8 Eylül 2023 Cuma

"Tedirgin olun" telkini...

Gün geçmiyor ki toplum, basın manşetleri kanalıyla korku, panik ve endişeye sevkedilmesin. Son örnek, adeta "bilinçaltına iletilen majik bir talimat" niteliği arzeden bugünkü bir manşette yer almaktadır.

Oysa ki konu sadece ani yağışlar olabileceği... Yani yağmur yağması ve her zaman olduğu gibi bazı yerlerde su baskını olma ihtimali... Dolayısıyla manşet, haberin içeriğine de uygun olarak, "Beklenmedik yağışlar olabilir" gibi bir cümle olabilecekken doğrudan toplumun içinde bulunması istenen psikolojik hal manşete taşınmaktadır. Her zamanki gibi abartılı, manipüle edici, düşük frekanslı olan bu manşet aynı zamanda ardındaki kötü niyeti de yansıtmaktadır.

Bu bölümü okuyanların şöyle bir yorumda bulunmaları son derece rasyonel olacaktır. 

"Haberin ne olduğunu merak ettirip görsele tıklanmasını ve böylelikle genel tıklanma sayısını da artırmayı hedefliyorlar."

Bu yoruma yapılacak tek ekleme, küreselcilerin her aksiyonlarında, her stratejilerinde daima birden çok sonuç elde etmeye odaklanmalarıdır.  Yani hem daha fazla para kazanmak, hem de gündemlerine uygun kitlesel telkin yapmak....

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/korku-mansetleri-devam.html?m=1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder