24 Aralık 2019 Salı

"İnsana mı inanacağız?"

Şeytanların negatif tesirleriyle Allah'ı ve O'nun ilmini, kitaplarını, resullerini inkar eden  münafık ( ikiyüzlü ) müşriklerin sıklıkla dile getirdikleri söylem "Bir insana mı inanacağız?" söylemidir.

Ancak bu münafık müşrikler insanların kendilerine kulluk etmesini arzuladıkları gibi menfaat beklentilerinin olduğu, sahte ünvanların ardına gizlenmiş insanlara kulluk etmekten de geri durmazlar. Dünyevi menfaat için cehennem ehli insanları ilahlaştıran, onların önünde el pençe divan duranlar, Allah'ın ilmi, O'nun doğru ve dünyevi arzulardan feragat gerektiren yolu ve buna vesile olan vazifeliler ( haberciler, resuller, ilim sahipleri ) söz konusu olduğunda "Siz insansınız. Size mi inanacağız?" diyebilmektedirler.

Bu inkar ve şirk cümleleri Kur'an ayetlerinde de şöyle bildirilmektedir.

17/94 - Ve ma menean nase en yü'minu iz caehümül hüda illa en kalu E BEASELLAHÜ BEŞEREN RASULA ( Ve insanlara yönlendirme geldiğinde, inanmalarına "ALLAH RESUL OLARAK İNSAN MI GÖNDERDİ?" demeleri haricindeki mani olmaz. )

23/47 - Fe kalu E NÜ'MİNU Lİ BEŞERAYNİ MİSLİNA ve kavmühüma lena abidun ( “Kavimleri bize kulluk ederlerken, AYNIMIZDAN OLAN İKİ İNSANA MI İNANACAĞIZ?" dediler. )

64/6 - Zalike bi ennehu kanet te'tihim rusulühüm bil beyyinati fe kalu E BEŞERUN YEHDUNENA fe keferu ve tevellen vestağnallahü vallahü ğaniyyün hamid ( Bu kesinlikle, resullerinin onlara açık deliller getirmiş olmalarındandır. Böylece "BİZİ İNSAN MI YÖNLENDİRECEK?" dediler de inkar ettiler ve yüz çevirdiler. Allah ganiliğini gösterdi. Allah ganidir övülesidir. )

74/25 - İn haza illa KAVLÜL BEŞERİ ( Kesinlikle bu ancak İNSAN SÖZÜDÜR. * )

* Habercinin, iletilmesine vesile kılındığı Kur'an ilmini reddedip "İnsan sözüdür." derler ama kendilerine onca kötülüğü emreden insan şeytanlarının sözlerinden çıkmazlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder