24 Aralık 2019 Salı

Allah şahit olarak kafidir.

Dünya hayatının o aldatıcı, kapitalist ve emperyalist esaret sistemi içine hapsolmuş insanların en büyük uğraşlarından, hedeflerinden biri de sürekli olarak kendilerini birilerine ispatlama, yaptıklarına şahit arama ve kendilerini o şahitlere beğendirerek menfaat sağlama çabasıdır. Oysa ki temiz kalple, iyi niyetle, gayretle ve karşılık beklentisi olmadan yapılan her çalışma ( Amilus salihat - İyilikler yapanlar ) zaten Allahü Teala ve O'nun vazifelileri tarafından görülmekte ve takdir edilmektedir.

Örneğin bir biliminsanı doğruluğuna inandığı ve gerçekten doğru olan, objektif deliller ile destekli  bir keşfinden dolayı bilim çevreleri tarafından reddedildiğinde ne değişmektedir? Gerçek değişmekte midir? Keşif batıl mı olmaktadır? Elbetteki hayır.

İlimle ve irfanla Allah yolunda cehid ve gayret gösteren inananlar beşer şahide ihtiyaç duymazlar. Zira onlar Allahü Teala'nın en büyük ve yegane şahit olduğunu, O'nun şehadetinin herşeye yettiğini bilirler.

Kur'an ayetlerinde 6 kere tekrarlanan "Kefa billahi şehida" ( Allah şahit olarak kafidir. ) cümlesi bu hususa açıklık getirmekte, inananların ve iyilik yolunda çalışanların kalplerine huzur ve sükunet indirmektedir.

4/79 - Ma esabeke min hasenetin fe minellah ve ma esabeke min seyyietin fe min nefsik ve erselnake lin nasi rasula ve KEFA BİLLAHİ ŞEHİDA ( Sana güzelinden ne isabet ederse Allah’tandır. Sana kötüsünden ne isabet ederse nefsindendir. Seni insanlar için resul olarak gönderdik. ALLAH ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. )

4/166 - Lakinillahü yeşhedü bima enzele ileyke enzelehu bi ılmih vel melaiketü yeşhedun ve KEFA BİLLAHİ ŞEHİDA ( Lakin Allah, sana indirdiğini kendi ilmiyle indirmiş olduğuna şahitlik eder. Melekler de buna şahitlik ederler. ALLAH ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. )

10/29 - Fe KEFA BİLLAHİ ŞEHİDEN beynena ve beyneküm in künna an ıbadetiküm le ğafilın ( Artık ALLAH bizimle sizin aranızda ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. Kesinlikle bizler kulluğunuzdan habersizleriz. )

29/52 - Kul KEFA BİLLAHİ beynı ve beyneküm ŞEHİDA ya'lemü ma fis semavati vel ard vellezine amenu bil batıli ve keferu billahi ülaike hümül hasirun ( De ki: "ALLAH benimle sizin aranızda ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. Göklerde ve yerde ne varsa bilir. O batıla inananlar ve Allah' ı inkar edenler, işte onlar, onlar hasarlananlardır." )

46/8 - Em yekulunefterah kul in ifteraytühu fe la temlikune lı minellahi şey'a hüve a'lemü bima tüfıdune fih KEFA BİHI ŞEHİDEN beynı ve beyneküm ve hüvel ğafurun rahım ( Onu uydurdu. mu derler? De ki: "Eğer onu uydurmuş olsam, Allah’tan bana olacağa ilişkin hiçbir şeye malik olamazsınız. O, O’nun hakkındaki o dalıp gitmelerinizi, yaptıklarınızı bilir. O, benimle sizin aranızda ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. O affedendir merhametlidir." )

48/28 - Hüvellezi ersele rasulehu bil hüda ve dınil hakkı li yuzhirahu aled dıni küllih ve KEFA BİLLAHİ ŞEHİDA ( Resulünü yönlendirmeyle ve gerçek dinle, onu tüm dinlerin üstüne yükseltmesi için gönderen O'dur. ALLAH ŞAHİT OLARAK KAFİDİR. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder