26 Aralık 2019 Perşembe

5. Boyuta hazırlık süreci 4. Boyut

Ruhsal celselerden derleme olarak hazırlanmış olan "Ra Bilgileri" kitabında, döngü sonunda Sevgi Planı'na ( Cennet /  Yarı Süptil Alem / 5. Boyut ) hazırlık safhası olan ve kaba madde alemindeki idrak seviyesi yükselmiş, tekamülde ileri giderek kolektif bilincin bir parçası olmuş varlıkların ruhsal ortamı olan 4. boyuta ilişkin bilgiler şöyle aktarılmaktadır.  

"SORU: Teşekkür ederim. Dördüncü yoğunluk derecesindeki koşulları kısaca betimlemeniz mümkün mü?

RA: Sözlerimizi dinlerken, dördüncü yoğunluk derecesini betimleyecek sözcüklerin bulunmadığını da göz önünde tutmanızı istiyoruz. Sadece ne olmadığını açıklayabiliriz, bir de yaklaşık olarak ne olduğunu. Dördüncü yoğunluk derecesinin ötesini betimleyebilecek sözcükler ise iyice azalır ve giderek tümüyle sözcüklerden yoksun kalırız. Dördüncü yoğunluk derecesinin ne olmadığına gelince: Özel olarak tercih edilmedikçe orada sözcükler kullanılmaz. Bedenler ağır kimyasal araçlardan oluşmazlar. Varlık burada kendi içinde uyumsuzluğa düşmez. İnsanlar arasında da uyumsuzluk yoktur. Burada herhangi bir yolla uyumsuzluğa neden olma olanağı da yoktur."

Kaba madde alemi yani 3. boyut olan dünyadayken 4. boyutun süptil deneyimlerini yaşayarak insanın gerçek ruhsal potansiyeline kendilerindeki maddi ve manevi değişimlerle şehadet etme liyakatine erişmiş olan varlıkların içinde bulunacakları ortamdaki ana kriterler bozulamayacak bir uyum, sınırsız özveri, sevginin evvelce hissedilmemiş yönleri, sınırsız ve karşılıksız paylaşım, ilmin üst kademelerine ilerleyiş, bizcillik ve ünite bilinci olacaktır. Bu kriterler, kaba madde alemi varlıklarını Cennet olarak bilinen, Yarı Süptil madde alemine yani 5. boyuta hazırlayacaktır. Kaba madde aleminde ölüm olarak bilinen boyuttan boyuta kaba geçiş halinin, hastalık olarak bilinen uyumsuzlukların, sıcak, soğuk, açlık, susuzluk kavramlarının olmadığı Sevgi Planı, Sirius ve Cennet olarak anılan yarı süptil 5. boyutta varlıklar imajinasyonlarıyla nesnel olgular ve mekanlar oluşturabilecek ve sevginin hiç bilinmeyen derinliklerini deneyimleyerek ve nefsaniyetin az kalmış bakiyelerini de sıfırlayacak ve Vazife Planı'na hazır hale geleceklerdir. Cennetteki durum Taha suresinin aşağıdaki ayetlerinde, nefsaniyetine yenik düşen Adem'in cennetten çıkarılması misali ile izah edilmektedir.

20/117 - Fe kulna ya ademü inne haza adüvvün leke ve li zevcike fe la yuhricenneküma minel CENNETİ fe teşka ( Böylece, "Ey Adem, kesinlikle bu senin için ve eşin için düşmandır. O halde, kesinlikle sizi CENNETTEN çıkarmasın. Yoksa meşakkat içinde bedbaht olursun." dedik. )

20/118 - İnne leke en LA TECUA FİHA VE LA TA'RA ( Kesinlikle sana ORADA ACIKMAMAN VE ÇIPLAK OLMAMAN vardır. )

20/119 - Ve enneke LA TAZMEU FİHA VE LA TADHA ( Ve kesinlikle sen ORADA SUSAMAZSIN VE SICAKTA YANMAZSIN. )

21/8 - Ve ma cealnahüm CESEDEN LA YE’KÜLUNET TAAME ve ma kanu halidın      ( Ve onları YEMEK YEMEYEN GÖVDELER, vücutlar kılmadık. EBEDİ de değillerdi. ) 

Cennet tasvirine ilişkin İncil'deki ayetlerden biri de şöyledir.

66 Vahiy 21-4 Onların gözlerinden bütün yaşları silecek. Artık ölüm olmayacak. Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktı."

Evvelki bölümlerde de incelendiği üzere Fatir suresinin 35/1 kodlu ayetinde yer alan ve "Kanat, Yön, Taraf" anlamlarını taşıyan "Ecnihat" kelimesinin "Boyut" anlamını taşıyor olması kuvvetle muhtemeldir. Zira bu anlam da diğer anlamlar ile uyum arzetmektedir. Dolayısıyla ayette 2., 3. ve 4. boyuttan gönderilen vazifeli varlıklardan ( melekler ) bahsediliyor olması kuvvetle muhtemeldir.

35/1 - El hamdü lillahi fatıris semavati vel erdı CAİLİL MELAKİKETİ RUSÜLEN ÜLİ ECNİHATİN MESNA VE SÜLASE VE RUBA' yezıdü fil halkı ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır ( Övgü, gökleri ve yeri yoktan yaratan,  MELEKLERİ İKİŞER, ÜÇER, DÖRDER KANATLI RESULLER KILAN Allah içindir. O yaratışta ne dilerse artırır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder