19 Aralık 2019 Perşembe

Mania ... Emaniy

"Mania" kelimesi psikolojide "Aşırı coşku, istek ve saplantı ( obsesyon )" olarak tanımlanmaktadır. Rasyonel düşünceyi ortadan kaldırma ve olumsuz sonuçlar doğurma potansiyeli olan Obsesyon fenomeni, çoğunlukla Öz Varlık'tan kaba madde bedene iletilmekte olan tesirlerin Obsedör Varlıklar ( Cinler ) tarafından bloke edilmesi ve bu suretle bedenin bu varlıkların yönetimine girmesi sonucu oluşabilmektedir. Bu fenomene "Cin Tasallutu" adı da verilmektedir.

"Mania" kelimesi Kur'an'da da geçen "Emaniy" ( Saplantılı istek ) kelimesinden türemiş bir kelimedir. Bu kelime Fransızca'da "Manie", Almanca'da ise "Manie" olarak yazılmaktadır.

"Emaniyy" kelimesi Kur'an'da 4 ayette yer almaktadır. Ayetlerde "Emaniyy" ( Saplantılı İstek / Obsesyon ) fenomeninin "Kitabın anlaşılmasını engellediği", "Yalana sevkettiği", "Şüphe, fitne ve aldanmaya sebebiyet verdiği" ve "Allah yolundan döndürdüğü" vurgulanmaktadır.

2/78 - Ve minhüm ümmiyyune la ya'lemunel kitabe illa EMANİYYE ve in hüm illa yezunnun ( Onlardan okuma yazma bilmeyenler, kitabı SAPLANTILI İSTEKLERİ haricinde bilmezler. Kesinlikle onlar ancak zannederler. )

2/111 - Ve kalu len yedhulel cennete illa men kane huden ev nesar tilke EMANİYYÜHÜM kul hatu bürhaneküm in küntüm sadikın ( Ve "O Yahudi olanların veya Nasıralıların haricindekiler cennete giremezler." dediler. Bu onların SAPLANTILI İSTEKLERİDİR. De ki: "Eğer doğrular iseniz delilinizi getirin." )

4/123 - Leyse bi EMANİYYİKÜM ve la EMANİYYİ ehlil kitab men ya'mel suen yücze bihı ve la yecid lehu min dunillahi veliyyen ve la nesıra ( Sizin SAPLANTILI İSTEKLERİNİZE ve kitap sahiplerinin SAPLANTILI İSTEKLERİNE göre değildir. Kötülük yapan kimse, onunla karşılığını alır. Kendisine Allah’tan başka dost ve yardımcı bulamaz. )

57/14 - Yunadunehüm e lem nekun meaküm  kalu bela ve lakinneküm fetentüm enfüseküm ve terabbastüm vertebtum ve ğarretkümül EMANİYYU hatta cae emrullahi ve ğarreküm billahil ğarur ( Onlara seslenirler "Sizinle birlikte olmadık mı?" "Evet. Lakin kesinlikle siz nefislerinizi fitnelediniz, gözlediniz ve şüphelendiniz. Sizi SAPLANTILI İSTEKLERİNİZ aldattı. Nihayet Allah' ın emri geldi. Aldatan sizi Allah ile aldattı." derler. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder