30 Aralık 2019 Pazartesi

Bina ve yeraltı geçitleri yapan cin şeytanları

Bina inşa etme ve onunla kendini kudretli, heybetli ve hakim sanma yanılgısı şeytanların telkini ile tezahür eden kibir yansımalarından biridir. Tarih boyunca zalim hükümranlar kendilerini büyük binaların ardına gizlemişlerdir. Ancak bu durum esas itibarıyla onların ihtişam ve kudret arayışlarının yanısıra zulmettikleri halktan korkularının açık ve net delilidir. Zira kendine güvenen, hak yolunda, adil ve iyi olan insanlar zaten ihtişama, gösterişe, şatafata ihtiyaç duymazlar.

Günümüzde dünyanın her tarafında adeta göklere erişmeye çabalarcasına yüksek bina inşa etme çılgınlığına şahit olunmaktadır. Benzer binaların antik örnekleri ise piramitler, tapınaklar ve saraylardır. Bunun yanısıra antik çağlardan kalan yeraltı geçitleri de ayrıca dikkat çeken bir husus olup, insan yapımı olamayacak kadar kompleks olan yeraltı geçitleri bulunmaktadır.

Kur'an'da "Bina" ve "Dalgıçlık" ( Yeraltı geçitleri inşası ) meselesi cin şeytanlarıyla ilintili olarak da misallendirilmektedir.

26/128 - E tebnune bi külli riy'ın ayeten ta'besun ( Her tepeye ayet bina kurar da abesle iştigal edip eğlenir misiniz? )

38/37 - Veş şeyatıne küllü bennain ve ğavvas ( Ve şeytanlar ki hepsi bina yapıcı ve dalgıç. )

21/82 - Ve mineş şeyatıni men yeğusune lehu ve ya'melune amelen dune zalik ve künna lehüm hafizın ( Ve şeytanlardan ona* dalgıçlık yapanları ve bundan başka işler yapanları. Onlara koruyucu, gözetici olduk. )

* Haberci Süleyman

9/110 - La yezalü bünyanühümüllezı benev rıbeten fı kulubihim illa en tekattaa kulubühüm vallahü alimün hakım ( Onların kalpleri kesilip ayrılmadıkça, kurdukları binalar onların kalplerinde şüphe olmaktan geri durmaz. )

9/109 - E fe men essese bünyanehu ala takva min allahi ve rıdvanin hayrun em men essese bünyanehu ala şefacürufin harin fenhara bihı fı nari cehennem vallahü la yehdil kavmez zalimın O halde binasını Allah’tan sakınma ve rıza üzerine tesis eden mi hayırlıdır? Yoksa binasını yıkılmak üzere olan uçurumun kenarına tesis eden mi? Onunla cehennem ateşine yuvarlanıp yıkılır. Allah, zalimler kavmini yönlendirmez. **

** Ayette gerçek binanın takva ve iman ile kurulmuş olan ruhsal bina olduğu, şeytani ve maddi olanın ise yıkılıp yok olmaya mahkum olduğu bildirilmektedir.

Starlink, Mars'ta kolonileşme, NeuraLink ( Beyine çip takma ) gibi projelerle gündeme gelen Elon Musk isimli girişimcinin kurduğu "The Boring Company" bu bağlamda dikkat çekmektedir. Zira bu şirketin faaliyet konusu "Yeraltında tüneller açmaktır."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder