodlu ayette Süleyman Tapınağı'nın inşasında Süleyman'a yardım eden cinlerden "şeytan" olarak bahsedilmektedir. Tapınak binasının inşasının geçtiği sure numarası 38 olup, bu sayı "11" nümerolojisine işaret etmektedir. ( 3+8 = 11 )

34/12 - Ve li süleymaner rıha ğudüvvüha şehrun ve ravahuha şehr ve erselna lehu aynel kıtr ve minel cinni men ya'melü beyne yedeyhi bi izni rabbih ve men yeziğ minhüm an emrina nüzıkhü min azabis seır ( Ve Süleyman için rüzgar. Onun gidişi bir aydı ve onun dönüşü bir aydı. Ona erimiş bakır pınarı gönderdik. Önünde çalışanlar Rab’binin izniyle cinlerden kimselerdi. Onlardan kim emrimizden çıkarsa, ona ateş azabından tattırırız. )

34/12 kodlu ayetteki "Gidişi 1 ay ve dönüşü 1 ay" ifadesi "11" nümerolojisine dikkat çekmekte gibidir.

34/13 - Ya'melune lehu ma yeşaü min meharıbe ve temasıle ve cifanin kel cevabi ve kudurir rasiyat ı'melu ale davude şükra ve kalılün min ıbadiyeş şekur ( Ona mihrablardan, timsallerden resimlerden heykellerden, havuzlar gibi çanaklardan ve sabit çömleklerden ne dilerlerse yaparlardı. Şükrederek çalışın Davud ailesi. Kullarımdan çok azı şükreder. )

Tevrat'ta, Süleyman'ın babası olan Davut'un "11" çocuğu olduğu bildirilir.

10 2 Samuel 5-14 Davut'un Yeruşalim'de doğan çocuklarının adları şunlardı: Şammua, Şovav, Natan, Süleyman,
10 2 Samuel 5-15 Yivhar, Elişua, Nefek, Yafia,
10 2 Samuel 5-16 Elişama, Elyada ve Elifelet.

Tevrat'ın Tarihler suresinin aşağıdaki ayet setinde Davud'a destek veren aslan yüzlü "11" yiğit adamdan bahsedilir. Ve bu ayet setinin ilk ayetinin kod nümerolojisi "11" sayısına eşittir. ( 12-8 ... 1+2+8 = 11 )

13 1 Tarihler 12-8 DAVUT çölde saklandığı yerdeyken bazı Gadlılar da ona katıldı. Bunlar savaşa hazır, kalkan ve mızrak kullanabilen yiğit adamlardı. Yüzleri aslan yüzü gibiydi, dağlardaki ceylanlar kadar çeviktiler. 

13 1 Tarihler 12-9 Önderleri Ezer'di. İkincisi Ovadya, üçüncüsü Eliav, 

13 1 Tarihler 12-10 dördüncüsü Mişmanna, beşincisi Yeremya, 

13 1 Tarihler 12-11 altıncısı Attay, yedincisi Eliel, 

13 1 Tarihler 12-12 sekizincisi Yohanan, dokuzuncusu Elzavat, 

13 1 Tarihler 12-13 onuncusu Yeremya, ONBİRİNCİSİ de Makbannay'dı.

Süleyman Tapınağı'nın bıyutlarının bildirildiği Tevrat'ın aşağıdaki ayeti "11" nümerolojisi içermektedir.

11 1 Krallar 6-2 Kral Süleyman'ın RAB için yaptığı tapınağın uzunluğu ALTMIŞ, genişliği YİRMİ, yüksekliği OTUZ arşındı.

- Sure numarası "11"'dir.
- Ayet kodunun ( 11 1 6-2 ) nümerolojik değeri "11" sayısını vermektedir. ( 1+1+1+6+2 = 11 )
- Ayette bildirilen tapınağın bıyutlarının nümeroloki toplamı "11" sayısını vermektedir. ( 6+0+2+0+3+0 = 11 )

Aşağıdaki ayette ise tapınakta, ilahi ilmi yani kozmik bilgilerin saklanacağı bir odadan bahsedilmektedir. 

11 1 Krallar 6-19 Tapınağın içinde RAB'bin ANTLAŞMA SANDIĞI'nın konacağı iç oda hazırlandı.

Tapınağın tamalanma zamanı da, 38. ( 3+8 = 11 ) ayette  "11" ve "8" sayıları ile bildirilmektedir.

11 1 Krallar 6-38 ONBİRİNCİ yılın SEKİZİNCİ ayı olan Bul ayında tapınak tasarlandığı biçimde bütün ayrıntılarıyla tamamlandı. Tapınağın yapımı Süleyman'ın yedi yılını almıştı.

En'am suresinin 35. ( 3+5 = "8" ) ayetinde ise "SÜLLEMEN FİS SEMAİ" ( Göğe MERDİVEN ) kavramı yer almaktadır. "Yükselmek, Yükseğe Çıkmak" kavramı ile ilintili olan SÜLLEMEN" kelimesinin SÜLEYMAN kelimesi ile olan fonetik benzerliği dikkat çekmektedir. Batı dillerinde Süleyman kelimesi SOLOMON olarak telafuz edilmekte ve bu kelimenin SOL ( Güneş ) ve MON ( Ay ) kelimelerinin birleşmesinden oluştuğu ifade edilmektedir. "Güneş" ve "Ay" kelimeleri yüksekte olmayı simgeleyen kavramlardır. 

6/35 - Ve in kane kebüra aleyke ı'raduhüm fe in isteta'te en tebteğıye nefekan fil erdı ev SÜLLEMEN FİS SEMAİ fe te'tiyehüm bi ayeh ve lev şaellahü le cemeahüm alel hüda fe la tekunenne minel cahilın ( Ve eğer onların dönmeleri sana büyük sıkıntı olduysa, o halde yerin içinde delik veya GÖĞE MERDİVEN aramaya istidatın varsa, haydi onlara ayet getir. Şayet Allah dileseydi, onları yönlendirme üzerinde toplardı. O halde kesinlikle cahillerden olma.

"Süleyman" kelimesi İncil'de ilk kez aşağıdaki ayette geçmektedir.

40 Matta 1-6 İşay Kral Davut'un babasıydı, Davut, Uriya'nın karısından doğan *Süleyman* 'ın babasıydı, 

İncil'de Süleyman kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod nümerolojisi "11" olmaktadır. ( 4+0+1+6 = "11" )

Ünlü fizikçi ve alkimist ISAAC NEWTON, Süleyman Tapınağı'nın kodları ve mimarisi konusunda derin ve okült araştırmalarıyla bilinmektedir. İlginçtir ki ISAAC NEWTON kelimesi "11" harften oluşmaktadır.

"İki Yarıklı" anlamına gelen "ŞAKAK" kelimesi "ŞAK" ( Yarık ) ve "AK" ( İki ) kelimelerinden oluşur. Arapça'da da ŞİKAK kelimesi "Yarık, Yarılmış, İki Parçaya Ayrılmış" " anlamına gelmektedir. ŞAKAK kelimesinin İngilizce'deki karşılığı ise "Tapınak" anlamına da gelen TEMPLE kelimesidir. Bu noktada yine "Tapınak" kelimesi ile "11" sayısı arasında bir ilinti tezahür etmektedir. Süleyman Tapınağı'nın çizimlerinde tapınağın girişinde / "kapısında" iki büyük kolon dikkat çekmektedir. Bu iki kolon "11" sayısını yani boyutlar arası geçiş "portalini" / kapısını sembolize etmektedir.

                                              
Süleyman Tapınağı ve Girişindeki İki Sütun


Isaac Newton ve Süleyman Tapınağı hakkında bir kitap




                         
Isaac Newton'un Süleyman Tapınağı'nın vaziyet planına ilişkin çalışması

11 sayısnın portal açılmasıyla üst boyuta geçişi sembolize etmesi kapsamında Müzemmil suresinin 73/19 kodlu ayeti dikkat çekmektedir.

73/19 - İnne (1) hazi (2) hi (3) tezkiretun (4) fe (5) men (6) şae (7) ittehaze (8) ila (9) rabbi (10) hı (10) SEBİLEN (11) ( Kesinlikle işte o hatırlamadır. O halde dileyen kimse Rab’bine yol edinir. )

-        “Rab’be giden yol” kavramının yer aldığı 73/19 kodlu ayetin kodunda “11” nümerolojisi bulunmaktadır. 73 ... 7+3 = 10 ... “1” ; 19 ... 1+9 = 10 ... “1” ..... “11” )

- 73/19 kodlu ayette “11” kelime bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder