26 Aralık 2019 Perşembe

Habercilerin ve inananların ıstırapları

İnsanlığı tekamül ettirecek olan gerçeği, doğruyu, ilmi ve aydınlığı getirenler,  tarih boyunca zulme uğramışlar ve ıstırap çekmişlerdir. Batıla tapanlar tarafından yapılan bu zulüm halen her alanda aynı şekilde ve şiddette devam etmektedir. Bu duruma en çarpıcı örnek Allahü Teala'nın kelamını, ilmini iletmek ile vazifelendirilmiş olan habercilerin ( Enbiya ) ve inananların maruz kaldıkları zulümdür. Kur'an, yapılan zulmü aşağıdaki başlıklarla bildirmektedir.

1- İnkar
2- Tekzib ( Yalanlama )
3- İstihza ( Alay )
4- İsyan
5- İhrac ( Yurdundan çıkarma )
6- Sücun ( Zindana atma )
7- Katl ( Öldürme )

Aşağıda bu hususu bildiren ayetlerden örnekler yer almaktadır.

2/6 - İnnellezine KEFERU sevaun aleyhim e enzertehüm em lem tünzirhüm la yu’minun 
( O İNKAR EDENLERİ uyarsan da uyarmasan da kesinlikle onlara eştir. İnanmazlar. )

2/10 - Fi kulubihim meradun fe zadehümüllahü merada ve lehüm azabun elimun bima kanu YEKZİBUN 
( Kalplerinde hastalık vardır. Böylece Allah onlara hastalıklarını artırır ve YALANLAMIŞ OLDUKLARINDAN dolayı elim azap onlaradır. )

2/14 - Ve iza lekullezıne amenu kalu amenna ve iza halev ila şeyatınihim kalu inna meaküm  innema nahnü MÜSTEHZİUN 
( O inananlara rastladıklarında "İnandık." derler. Şeytanları ile yalnız kaldıklarında ise "Kesinlikle biz sizinle birlikteyiz, bizler kesinlikle ALAY EDENLERİZ." derler. )

2/93 - Ve iz ehazna mısakaküm ve rafa'na fevkakümüt tur huzu ma ateynaküm bi kuvvetin vesmeu kalu semı'na ve ASAYNA ve üşribu fı kulubihimül ıcle bi küfrihim kul bi'se ma ye'müruküm bihı ımanüküm in küntüm mü'minın 
( Ve zamanında sözünüzü aldık ve dağı üstünüze yükselttik. O size verdiğimizi kuvvetlice alıp tutun ve onu duyun. "Duyduk ve İSYAN ETTİK" dediler. Buzağıyı kalplerinin içinde inkarlarıyla içirip beslediler. De ki: "Eğer inananlarsanız, ona inanmanız için o size emrettiği ne kötüdür." )

2/85 - Sümme entüm haülai taktülune enfüseküm ve TUHRİCUNE FERİKAN MİNKÜM MİN DİYARİHİM tezaherune aleyhim bil ismi vel udvan ve in ye'tuküm üsara tüfaduhüm ve hüve muharramün aleyküm ıhracühüm e fe tü'minune bi ba’dıl kitabi ve tekfurune bi ba'd fe ma cezaü men yef'alü zalike minküm illa hızyün fil hayatid dünya ve yevmel kıyameti yüraddune ila eşeddil azab ve mallahü bi ğafilin an ma ta'melun 
( Sonra sizler öylesiniz ki nefislerinizi öldürüyorsunuz ve SİZLERDEN BİR KISMINIZI YURTLARINDAN ÇIKARIYORSUNUZ. Onların üzerine günah ve düşmanlıkta dayanışma halinde oluyorsunuz. Eğer size esirler olarak gelirlerse fidyelerini veriyorsunuz. O çıkarılmaları üzerinize haram kılınandı. O halde kitabın bazı kısımlarına inanıyor da bazı kısımlarını inkar mı ediyorsunuz? O sizlerden bunu yapanlar, dünya hayatında zilletin haricinde karşılık almazlar. Ayağa kalkış gününde azabın en şiddetlisine geri döndürülürler. Allah o yaptıklarınızdan habersiz değildir. )

12/35 - Sümme beda lehüm min ba'di ma raevül ayati le YESCÜNÜNNEHU hatta hıyn ( Sonra, o gördükleri ayetlerin ardından, onu belirli zamana kadar kesinlikle ZİNDANA ATMAK* onlara uygun göründü. )

* Haberci Yusuf'un bir kadın iftirasına maruz kalarak zindana atılması misali...

2/91 - Ve iza kıle lehüm aminu bima enzelellahü kalu nü'minü bima ünzile aleyna ve yekfürune bima veraehu ve hüvel hakku müsaddikan li ma meahüm  kul fe lime TAKTÜLUN ENBİYAELLAHİ min kablü in küntüm mü'minın 
( Ve onlara "O Allah’ ın indirdiğine inanın." denildiğinde, "O üzerimize indirilene inanırız." derler. Onun arkasından inkar ederler. O, onlarla birlikte olanı doğrulayıcı olarak gerçektir. De ki: "Eğer inananlarsanız, o halde neden önceden ALLAH'IN HABERCİLERİNİ ÖLDÜRÜYORDUNUZ." )

İncil

42-Luke-11-49 İşte bunun için Tanrı'nın Bilgeliği şöyle demiştir: 'Ben onlara peygamberler ve elçiler göndereceğim, bunlardan kimini öldürecek, kimine zulmedecekler.'












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder