19 Aralık 2019 Perşembe

Allah’ın nimetleri ve Sonsuzluk kavramı


Matematikte sonsuzluk kavramının sembolü yan yatmış 8 sayısıdır. Bunun sebebiyse 8 sayısının yeni döngü başlangıcının ve yaratılıştaki sonsuz döngünün sembolü olmasıdır.

Kur’an’da sonsuzluk kavramının bildirilme vesilelerinden biri de, Allah’ın nimetleri işaret edilerek kullanılmış olan “La Tuhsu” ( Sayamazsınız ) ifadesidir.

14/34 - Ve ataküm min külli ma seeltümuh VE (1) İN (2) TEUDDU (3) Nİ’MET (4) ALLAHİ (5) LA (6) TUHSU (7) HA (8) innel insane le zalumün keffar ( Ve O’na her sual ettiğinizden size verdi. VE EĞER ALLAH’IN NİMETİNİ SAYARSANIZ ONLARI SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle insan zalimdir, inkar edendir. )

16/18 - VE (1) İN (2) TEUDDU (3) Nİ’MET (4) ALLAHİ (5) LA (6) TUHSU (7) HA (8) innellahe le ğafurun rahım ( VE EĞER ALLAH’IN NİMETİNİ SAYARSANIZ ONLARI SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle Allah affedendir merhametlidir. )

Ayetlerde yer alan “Ve eğer Allah’ın nimetini sayarsanız, onları sayamazsınız.” cümlesi de, sonsuzluk kavramının sembolü olan 8 sayısıyla uyumlu olarak 8 kelimeden oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder