5 Eylül 2023 Salı

Kaburga Kemiği, Kök Hücre Teknolojisi ve Yapay Döllenme

Kemiklerin içinde yer alan ve kan üretim merkezi olan kemik iliğinden alınan kök hücreler vasıtasıyla genetik hastalıklar tedavi edilebilmekte, yapay gametler ( üreme hücreleri ( sperm ve yumurta ) ) üretilerek suni döllenme ve klonlama yapılabilmektedir.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4496429/

Tevrat'ın ilk bölümü olan Genesis ( Yaratılış ) bölümünde yukarıdaki hususa ilişkin bilgi verilmektedir.

1-Genesis-2-21 RAB Tanrı Adem'e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun KABURGA KEMİKLERİNDEN BİRİNİ ALIP yerini etle kapadı.

1-Genesis-2-22 Adem'den aldığı KABURGA KEMİĞİNDEN BİR KADIN YARATARAK onu Adem'e getirdi.

İnsan bedeninde sağda ve solda 12'şer adet olmak üzere  toplam 24 adet kaburga kemiği bulunmaktadır.

Yukarıdaki ayette "Adem'in kaburga kemiklerinden birinin alındığı" ifade edilmektedir. Bu durumda Adem'de yani insanda 23 adet kaburga kemiği kalmaktadır. Kutsal kitaplardaki her kelimenin, her kelime grubunun ve her cümlenin çoklu ve sembolik ( muteşabih ) anlamları olması gerçeğine istinaden ayetteki "Kaburga kemiği" ifadesinin "Kromozom"u simgeliyor olması kuvvetle muhtemeldir. İnsanda 23 adet kromozom bulunması anılan sembolizmin mevcudiyetini desteklemektedir. Ayrıca ilgili ayetin numarasındaki ( 2-21 ) sayıların toplamı da insandaki kromozom adedi olan 23 ( 2+21 = 23 ) sayısını vermektedir.

İngilizce'de "Kaburga kemiği"'nin karşılığı "Rib" kelimesidir. Kromozomların oluşturduğu DNA'nın açılımı olan "DeoksiRIBonükleik Asit" kelime grubunda da "Ribo" kelimesinin yer alması dikkat çekmektedir. "Ribo / Riboz" kelimesi "Şeker" anlamına gelmektedir. DNA'yı oluşturan ip çiftinin ( double strand ) yapısı "DeoksiRİBoz" ( D-Riboz ) olarak ifade edilen şeker molekülünden  oluşmaktadır.

Nişasta ise D-Riboz üretiminde kullanılan ve glükoz molekülleri içeren bir hidrokarbondur. Nişastadan elde edilen şekere "Nişasta şekeri" denmektedir.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26759810/

https://www.czapp.com/explainers/czapp-explains-the-world-of-starch-based-sugars-sweeteners-polyols/

Yapılan araştırmalar nişastanın kemik yapısı sağlığına katkıda bulunduğunu göstermektedir. Bu durum "Rib" kök kelimesinin etimolojik olarak "Kaburga kemiği" ve "Nişasta şekeri" kavramlarıyla ortak ilintisine işaret etmektedir.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.860086/full

https://www.mdpi.com/2072-6643/11/2/297

Tarık suresinin aşağıdaki ayet grubunda da "kaburga kemiginden sperm elde edilmesi" hususuna dikkat çekilmekte gibidir. Ayetteki "Main dafik" ( Atılarak dökülen su ) ifadesinin "Spermi" temsil etmesi kuvvetle muhtemeldir.

86/5 Fel yenzuril insanu min ma hulik

( O halde insan neden yaratıldığına baksın. )

86/6 HULİKA min MAİN DAFİK

( ATILARAK DÖKÜLEN SUDAN YARATILDI. )

86/7 Yahrucu min beynis SULBİ vet TERAİB

( OMURGA KEMİĞİ ve KABURGALARIN arasından çıkar. )

Kemik iliğinden sperm üretimi örnek şeması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder