11 Eylül 2023 Pazartesi

İnsanın sembolü Ney

"Ney" kelimesi "Kamıştan yapılan damaksız düdük; Yokluk ; Kâmil İnsan ( mecaz ) anlamlarına haiz bir kelimedir. "Ney" tasavvufi bir enstrüman olup, ezoterik açıdan içine Rab'bin ruhundan üflediği "insan bedenini" de simgelemektedir. Ney'in "Yokluk" anlamı da "Adem" ( Yokluk ) kelimesiyle semantik uyum arzetmektedir. ( İngilizcede 'Yok" anlamına gelen "Nay" kelimesi de aynı köktendir.  )

Ney'in üst kısmında 7, arka kısmında 1, ağızlık kısmında 1 ve nefes ( ses ) çıkış ucunda da 1 olmak üzere toplam 9 delik bulunmaktadır. İnsan bedeninde de 9 adet delik bulunmaktadır. ( 2 Göz, 2 Kulak, 2 Burun deliği, 1 Ağız, 1 Cinsel organ ucu, 1 Anüs )

Ayrıca Ney, tek parça 9 boğumlu bir kamışın içi boşaltılmak suretiyle imal edilmektedir.


Ney, ayetlerde yer alan ve "içine üflendiği" bildirilen "Sur" ( Boru, Yapı ) kelimesinin de bir sembolü niteliğindedir.

Secde suresinin 9. ayetinde "Rab'bin insan bedenine ruhundan üflemesi"'nden bahsedilmektedir. Bu ayetteki "Ruh" kelimesinin 9  kelime olması konu bağlamında dikkat çekmektedir.

32/9 Summe (1) sevva (2) hu (3) ve (4) nefeha (5) fi (6) hi (7) min (8) RUHİ (9) hi ve ceale lekumus sem'a vel ebsara vel efideh kalilen ma teşkurun

( Sonra onu düzenleyip şekillendirdi ve içine RUHUNDAN üfledi. Size kulaklar, gözler ve gönüller oluşturdu. Ne az şükrediyorsunuz. )

İncil'in Vahiy bölümünün 18  ayetinde "insanı simgeleyen sayınin ( insanın kodunun ) 666 olduğu bildirilmektedir. Bu sayının ve ayet numarasının nümerolojik değeri 18 üzerinden 9 sayısını vermektedir. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

66-Revelation-13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü BU SAYI İNSANI SİMGELER. SAYISI ALTIYÜZALTMIŞALTIDIR. 

Okült nümerolojide 9 sayısı düalitenin negatif yönünü, düşük şeytani frekansları, yıkımı ve sihiri simgelemektedir. Dolayısıyla 9 sayısı yaratılışın, olumun, düalitenin pozitif yönünü, yüksek rahmani frekansları simgeleyen 6 sayısının zıttı konumundadır. Kur'an'da 9 sayısının 6, 6 sayısının 9 kere tekrarlanması da bu sayıların düaliteyi temsil ettiklerinin bir teyidi niteliğindedir.

Allah'ın ayetlerini inkar ederek O'nun yolundan dönen ve döndürenlerden bahsedilen ayetin kodunun 9/9 olması da mümerolojik teyid açısından dikkat çekmektedir. ( Ayet kodunun nümerolojik değeri de 18 üzerinden 9'dur. ( 9+9 = 18 ... 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

9/9 İşterav bi ayatillahi semenen kalilen fe saddu an sebilih innehum sae ma kanu ya'melun

( Allah’ın ayetlerini az değere sattılar da Allah yolundan engelleyip döndürdüler. Kesinlikle onların o yapmış oldukları kötüdür. )

İnsanın sayısal kodunun 666 yani 9 olduğunu semantik olarak teyid eden ayetler ise aşağıda yer almaktadır.

14/34 Ve atakum min kulli ma seeltumuh ve in teuddu ni'metellahi la tuhsuha İNNEL İNSANE LE ZALUM KEFFAR 

( Ve O’na her sual ettiğinizden size verdi. Eğer Allah’ın nimetini sayarsanız onları sayamazsınız. KESİNLİKLE İNSAN ZALİMDİR, İNKAR EDENDİR.  )

17/11 Ve yed'ul insanu biş ŞERRİ duaehu bil hayr ve KANEL İNSANU ACULA

( Ve insan hayır çağrısıyla KÖTÜLÜĞÜ de çağırır. İNSAN ACELECİDİR. )

33/72 İnna aradnel emanete ales semavati vel erdi vel cibali fe ebeyne en yahmilneha ve eşfakne minha ve hamelehel İNSAN İNNEHU KANE ZALUMEN CEHULA 

( Kesinlikle göklere, yere ve dağlara emaneti biz gösterdik de onu yüklenip taşımaya yanaşmadılar, direttiler, çekindiler ve ondan korktular. Onu İNSAN yüklendi. KESİNLİKLE O ZALİMDİR, CAHİLDİR. )

43/15 Ve cealu lehu min ibadihi cuz'a İNNEL İNSANE LE KEFURUN MUBİN

( Ve O'na kullardan parçalar oluşturdular. KESİNLİKLE İNSAN APAÇIK İNKAR EDENDİR. )

75/5 Bel yuridul INSANU li YEFCURE emamehu

( Evet İNSAN kendi önünde GÜNAH İŞLEMEYİ ister. )

80/17 KUTİLEL İNSANU NA EKFEREHU 

( ÖLDÜRÜLESİ İNSAN. NE İNKAR EDİCİDİR O? )

96/6 Kella İNNE İNSANE LE YATĞA

( Asla, İNSAB KESİNLİKLE AZAR.  )

100/6 İNNEL İNSAN Lİ RABBİHİ LE KENUD 

( KESİNLİKLE İNSAN RAB'BİNE NANKÖRDÜR.  )

103/2 İNNEL İNSANE LE Fİ HUSR

( KESİNLİKLE İNSAN HASARIN, HÜSRANIN İÇİNDEDİR. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/01/sura-uflendigi-gun.html?m=1 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder