30 Eylül 2023 Cumartesi

Rahmani kisveli şeytanlar

Kelimelerin sayısal değerleri ( ebced, gematria ) kelimelerin anlamlarının yorumlanması açısından önem arzetmektedir. Bir başka deyişle sayılar, kelimelerin ve ayetlerin anlaşılmasınına ve semantik olarak teyid edilmesine imkân vermektedir.

Örneğin, şeytani varlıkların kendilerini rahmaniymiş gibi, melekmiş gibi algılatarak insanları aldatmalarının sayısal teyidlerinden biri "Şeytan"* ve "Melek" kelimelerinin Kur'an'da 88'er kere tekrarlanmasıdır. Ayrıca 88 sayısının nümerolojik değeri 7 olup, bu durum bir döngüsel düalite yani "İkili Yedi" tezahürüdür.

* Esasen "Şeytan" bir sıfattır. Rahmani ve vazifeli cinler "Melek", şeytani cinler ve şeytani insanlar ise "Cin şeytanı / İnsan şeytanı / Şeytan" olarak anılmaktadır. 

Bu hususa İncil'de de şöyle dikkat çekilmektedir.

40-Matthew-7-15 "Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size kuzu postuna bürünerek yaklaşırlar, ama özde yırtıcı kurtlardır.  

47-2 Corinthians-11-14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir. 

Yukarıdakine benzer bir örnek, iki sıfat olan "Rahman" ( Şefkat gösteren, Merhamet eden ) ve "Şeytan" ( Ateşe atan, Yakan, Helak eden ) kelimelerinin ebcedi nümerolojik değerlerinin aynı olması ile de verilebilir. "Rahman" kelimesinin ebced değeri 298, "Şeytan" kelimesinin ebced değeri ise 370'dir. Her iki sayının da nümerolojik değeri 10 olmaktadır. ( 2+9+8 = 19 ... 1+9 = 10 ... 1+0 = 1 ve 3+7+0 = 10 ... 1+0 = 1 )

Yani esasen bölme ve ayrıştırma amacı güden şeytanların kendilerini "birleyici, birleştiriciymiş" gibi yani rahmaniymiş gibi algılatmakta olduklarına ebced değerlerindeki ortak 1 nümerolojisiyle işaret edilmektedir. Keza Fatir suresinin 31/33 kodlu ayetinde yer alan "Allah ile aldatmak" ifadesi de bu bağlamda bir başka teyid olup, ilgili ayetin kodunun nümerolojik değeri de 10'dur.

31/33 Ya eyyuhen nasutteku rabbekum vahşev yevmen la yeczi validun an veledihi ve la mevludun huve cazin an validihi şey'a inne va'dellahi hakkun fe la teğurrannekumul hayatud dunya ve LA YEĞURRANNEKUM BİLLAHUL ĞARUR

( Ey insanlar, Rab’binizden sakının. Ne babanın çocuğuna, ne de çocuğun babasına bir şey karşılık veremediği günden korkun. Kesinlikle Allah’ın vaadi gerçektir. O halde, dünya hayatı sizi kesinlikle aldatmasın. ALDATICI SİZİ KESİNLİKLE ALLAH İLE ALDATMASIN. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder