2 Eylül 2023 Cumartesi

Allah'ın İpi ve DNA

Organik varlıkların yaratılış kodlarını içeren kromozomlar, DNA ( Deoksiribonükleikasit ) adı verilen çift sarmallı "İpliksi" yapılardır. DNA, Adenine, Thymine, Guanine, Cytosine olarak adlandırılan 4 temel bazdan ( nükleotid ) oluşmaktadır. 



Ayrıca DNA replikasyonu için gerekli olan 4 temel enzim bulunmaktadır. Bu enzimler DNA Helicase, RNA Primase, DNA Polymerase ve DNA Ligase olarak adlandırılmaktadırlar.



Kur'an'da yer alan ve çoklu anlamlara haiz olan "Hablillah" ( Allah'ın İpi ) ifadesi, yaratılışın kaynak kodlarını içeren Kur'an ayetlerini ve kelimelerini de temsil etmekle birlikte yine bir kaynak kod olan DNA'ya da işaret etmekte gibidir. Zira Kur'an'da "Hablillah" ifadesinin yer aldığı ayetlerde 4 nümerolojisi dikkat çekmektedir.

3/103 Ve (1) a'tesumu (2) bi (3) HABLİ (4) allahi cemian ve la teferraku vezkuru ni'metellahi aleykum iz kuntum a'daen fe ellefe beyne kulubikum fe asbahtum bi ni'metihi ihvana ve kuntum ala şefahufratin minen nari fe enkazekum minha kezalike yubeyyinullahu lekum ayatihi leallekum tehtedun

( Ve Allah’ın İPİNE topluca sarılıpbağlanın. Ayrışmayın ve Allah’ın üzerinize olan nimetini hatırlayın. Zamanında düşman olmuştunuz da kalplerinizin arasını uzlaştırdı, alıştırdı. O’nun nimeti ile kardeşler oldunuz. Ateşten çukurun üzerindeydiniz de sizi oradan kurtardı. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki yönlenirsiniz. )

- "Kur'an'da "Hablillah" ( Allah'ın İpi ) ifadesinin ilk kez geçtiği yukarıdaki ayetin numarasının nümerolojik değeri 4 sayısını vermektedir. ( 1+0+3 = 4 )

- Ayetteki "Habl" ( İp ) kelimesi 4. kelimedir.

3/112 Duribet (1) aley (2) him (3) ez (4) zilletu (5) eyne (6) ma (7) sukifu (8) illa (9) bi (10) hablin (11) min (12) allahi (13) ve hablin minen nasi ve bau bi ğadabin minellahi ve duribet aleyhimul meskeneh zalike bi ennehum kanu yekfurune bi ayatillahi ve yaktulunel enbiyae bi gayri hakk zalike bima asav ve kanu ya'tedun

( Onların üzerine zilletlik vurulmuştur. Her nerede olurlarsa ancak Allah’tan İPE ve insanlardan ipe tutunsunlar. Allah’tan öfkeye uğradılar da onların üzerine yoksulluk vuruldu. Bu kesinlikle onların Allah’ın ayetlerini inkar etmiş olmalarından ve habercileri haksızca öldürmelerinden dolayıdır. Bu, o isyan etmelerinden ve hududu aşmalarından dolayıdır. )

- Ayetin numarasının nümerolojik değeri 4 sayısını vermektedir. ( 1+1+2 = 4 )

- Ayetteki "Hablin minallah" ( Allah'tan ip ) kelime grubuna kadar olan bölümde 13 ( 1+3 = 4 ) kelime bulunmaktadır.

Ayrıca Kur'an'da "Hablillah" ( Allah'ın İpi ) ifadesinin 2 kere tekrarlanması da DNA'nın "ikili ipliksi sarmal" bir yapı olması açısından dikkat çekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder