2 Eylül 2023 Cumartesi

Ruhun tapınağı ve 46 kromozom

İncil'de insan bedeni, Mesih İsa'nın söylemi vasıtasıyla "Rab'bin üflediği ruhun tapınağı" olarak tasvir edilmektedir.


1 Corinthians 6-19 Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. 

Ahzab suresinin 72. ayetinde yer alan "Emanet" kelimesi, Rab'bin insana bahşettiği "Ruh"u yani "Bilgiyi, Bilinci" temsil etmektedir.

33/72 İnna aradnel EMANETE ales semavati vel erdi vel cibali fe ebeyne en yahmilneha ve eşfakne minha ve HAMELEHEL İNSAN innehu kane zalumen cehula

( Kesinlikle göklere, yere ve dağlara EMANETİ biz gösterdik de onu yüklenip taşımaya yanaşmadılar, direttiler, çekindiler ve ondan korktular. ONU İNSAN YÜKLENDİ. Kesinlikle o zalimdir cahildir. )

Aşağıdaki İncil ayetlerinde yer alan "Tapınak" kelimesi ise Mesih İsa'nın "Bedenini" simgelemektedir. İncil'de Mesih İsa'nın "İnsanoğlu" olarak da temsil edilmesi nedeniyle esasen "Tapınak" kelimesi "İnsan bedenini" simgelemektedir.

Yuhanna 2-19 İsa şu yanıtı verdi: “BU TAPINAĞI YIKIN, ÜÇ GÜNDE ONU YENİDEN KURACAĞIM.”*

Yuhanna 2-20 Yahudi yetkililer, “BU TAPINAK KIRKALTI YILDA YAPILDI, sen onu üç günde mi kuracaksın?” dediler.

Yuhanna 2-21AMA İSA'NIN SÖZÜNÜ ETTİĞİ TAPINAK KENDİ BEDENİYDİ.

Yukarıdaki ayette yer alan "Bu tapınak kırkaltı yılda yapıldı" cümlesi batini olarak "insandaki 46 kromozomu" simgelemekte gibidir.

* Mesih İsa'nın çarmıha asıldıktan 3 gün sonra dirilmesine ilişkin ayetler şöyledir.

Yuhanna 19-30 İsa çarmıhta, "Tamamlandı" dedikten sonra başını eğerek ruhunu teslim etti.

Yuhanna 19-40 Ölü bedeni çarmıhtan indirilip yakındaki bir mezara konulana kadar çarmıhta kaldı.

Yuhanna 20 Ancak ruhu başka bir yerdeydi. ÜÇ GÜN SONRA bedeni ve ruhu yeniden bir araya geldi ve ölümden dirildi.

"Üç gün sonra diriliş" ifadesi Zümer suresindeki "Üç karanlıkta yaratılış" ifadesiyle uyum arzetmektedir.

39/6 Halekakum min nefsin vahidetin summe ceale minha zevceha ve enzele lekum minel en'ami semaniyete ezvac YAHLUKUKUM fi butuni ummehatikum halkan min ba'di halkin Fİ ZULUMATİN SELAS zalikumullahu rabbukum lehul mulk la ilahe illa hu fe enna tusrafun

( Sizi tek nefisten yarattı. Sonra ondan eşini oluşturdu. Size hayvanlardan sekiz eş indirdi. Sizi annelerinizin karınlarında ÜÇ KARANLIKTA yaratıştan yaratışa YARATIR. Rab’biniz Allah budur. Mülk O’nadır. O’nun haricinde ilah yoktur. O halde nasıl döndürülüp çevriliyorsunuz? )

Kadınların en kısa süre olarak cinsel ilişkiden 3 dakika sonra veya genel olarak, cinsel ilişkiden sonraki 3. günde hamile kalmaları yani insanın 3. dakikada veya 3. günde yaratılması, yukarıdaki ayetlerde yer alan "Tapınağın üç günde kurulması" ve "Üç karanlıkta yaratılış" ifadeleriyle uyum arzetmektedir. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder