19 Eylül 2023 Salı

Kötülerin aldatıcı refahı!

İnsanın nefsaniyeti yani madde bedenin düşük frekansları, onu sürekli olarak maddi - dünyevi unsurlara bağlama gayreti içindedir  Bu durum, insanın tabi tutulduğu ve zaten onun kaba madde planı dünyada bulunma sebebi olan en büyük sınavını yani "nefsi pasifize edip ruhu baskın kılabilme sınavını" teşkil etmektedir. 

Sad suresinin aşağıdaki ayetinde, ilimde ve ruhta düşük seviyede olanların Karun'un zenginliğine hayran kalmaları ve kıskanmaları, ilim verilenlerin ise onları bu yanlış zihniyete karşı uyarmaları konu edilmektedir.

28/79 Böylece süsleri içinde kavmine çıktı. O dünya hayatını isteyenler "Ey keşke o Karun' a verilenlerin aynısı bize olsaydı. Kesinlikle o büyük pay ve haz sahibidir." dediler. )

28/80 Ve o ilim verilmiş olanlar "Vaylar size, o inanan ve iyilikler yapan kimse için Allah’ın sevabı daha hayırlıdır. Ona sabredenlerin haricindekiler kavuşamaz." dediler. )

Hadid suresinin aşağıdaki ayetinde  dünya hayatının, insanı kibire, bencilliğe, madde çoklamaya sevkeden aldatıcı bir meta olduğu bildirilmektedir.

57/20 Bilin ki o dünya hayatı kesinlikle oyundur, eğlencedir, süstür, aranızda övünmedir, mallardan ve çocuklardan çoğaltmadır. Bitirip yetiştirdiği, ekincilerin hoşuna giden yağmur misali gibidir. Sonra kırpılmış parça olur. Ahirette şiddetli azap, Allah’tan af ve rıza vardır. Dünya hayatı aldatıcı maddi fayda haricindeki değildir. )

Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetinde, inkarcıların sürekli günah işlemelerine karşın herhangi bir cezaya maruz kalmıyorlarmış gibi görünmelerine aldanılmaması gerektiği ve bu durumun sebebi izah edilmektedir.

3/178 Ve kesinlikle o inkar edenler nefisleri için onlara hayırlısından süre verdiğimizi sanmasınlar. Kesinlikle, onlara günahları artırmaları için süre veriyoruz. Alçaltıcı hakir eden azap onlaradır. 

7/183 Ve onlara süre veririm. Kesinlikle tuzağım sağlamdır. 

İlahi nizam tarafından, tuzaklar kurarak mal ve mülk sahibi olan kötülere malın ve mülkün daha da artırılması, onların bu verilenlerden dolayı kendilerini seçilmiş varlık ve hatta ilah addetmelerine, şirkte, günahta ve kötülükte maksimum seviyeye çıkmalarına sebep olmaktadır. İşte bu durum, Allah'ın tuzağının daha büyük olduğunun bir delilidir.

8/18 İşte size budur. Kesinlikle Allah, inkarcıların tuzağını hakir kılar. 

35/43 Yerde kibirlenme ve kötülük tuzağıdır. Kötülük tuzağı sahibinin haricindekinin başına geçmez. Ancak evvelkilerin adetlerini mi gözetiyorlar? Allah’ın adetinde değişim bulamazsın. Allah’ın adetinde dönüşüm, başkalaşım bulamazsın.

Benzer mesaj Mu'minun suresinin aşağıdaki ayet grubunda da açıkça yer almaktadır.

23/55 Sanıyorlar mı ki, onlara kesinlikle o maldan ve oğuldan yaydıklarımızla, 

23/56 Onlara hayırlarda koşuyoruz. Bilakis farketmezler. 

Yukarıdaki ayet grubu, madde - mal bağımlısı olmuş müşrik mutrefilerin ( refah şımarıkları ) en nihayetinde karşılaşacakları azaptan da haber vermektedir.

23/64 Nihayet REFAH ŞIMARIKLARINI azap ile yakaladığımızda, o zaman onlar yakarırlar. )

Tevrat'ın aşağıdaki ayet grubunda da, insanda, nefsani ve maddi frekansların tesiriyle tezahür eden dünyevi ve negatif frekans yoğun ( bencillik, kıskançlık vb. ) düşünce yapısı, az kalsın yanlış yola sapacak bir insanın sözleriyle misallendirilmiştir.

19-Psalms-73-1 Tanrı gerçekten İsrail'e, Yüreği temiz olanlara karşı iyidir. 

19-Psalms-73-2 Ama benim ayaklarım neredeyse tökezlemiş, Adımlarım az kalsın kaymıştı. 

19-Psalms-73-3 Çünkü KÖTÜLERİN REFAHINI gördükçe, Küstahları KISKANIYORDUM. 

19-Psalms-73-4 Ölürken bile acı çekmezler ama kuvvetleri yerindedir. 

19-Psalms-73-5 Onlar diğerleri gibi sorunlarla boğuşmazlar, diğerleri gibi çile de çekmezler. 

19-Psalms-73-6 Bu yüzden kibir onların gerdanlığı, zorbalık onları örten bir giysi gibidir. 

19-Psalms-73-7 Şişmanlıktan gözleri dışarı fırlar, kalplerinin isteyebileceğinden daha fazlasına sahiptirler.

19-Psalms-73-8 Onlar yozlaşmışlardır ve zulüm hakkında kötü konuşurlar; kibirli konuşurlar.

19-Psalms-73-9 Göklere karşı ağızlarını açarlar, dilleri yeryüzünü dolaşır. 

19-Psalms-73-10 Bu yüzden halk onlardan yana döner, sözlerini ağzı açık dinler. 

19-Psalms-73-11 Derler ki, "Tanrı nasıl bilir? Bilgisi var mı Yüceler Yücesi'nin?" 

19-Psalms-73-12 İyi bil ki bunlar dünyada refah süren Tanrısızlardır. Zenginliklerini artırırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder