15 Mayıs 2019 Çarşamba

Melek taklidi yapan şeytanlar


"Şeytan" kelimesinin "Şeyt" ( Helak olmak, Mahvolmak, Yanmak ) köküne sahip ve sonuna "An" ( Gibi olan ) eki alarak türemiş "Helak olan, Mahvolan, Yanan" anlamında bir kelime olduğuna evvelki bölümlerde de değinilmişti. Kötülük ve dolayısıyla helaka, ateşe sürüklenme vesilesi olan varlıklara "Şeytan" sıfatı verilmektedir. ( Dolayısıyla Şeytan bir özel isim değildir. Özel isim olan ise nefsaniyet  ve kibir olgusunu tetiklemek suretiyle varlıkların şeytan sıfatını kazanmalarına vesile olan cin imamının ismi olan İblis'tir. İblis kelimesi de "Ümit yitirten" anlamına gelmektedir. )  

Şeytanların, saptırma amacıyla uyguladıkları en temel metod kendilerine "İyi, Güzel, Hoş, Şefkatli, Sevecen, Doğru, Hayırsever" izlenimi vermeleridir. Bunu öylesine başarılı bir şekilde yaparlarki ilmi seviyesi yetersiz olan muhataplarını kolaylıkla ikna edebilir ve onları gizli planlarına araç olarak kullanabilirler. Bugün dünya insanları, cinayetlerini, hırsızlıklarını, ahlaksızlıklarını ve yalanlarını hayırseverlik kisvesi altında gizleyen nice şeytanların baskısı altındadırlar.

Şeytanların, bu "taklide dayalı" aldatma metodlarının sayısal delili Kur'an'da, "Melek" ve "Şeytan" kelimelerinin tekrar adetlerinin aynı olması yoluyla bildirilmiştir. Kur'an'da Melek kelimesi 88 kere tekrarlanırken Şeytan kelimesi de 88 kere tekrarlanmaktadır.

Allahü Teala şeytanın insana kesinlikle düşman olduğunu Bakara suresinin 2/168 kodlu ayetinde bildirmiştir.

2/168 - Ya eyyühen nasü külu min ma fil erdı halalen tayyiben ve la tettebiu hutuvatiş şeytan innehu leküm adüvvün mübın ( Ey insanlar o yerde olanlardan helal ve temiz olarak yiyin. Şeytanın adımlarına tabi olmayın. Kesinlikle o size apaçık düşmandır. )

Münafikun suresinin 63/4 kodlu ayetinde de "Münafık" ( İkiyüzlü ) niteliğe sahip olan şeytanların aldatıcı izlenim bıraktıkları ancak esasında insana düşman oldukları müteşabih olarak bildirilmektedir.

63/4 - Ve iza reeytehüm tu’cibuke ecsamuhüm ve in yekulu tesma’ li kavlihim ke ennehüm huşubun musennedeh yahsebune kulle sayhatin aleyhim hümül aduvvu fahzerhüm katelehümullahu enna yu’fekun ( Ve onları gördüğünde cisimlerinden hoşlanırsın. Eğer konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Kesinlikle onlar yaslanmış keresteler gibidirler. Her çığlığı onların üzerlerine sanarlar. Onlar düşmanlardır. Onlardan çekin, korun. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar.

İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de şeytanların taklid yoluyla aldatışlarına ilişkin net tanımlamalar yer almaktadır.

47 2 Korintliler 11-14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir.

47 2 Korintliler 11-15 Ona hizmet edenlerin de kendilerine doğruluğun hizmetkârları süsü vermesi şaşırtıcı değildir. Onların sonu yaptıklarına göre olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder