20 Aralık 2019 Cuma

Cinlerin amacı

Cin* adı verilen 2. boyut ( idrak seviyesine göre ) varlıkları esas itibarıyla insan gibi kaba madde özelliğine değil süptil madde özelliğine sahiptirler. Ancak nefsani özelliklerinin yoğunluğu ve tekâmül bilinci yoksunluğu onları insanlara göre alt idraki tekamül safhasında yani 2. boyutta tutmaktadır.

* Cin = Görünmeyen, Gizli ( Cenin, Cünnet ( Kalkan ) kelimeleri de aynı köktendir. )

Cinlerin daha doğrusu cin şeytanlarının insanlara olan düşmanlığının temelinde, Allahü Teala'nın varlıkları nasıl bir tekamül sınavından geçirdiğini tam olarak anlayamamaları, insanın bu minvaldeki konumunu idrak edememeleri ve yoğun nefsaniyetten dolayı insanı kıskanmaları yatmaktadır. İdrak seviyesi düşüklüğüne dayalı bu anlayışsızlık cinleri inkar, isyan ve intikam duygularına sevketmiştir. Allah'a teslim olan cinlerin varlığı bilinse de sonuç itibarıyla 2. boyut idrak seviyesinde olan bu varlıklardan uzak durulması öğütlenmektedir. Örnek: Kedi ve köpek de alt boyut varlıkları olup, insanların dostları olarak bilinirler. Ancak sonuçta "hayvan" olduklarından hiç beklenmedik bir zamanda hiç beklenmedik bir hareketle insana zarar verme potansiyelini daima taşırlar. İnsana zarar veren insanların bulunmasının sebebi ise bu insanların cin tasallutu altında olmalarıdır. 

18/50 - Ve iz kulna lil melaiketiscüdu li ademe fe secedu illa İBLİS KANE MİNEL CİNNİ fe feseka an emri rabbih e fe tettehızunehu ve zürriyyetehu evliyae min dunı ve hüm leküm adüvv bi'se liz zalimıne bedela ( Ve zamanında meleklere "Adem için yere kapanın." dedik de CİNLERDEN OLAN İBLİS hariç yere kapandılar. Böylece o, Rab’binin emri üzerine günah işledi. "O halde onu ve soyunu, onlar size düşmanlarken, benden başka dostlar mı edineceksiniz? Zalimler için ne kötü değişimdir." )

7/12 - Kale ma meneake en la tescüde iz emartük kale ene hayrun minh HALAKTENİ MİN NARİN VE HALAKTEHU MİN TIYN ( “Sana emrettiğim zaman, seni yere kapanmaktan ne men etti?” dedi. “Ben, ondan daha hayırlıyım. BENİ ATEŞTEN YARATTIN, ONU ÇAMURDAN YARATTIN." dedi. )

Ayette cinlerden olan İblis'in söylemi yer almakta olup, İblis, maddesel yaratılış özelliğinden dolayı kendisini insandan üstün gördüğünü ve "kıskançlığını" açıkça ifade etmektedir. ( Çamur = Kaba Madde, Ateş ( Enerji ) = Süptil Madde )

34/41 - Kalu sübhaneke ente veliyyüna min dunihim bel KANU YA'BÜDUNEL CİNN ekseruhüm bihim mü'minun ( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis CİNLERE KULLUK ETMEKTEYDİLER. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )

46-1 Korintliler-10-20 Hayır, yok! Dediğim şu: Putperestler kurbanlarını Tanrı'ya değil, CİNLERE SUNUYORLAR. Cinlerle paydaş olmanızı istemem.

66-Vahiy-9-20 Geriye kalan insanlar, yani bu belalardan ölmemiş olanlar, kendi elleriyle yaptıkları putlardan dönüp tövbe etmediler. CİNLERE ve göremeyen, işitemeyen, yürüyemeyen altın, gümüş, tunç, taş, tahta putlara TAPMAKTAN vazgeçmediler.

Yukarıdaki Kur’an ve İncil ayetlerinde İblis'in negatif tesirlerine maruz kalmak suretiyle Allah yolundan sapan ve cin tasallutu altında cinlere kulluk eder hale gelmiş insanlardan bahsedilmektedir.

7/16 - Kale fe bima ağveytenı le ak'udenne lehüm sıratakel müstekım ( "Öyleyse, beni azdırmandan dolayı, onlara karşı, senin doğru yolunun üstüne oturacağım." dedi. )

7/17 - Sümme le atiyennehüm min beyni eydıhim ve min halfihim ve an eymanihim ve an şemailihim ve LA TECİDÜ EKSERAHÜM ŞAKİRİN ( Sonra önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara yeteceğim. ONLARIN ÇOĞUNU ŞÜKREDENLERDEN BULMAYACAKSIN. )

Cinlerden olan İblis ayette niyetini açıkça ifade etmektedir. "İnsanları Allah yolundan döndürmek." Dolayısıyla cinlerin amacı insanları yok etmekten ziyade olabildiğince çok insanın çakralarını bloke ederek ruhsal tekamüllerini durdurmak, onları kaba madde alemi dünyada köleleştirmek ve üst boyuta ( Cennet, Sevgi Planı, Sirius ) geçiş liyakatine erişmelerini engellemektir. Böylelikle kendilerince bir zafer ( haşa ) kazanacaklarını ummaktadırlar. Tarih boyunca vuku bulmuş olan kaosların, savaşların, insan kaynaklı felaketlerin müsebbibi cin şeytanları ve onlara kulluk eden insan şeytanlarıdır. Bugün, bilinçli veya bilinçsiz şekilde cinlere kulluk etmekte olan onların neferleri konumundaki küresel çetenin dijital teknolojiyi ve yapay zekayı toplum kontrolü için kullanma yönünde yoğun çabaları bu niyetin göstergelerindendir. Dijital teknoloji ve yapay zeka projelerinin nihai hedefi, insan beyninin merkezi bilgisayara bağlanması suretiyle insanların çakralarının kapatılması, potansiyel psişik yeteneklerinin açığa çıkmasının engellenmesi, insanların robotlaştırılması  ve tam kontrol altına alınmasıdır. Bu hedef, sözde "üstün ve hatta ölümsüz insan" yaratmak amacını güden Transhümanizm  Projesi olarak lanse edilmektedir. Oysa ki insan özünde zaten sonsuz yaşama sahip olan ancak kaba madde alemi dünyada tekamül sürecinin bir bölümünü maddi beden olarak ifa eden sonsuz bir varlık, bir ruhtur.


Cinlerin negatif tesirlerinden korunmanın yegane yolu Kur'an'ı anlayarak, tefekkür ederek, analiz ederek ve içselleştirerek sürekli okumaktır. İlim sahibi inananlar cinlerin en korktukları ve uzak durmak istedikleri varlıklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder