17 Aralık 2019 Salı

Allah'ın Mühürü

"Access denied" ( Giriş engellendi / Giriş inkar edildi ) ... Bu ifade bilgisayar teknolojileri ile ilgili olanların anlamını derhal bilecekleri bir ifadedir. Bu ifade kod blokajına bağlı olarak herhangi bir kullanıcının sistemdeki bilgilere erişiminin veya sistemdeki bilgilerin o kullanıcıya akışının, ulaşımının  engellenmesi durumudur.

İlahi bir yazılım olan Kur'an ilmine erişimi engellenmiş varlıkların da mevcut olduğu ise ayetlerde "Hatemallah"* veya  "Taballah"** ( Allah'ın Mühürü ) ifadesiyle bildirilmektedir. Ayetlerde mühürün öncelikle bilgi depolama ve yorumlama ünitesi olan "Kalbe" basıldığı özellikle bildirilmektedir. Ardından da "Kulak", "Göz" ve "Ağız"'a vurulan mühürlerden bahsedilmektedir. Görüleceği üzere inkarcı müşrik satanistlerin tüm iletişim kanalları hidayete kapalı durumdadır. Bu nedenle Allahü Teala şu ayeti indirmiştir.

43/40 - E fe ente tüsmius summe ev tehdil umye ve men kane fı dalalin mübın ( O halde sağıra sen mi duyduracaksın veya körü ve o apaçık sapıklık içinde olan kimseleri sen mi yönlendireceksin? )

39/23 ...... ve men yudlilillahü fe ma lehu min had ( ...... Allah kimi saptırırsa, artık ona yönlendiriciden yoktur. )

* "Hatemallah" kelimesindeki "Hatem" kelimesi aynı zamanda "Son" anlamına da gelmektedir.

** "Taballah" kelimesindeki "Tab" kelimesi "Basmak, Vurmak" anlamına gelmekte olup, bu kelime İngilizce'de "Type", Fransızca'da "Taper", Almanca'da ise "Tippen" olarak telafuz edilmektedir.

"Allah'ın Mühürü" ifadesi "Hatemallah" ve "Taballah" olmak üzere Kur'an'da toplam 16 kere tekrarlanmaktadır. 16 sayısının nümerolojik değeri "7" ( 1+6 = 7 ) olup, "7" sayısı "döngü SONUnun" yani "Sonlanmanın" sembolüdür.

Ayrıca "Hatem" ( Mühür ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayet de Bakara suresinin "7." suresidir.

İlgili ayetler aşağıdadır.

2/7 - HATEMALLAHÜ ALA KULUBİHİM kulubihim ve ala sem’ıhim ve ala ebsarihim ğışaveh ve lehüm azabün azim ( ALLAH'IN MÜHÜRÜ onların KALPLERİNİN ve kulaklarının üzerindedir ve gözlerinde de perde vardır. Büyük azap onlaradır. )

4/155 - Fe bima nakdıhim mısakahüm ve küfrihim bi ayatillahi ve katlihimül enbiyae bi ğayri hakkın ve kavlihim kulubüna ğulf bel TABEALLAHÜ aleyha bi küfrihim fe la yü'minune illa kalıla ( Sözlerinden dönmeleri, Allah' ın ayetlerini inkar etmeleri, habercileri haksızca öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflıdır." sözlerinden dolayı. Bilakis ALLAH, inkarları sebebiyle onların üzerine MÜHÜR BASTI da pek azı hariç inanmazlar. )

6/46 - Kul e raeytüm in ehazellahü sem'aküm ve ebsaraküm ve HATEME ala kulubiküm men ilahün ğayrullahi ye'tıküm bih ünzur keyfe nüsarrifül ayati sümme hüm yasdifun ( De ki: "Görmez düşünmez misiniz? Eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alsa ve kalplerinize MÜHÜR VURSA, Allah’tan başka onları size getirecek ilah kimdir?" Bak ayetleri nasıl sarfederiz. Sonra onlar yüz çevirirler. )

7/100 - E ve lem yehdi lillezıne yerisunel erda min ba'di ehliha en lev neşaü esabnahüm bi zünubihim ve NATBEU ala kulubihim fe hüm la yesmeun ( Sahiplerinden sonra yere varis olanları şu yönlendirmedi mi? Şayet dilersek onlara da günahlarından dolayı musibetler veririz. Onların kalplerine MÜHÜR BASARIZ da onlar duymazlar. )

7/101 - Tilkel kura nekussu aleyke min enbaiha ve lekad caethüm rusülühüm bil beyyinat fe ma kanu li yü'minu bima kezzebu min kabl kezalike YATBEULLAHÜ ala kulubil kafirın ( İşte sana haberlerinden anlattığımız o şehirler. Resulleri onlara açık deliller getirdiler. Fakat önceden yalanladıklarına inanacak değillerdi. İşte ALLAH, o inkarcıların kalplerine böyle MÜHÜR BASAR. )

9/87 - Radu bi en yekunu meal havalifi ve TUBİA ala kulubihim fe hüm la yefkahun ( Onlar, geride kalanlar ile birlikte olmaya razı oldular. Kalplerine MÜHÜR basıldı. Artık onlar anlamazlar. )

9/93 - İnnemes sebılü alellezine yeste'zinuneke ve hüm ağniya' radu bi en yekunu meal havalifi ve TABEALLAHÜ ala kulubihim fe hüm la ya'lemun ( Kesinlikle yol, gani oldukları halde geride kalanlarla birlikte olmaya razı, hoşnut olan, o senden izin isteyenleredir. ALLAH kalplerine MÜHÜR BASTI da onlar bilmezler. )

10/74 - Sümme beasna min ba'dihı rusülen ila kavmihim fe cauhüm bil beyyinati fe ma kanu li yü'minu bima kezzebu bihı min kabl kezalike NATBEU ala kulubil mu'tedın ( Sonra, bunun ardından resulleri kavimlerine gönderdik. Onlara açık deliller ile geldiler de onu önceden yalanladıklarından dolayı ona inanmadılar. İşte hududu aşanların kalplerine böyle MÜHÜR BASARIZ. )

16/108 - Ülaikellezine TABEALLAHÜ ala kulubihim ve sem'ıhim ve ebsarihim ve ülaike hümül ğafilun( İşte onlar Allah' ın, o kalplerinin, kulaklarının ve gözlerinin üzerine MÜHÜR BASTIKLARIDIR. İşte onlar, onlar habersizdirler. )

30/59 - Kezalike YATBEUALLAHÜ ala kulubillezıne la ya'lemun ( Allah o bilmeyenlerin kalplerinin üzerine işte böyle MÜHÜR BASAR. )

36/65 - El yevme NAHTİMÜ ala efvahihim ve tükellimüna eydıhim ve teşhedü ercülühüm bima kanu yeksibun ( Bugün ağızlarının üzerine MÜHÜR BASARIZ. Bize elleri kelam edip söz söyler. O kazanmış olduklarına da ayakları şahitlik eder. )

40/35 - Ellezine yücadilune fi ayatillahi bi ğayri sültanin etahüm kebüra makten ındellahi ve ındellezine amenu kezalike YATBEUALLAHÜ ala külli kalbi mütekebbirin cebbar ( Allah' ın ayetleri hakkında o delilsizce mücadele edenler, onlara Allah' ın indinde ve o inananların indinde büyük hiddet öfke yetip gelir. Allah, her kibirli zorba kalbin üzerine işte böyle MÜHÜR BASAR. )

42/24 - Em yekuluneftera alellahi keziba fe in yeşeillahü YAHTİM ala kalbik ve yemhullahül batıle ve yühıkkul hakka bi kelimatih innehu alimün bi zatis sudur ( “Allah’a  yalan uydurdu." mu derler? Eğer Allah dilerse, kalbinin üzerine MÜHÜR BASAR. Allah batılı imha eder ve gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. Kesinlikle O göğüslerin sahip olduğunu bilendir. )

45/23 - Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahü ve edallehüllahü ala ılmin ve HATEME ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah e fe la tezekkerun ( Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? Allah onu ilim üzerine saptırır. Kulağının ve kalbinin üzerine MÜHÜR BASAR. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

47/16 - Ve minhüm men yestemiu ileyk hatta iza harecu min ındike kalu lillezıne utül ılme maza kale anifen ülaikellezine TABEALLAHÜ ala kulubihim vettebeu ehvaehüm ( Ve onlardan kimi seni dinler. Nihayet indinden çıktıklarında, o ilim verilenlere "Ne dedi demin?" derler. İşte onlar, Allah' ın kalplerine MÜHÜR BASTIKLARI ve heveslerine tabi olanlardır. )

63/3 - Zalike (1) bi (2) enne (3) hüm (4) amenu (5) sümme (6) keferu (7) fe (8) TUBİA (9) ala (10) kulübi (11) him (12) fe (13) hüm (14) la (15) yefkahun (16) ( Bu kesinlikle onların inanıp, sonra inkar etmelerindendir. Böylece kalplerinin üzerine MÜHÜR BASILDI da onlar anlamazlar. )

"Mühür basılması" kavramının son kez geçtiği ayet 16 kelimeden oluşmaktadır. ( 1+6 = 7 )







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder