27 Eylül 2023 Çarşamba

Birleyici kitaplar ve "Ol"durucu 7

Kur'an'da yer alan kutsal kitap isimlerinin tekrar adetleri şöyledir.

Tevrat 18*

İncil     12

Kur'an  70

Toplam 100

* Tevrat'ın bir bölümü olan "Zebur" da 3 kere tekrarlanmaktadır. Ancak zaten Tevrat'ın içinde olduğundan dikkate alınmamıştır.

Kutsal kitap isimlerinin toplam tekrar adedinin 100 ( 1+0+0 = 1 ) olması kitapların birleyici, birleştirici niteliğine işaret etmekte gibidir.

Zira, aşağıdaki ayetlerde yer alan "Allah’ın birleştirilmesini emrettiğini kesip ayıranlar" ve "İşlerini aralarında kitaplara böldüler" ifadeleri insanların Vahdet ( Ünite, Birlik ) bilincinden uzaklaştıklarına ve ayrıştıklarına dikkat çekmektedir.

2/27 Ellezine yenkudune ahdellahi min ba'di misakih ve yaktaune MA EMERALLAHU BİHİ EN YUSALE ve yufsidune fil ard ulaike humul hasirun

( O verdikleri sözleri sonrasında Allah’a  olan ahdini bozanlar ve ALLAH'IN BİRLEŞTİRİLMESİNİ EMRETTİĞİNİ kesip ayıranlar ve yerde bozgun yapanlar, işte onlar hasarlananlardır. )

23/53 Fe TEKATTAU EMRAHUM BEYNEHUM ZUBURA kulli hizbin bima ledeyhim ferihun

( Böylece İŞLERİNİ ARALARINDA KİTAPLARA BÖLDÜLER. Her grup o yanında olandan dolayı ferahlayıp sevinir.  )

Kur'an kelimesinin tekrar adedi olan 70 sayısının nümerolojik değeri 7'dir. Kur'an kelimesinin ilk ve son kez geçtiği ayetlerin kodlarını oluşturan rakamların aynı ( 1,2,8 ve 5 ) olması ve nümerolojik değerlerinin de 7 olması dikkat çekmektedir. Bu durum aynı zamanda bir "İkili Yedi"** tezahürüdür.

2/185 Şehru ramedanellezi unzile fihil KUR'ANU huden lin nasi ve beyyinatin minel huda vel furkan fe men şehide minkumuş şehra fel yesumh ve men kane meridan ev ala seferin fe iddetum min eyyamin uhar yuridullahu bikumul yusra ve la yuridu bikumul usr ve li tukmilul iddete ve li tukebbirullahe ala ma hedakum ve leallekum teşkurun

( KUR'AN o Ramazan ayı içinde, insanlar için yönlendirme, yönlendirmeden açık deliller ve fark yaratan olarak indirildi. Sizden kim bu aya şahit olursa oruç tutsun. Kim hasta veya seferde olursa sonraki günlerden müddeti doldursun. Allah, müddeti tamamlamanız ve sizi yönlendirmesine karşılık Allah’ ı yüceltmeniz için size kolaylık verip yardım etmeyi ister ve zorluğu istemez. Umulur ki şükredersiniz. )

85/21 Bel huve KUR'ANUN mecid

( Bilakis o şerefli, büyük KUR'AN' dır. )

Ayet kodları 2/185 ve 85/21 ;

2+1+8+5 = 16 ... 1+6 = 7

8+5+2+1 = 16 ... 1+6 = 7

** 15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel KUR'ANel azim

( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )

"Kur'an" kelimesinin tekrar adedi olan 70 sayısı, Tevbe suresinde, "Dileğin gerçekleşmesi için gerekli zikir adedi" olarak yer almaktadır.

9/80 İstağfir lehum ev la testağfir lehum in testağfir lehum SEB'İNE MERRATEN fe len yağfirallahu lehum zalike bi ennehum keferu billahi ve rasulih vallahu la yehdil kavmel fasikin

( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

"Kun fe yekun" ( Ol ve o olur. ) kalıbındaki "Kun" ( Ol ) kelimesinin ebced değerinin 70 olması da bir şeyin gerçekleşebilmesinde 7 sayısının önemine dikkat çekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder