30 Aralık 2019 Pazartesi

Saat ATİYEtün ( Saat gelecektir. )

Kur'an'da "Saat" olarak ifade edilen kavram Döngü Sonunu ve Yeni Döngü Başlangıcını ( Yevmel Kıyameh ( Ayağa Kalkış Günü ) ifade eden kavramdır. Allahü Teala ayetlerinde vaadini doğrulayacağını ve yaptıklarının hesabını vermek, karşılığını almak için herkesin o "saate" şehadet edeceğini bildirir. "SAATE ATİYETÜN" ( Saat gelecektir. ) ifadesi 3 ayette geçmektedir.

15/85 - Ve ma halaknes semavati vel erda ve ma beynehüma illa bil hakk ve innes SAATE le ATİYETÜN fasfehıs safhal cemil
( Ve biz gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini gerçek dışında yaratmadık. Kesinlikle SAAT GELECEKTİR. O halde hoşgör, güzel bağışlama ile bağışla, affet. )

20/15 - İnnes SAATE ATİYETÜN ekadü uhfıha li tücza küllü nefsin bima tes'a
( Kesinlikle SAAT GELECEKTİR. Her nefsin, o çabalamasından dolayı karşılıklandırılması için onu gizli kılıyorum. )

40/59 - İnnes SAATE le ATİYETÜN la raybe fıha ve lakinne ekseran nasi la yü'minun
( Kesinlikle SAAT GELECEKTİR. Onun hakkında şüphe yoktur. Lakin insanların çoğunluğu inanmazlar. )

2019 yılında vizyona giren spiritüel ve mistik temalı Atiye dizisinin ana mesajı yaratılıştaki sonsuz döngüdür. Bu çerçevede filmde Göbeklitepe, portal ile üst boyuta geçiş, Sirius, Cennet kavramları da işlenmektedir. Kur'an ayetlerine de referans verilen film kelimesel ve sayısal açılardan ilginç bir durum sergilemektedir.

- Filmin logosunda "8" formu bulunmaktadır. Bilindiği üzere 8 sayısı sonsuz döngü, yeni döngü başlangıcı ve düalitenin nümerik sembolüdür. Ayrıca logodaki ATİYE kelimesindeki "İ" harfinin yerinde 8 formunda bir işaret bulunmaktadır. "İ" harfi alfabedeki 11. harf olup, bilindiği üzere 11 sayısı da portal açılmasıyla farklı boyuta geçişin, düalitenin ve döngünün sembolüdür. ( Döngü,  yaratılıştaki düalite prensibinin bir sonucudur. )


- Filmde Atiye karakterini canlandıran başrol oyuncusunun ismi Beren SAAT'tir. Ayetlerdeki "Saat Atiyetün" ( Saat gelecektir. ) ifadesiyle olan uyum dikkat çekmektedir.

- Beren Saat 35 yaşındadır. ( 3+5 = "8" )

- Beren Saat'in doğum gün ve ayı 26 Şubat'tır. 26 ... 2+6 = "8" 

- Dizinin ilk sezonu "8" bölümden oluşmaktadır.

- Ayetlerde geçen "Atiyetün" ( Gelir ) kelimesi 8 harften oluşmaktadır. 

- Filmde referans verilen en önemli sure 53. sure olan Necm ( Yıldız ) suresidir. Sure numarasının nümerolojik değeri "8" olmaktadır. ( 5+3 = 8 ) 

- Kamer suresinin ilk ayeti hem "Saatin yaklaşması" kavramını içermesi, hem de "8" kelimeden oluşması açısından ilginçtir.

54/1 İkterabeti (1) es (2) SAATU (3) ve (4) en (5) şakka (6) el (7) kamer (8) ( SAAT yaklaştı ve Ay yarıldı. )

- Dizi 20"19" yılında yayına girmiş olup, Kur'an'da "Saat atiyetün" ifadesi ilk kez 15/85 kodlu ayette geçmektedir. Ayet kodunun nümerolojik değeri "19" sayısını vermektedir. ( 1+5+8+5 = 19 )

Not : Dizide okült ezoterik ve spiritüel bilgiler verilmekle birlikte "yılan"ın aslında şeytanı simgelemediği, yaratılışı ve yaratıcı kudreti simgelediği gibi yanlış yönlendirici satanik  ifadeler ve paganizm ( çok ilahlılık ) telkini hissi veren replikler bulunmaktadır. Doğru olarak verilen bir çok bilginin arasına çok kilit etki yaratacak, yanlış yönlenmeye ve yanlış bakış açısı oluşumuna sebebiyet verecek çarpıtılmış bilgiler serpiştirilmesi satanik kadim bir yöntemdir. Sunulan bilgilerin çoğu doğru ve makul olduğundan araya kasıtlı olarak karıştırılmış bazi yanlış bilgiler de izleyen tarafından doğru olarak kabul edilebilmektedir. Bu yöntem "Zehiri, içi bal dolu kavanozda vermekten" farksızdır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder